Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka postupně objevuje chráněné krajinné oblasti Česka. V osmidílné dokumentární sérii se podívá například na malebné Křivoklátsko, vínem vonící Pálavu nebo do divokých beskydských kopců. Vizuálně atraktivní cestopis nabídne pozoruhodná setkání nejen s nádhernou krajinou, ale také s lidmi, kteří v ní žijí, pečují o ni a milují ji. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl? Miroslav Vladyka uchopil dokumenty fakt profesionálně. Cestománie, dokumentární seriál s Vladykou z dob téměř již zapomenutých Klenotům naší krajiny nesahá ani po, v létě pokleslou, hladinu českých potoků a řek. Ale ono je to určitě také tou lepší kvalitou záznamu v HD, výbornou režií, scénářem, výbornou kamerou, doprovodnou hudbou, ale i těmi nádhernými záběry z výšky, předpokládám, pomocí dronu s HD kamerou. Tak tedy Miroslave Vladyko, AŤ SE DAŘÍ, přeji hodně úspěchů. Díky autoři, je to přirozené, příjemné, bez nepříjemných show, které vídáme v US filmových dokumentech mnohých komerčních TV stanic. Á propos, paní Doubravka Fišerová z Českého ráje krávy a včely nepěstuje, nýbrž chová, Miro. Pěstujeme zeleninu, ovoce nebo také i vybroušenou mluvu. To mi teď připomíná jistý dramaticko-komický okamžik z mého gymnazijního studia. V jedné hodině deskriptivy spolužák s kružítkem v ruce u školní tabule komentuje svou práci: "Zapíchneme kružítko do bodu A, a opíšeme ...". V tom okamžiku jej přeruší drsný řev od katedry: "Zapíchneme prase, Kotásek, kružítko se zabodává!!!!". Spolužák Kotásek zbledl, roztřepaly se mu ruce a kružítko se mu málem zapíchlo do nohy. .... no, tedy ... to jen na okraj. :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klenoty naší krajiny se velmi příjemně sledují. Zprvu jsem měl lehce problém si přivyknout na Miroslava Vladyku, jenž se mi k takovému typu pořadu nehodil, ale nakonec jsem svůj prvotní dojem přehodnotil. Občas mi jen vadilo, že lezl za zábradlí, kam se nesmí (ano, jako filmaři mohou mít výjimku, ale skoro to až nabádá k nezodpovědnosti i jiné návštěvníky). Co se hudebního podkresu týče, tak ten představuje snad to největší zklamání. Místy mi zvolená hudba přišla vyloženě nevhodná a nevkusná. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

1) Křivoklátsko (režie Petra Všelichová) ***, 2) Český ráj (Marcel Petrov) **, 3) Pálava (Petra Všelichová) ***, 4) Jizerské hory (Marcel Petrov) ***, 5) Moravský kras (Petra Všelichová) **, 6) Beskydy (Marcel Petrov) ***, 7) Třeboňsko (Marcel Petrov) **, 8) Žďárské vrchy (Marcel Petrov) ***, 9) Slavkovský les (Adéla Sirotková) **, 10) Poodří (Petra Všelichová) ***, 11) Český kras (Adéla Sirotková) **, 12) Šumava (Adéla Sirotková) **, 13) Brdy (Petra Všelichová) ***, 14) Lužické hory (Adéla Sirotková) ***, 15) Český les (Petra Všelichová) **, 16) Blaník (Petra Všelichová) ***. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2014 (díly 1-8), 2017 (díly 9-16). ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To byla nádhera. Vůbec se mi nechtělo věřit, že by tohle bylo českou tvorbou. Tak krásné záběry české krajiny jsem ještě neviděla. Jsem laik a neumím to popsat, ale jak nepohyblivé záběry, tak pomalu ujíždějící do strany, které zase ukážou třeba tu či onu skálu tak, jako bychom ji sami obcházeli. Ale nejúžasnější byly ty záběry z výšky. Připadala jsem si jako pták :) prostě všechno to vypadalo jako jeden malovaný obraz za druhým a hned jsem taky měla chutě se jít toulat naší krajinou, ač takový typ moc nejsem. Líbilo se mi i oslovování místních lidí, kteří mluvili od srdce, z vlastních zkušeností a víc to ukázalo o tom kraji, kde se díl zrovna odehrával. Vladyka mi vůbec nevadil. Naopak je správný cestovatel/moderátor. Je vtipný a roztomilý a dokáže ocenit to, co zrovna před sebou vidí. A k tomu všemu lahodící hudba. No byla to mňamka, na kterou jsem jen nehybně zírala. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento pořad není tak propracovaný jako Národní klenoty. Asi bych vybral jiného moderátora a jednotlivá témata bych zpracoval jiným způsobem. Taky je poněkud obtěžující třepání kamery na dronu. Ale to je k výtkám asi tak všechno, jinak je to pěkný pořad s krásnými záběry české krajiny. 75% ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama