Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (198)

angel74 

všechny recenze uživatele

Námět je sice zajímavý, ale provedení už tak slavné není. Režie působí příliš sterilně, děj se nezáživně táhne, napínavější či emotivnější scénu bych tady asi hledala marně. Zkrátka mi to nesedlo, i když filmy podle skutečných událostí mám jinak docela ráda. Dokonce ani tolik opěvovaný herecký výkon Willa Smithe mě nějak extra neoslnil. (45%) ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní příběh jednoho silného člověka, který se postavil do cesty přesile zastávající americký fotbal podle skutečné události. Tak ,takhle přesně funguje Amerika. Příběh o tom, že „money“ a „sláva“ jsou důležitější než zdraví. Podle mě super příběh, parádně natočený s důrazem na to důležité, fajn hudba. Will Smith zase jednou dokazuje, že může být velkým hercem. Smith měl být nominován na Oscara. Další skvělé výkon Baldwina . Moc pěkné pokoukání. Nejhorší na tom všem je, že i nadále NFL od všeho dává ruce pryč a frajeři si stále dávají do těla (palic). Dle mého názoru dokonce podhodnocený film. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy napíšu, ale Will Smith zde hraje první ligu. Concussion se ale bohužel kromě hereckého výkonu Smithe a silného příběhu nemá čím pochlubit. Po celou dobu na mě film působil jako těžká, ocelová a zbytečně dlouhá koule, která stahuje perfektní herecký výkon Smithe do hlubin průměru. Je to veliká škoda, jelikož film měl obrovský potenciál. Ale i přes tato zjevná negativa jsem přesvědčen, že se jednoho dne bude o Concussion mluvit jako o filmu, ve kterém ze sebe Will Smith vydal to nejlepší. A to se počítá. „Need is not weak. Need is need... You have to be the best version of yourself. If you don't know what that is you pick something and fake it.“ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Drama, které je velmi těžké nějak zhodnotit, protože v něm není nic vysloveně špatně, ale nikterak zvlášť zajímavé vlastně taky není. Nejvíc mu chybí asi režijní odvaha, protože Landesman jede po celou dobu na jistotu a nepředvede jedinou zapamatovatelnou scénu ani moment, který by s divákem nějak emočně zahýbal. Od začátku je vesměs jasné, jakým směrem se film bude ubírat, proto nikterak jeho vývoj nepřekvapí, ačkoli téma je hodně zajímavé. Z celého snímku získá divák pocit, že jde o jakýsi akademický kalkul, který by rád bojoval o nějaké to ocenění, proto se bojí experimentů nebo vypjatějších a trochu drsněji natočených scén. Smith v hlavní roli je každopádně velmi dobrý a hraje tu něco trochu jiného, než jsme u něj povětšinou zvyklí, stejně tak je dobrý i Alec Baldwin a solidní je i Gugu Mbatha-Raw. Čtyři hvězdičky si film zaslouží, protože má svižné tempo, poměrně odsýpá, řeší atraktivní téma, o němž se moc nemluví a disponuje slušnou atmosférou a výbornou hudbou. Škoda, že si po celou dobu divák může jen odškrtávat povinné žánrové položky a nic moc ho nepřekvapí. Výsledkem je tedy řemeslně slušná, avšak zoufale nevýrazná žánrovka, která doplácí na minimum invence a absenci tvůrčí odvahy. 70% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak já ti úplně nevím. Tak slibná první hodinka a tak silný námět. Z toho se mi měla pořádně zamotat šiška! Někdy i víc, než hlavním aktérům, dělající berany - berany. Jenže ona motanice nebyla vůbec tak motající se, protože to bylo jednoduše v druhé půly zpaskvilované. Willík je tam jen do počtu a neukazuje nic super. Hudba je fajn a vyniká,ale až v závěrečných titulích. Kamera a střih normálka. Tak proč hodnotím 70 %??No za ten příběh....ten je sakra výjimečný... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)
  • V součastné době je v NFL hráč, který inkasoval extrémně tvrdý úder na hlavu, podroben vyšetření a pokud jsou u něj shledány příznaky otřesu mozku, není mu povoleno pokračovat v utkání. (Patriot.X)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama