Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (198)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní příběh jednoho silného člověka, který se postavil do cesty přesile zastávající americký fotbal. Obsazení Willa Smithe do hlavní role bylo perfektním rozhodnutím, které se vydařilo. Vždy, když hraje v hlavní roli, podá stoprocentní výkon. Taktéž chválím složenou hudbu od Howarda, která lahodila mým uším. ihned po zhlédnutí jsem si musel přečíst opravdový příběh. Opravdu smekám před doktorem Omalu, neboť si stále šel za svým zjištěním i v době, kdy mu okolí házelo pod nohy hromadu klacků. Konec byl perfektní. A ještě jedna věc mě zaujala, a to skvěle namaskovaný David Morse, kterého jsem zprvu ani pořádně nepoznal. Za mě dávám 80 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám z filmu trošku zmiešané pocity, no keď si vezmem celkové pre a proti tak mi to vychádza stále ako dobrý. Otvorene môžem povedať, že sa mi viac páči prvá polovica filmu, kde zisťujeme čo sa deje s jednotlivými hráčmi a ich diagnózy, než druhá polka, ktorá skočí do typických amerických klišé a melodrámy, ktorú sme videli miliónkrát. Nechcem to súdiť, lebo možno majú skutočne takú mentalitu, že zlé spoločnosti im chcú ublížiť a keď sa niekto postaví proti ich najväčšej láske, tak môžu si dovoliť čokoľvek a bla bla bla... ale také mám proste pocity. Keď sa to sústredí na hráčov a ich problémy s ich mozgom, tak je to dobré. Keď sa to presmeruje na boj s NFL alebo love story, tak sme to videli miliónkrát predtým. Ale myslím si, že čo tento film zachraňuje je jeho výber hercov. Myslím si, že Smith a Baldwin sú super a rovnako aj ostatní vo filme. Dobre sa na nich pozerá a aj ich počúva. A film je aj dobre zrežírovaný. Takže celkovo, som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Smith se opravdu umí převtělit s každou rolí, zde se zasadil do role Nigerijského doktora a vyrostl v neuvěřitelnou verbální i nonverbální splynutost s postavou. Příběh sám o sobě poutavý s nádechem seriozna jdoucí s paralelní nevýraznou romantickou zápletkou, nicméně popisující krutou realitu negativních dopadů nejmasovějšího sportu USA. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ale jo, sedlo mi to. Nevěděl jsem co přesně od tohoto drama očekávat, ale bavilo mě to, to je hlavní. Nic světoborného, co bych mohl vidět nějak opakovaně to není, ale je to zase něco jiného. Will Smith zde měl zvláštní roli, roli tak trochu podivína, ale přesto génia, který si všímal malých, nezřetelných detailů, díky nimž přišel na něco velkého. No, měl to pak těžké prosadit, takže veškeré scény mě bavily. Trochu to pak vázlo na konci filmu, tam bych lépe poupravil scénář a tak. Je to dost ukecaný filmík, ale o to asi přeci jde. Ten nápad je naprosto výborný, to chválím, tak moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou nakonec bylo rychlé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Americkej fotbal mě úplně nebere, ale říkal jsem si, že když už kolem toho dělá Will Smith takový rozruch, tak to bude stát za to. A opravdu mě to zaujalo, ačkoliv mám opravdu k tomuto sportu daleko, jelikož se jedná o skoro globální problém v NFL a já o něm kupodivu nikdy neslyšel, takže jsem se taky něco dozvěděl. A Will asi opravdu nominovaný na oskara být měl. Ne kvůli tomu, že je černej, ale že by mi tam tak nějak seděl víc než třeba marťan Matt Démon a to už ho docela můžu. Skvost, který překračuje hranice sportovního žánru...9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama