Reklama

Reklama

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou 25 let svobody - říkají to často v televizi a zase jednou se pokusili svou pravdu oprášit. Jenže já nevěřím na oblíbenou pohádku o listopadu 1989, neboť jsem ji prožil poněkud jinak. Umělci na ní však rozhodně vydělali, takže chápu jejich oslavné manifesty. A musím se jen pousmát nad tím, kterak tento koncert proměnil David Koller v manifest proti lidem demokraticky zvolenému prezidentovi - to byla skvělá ukázka jeho vnímání demokracie. S koncertem jako takovým jsem byl poměrně spokojen, jen ten výběr účinkujících byl poněkud podivný. Nicméně hráli slušně a já tímto musím poděkovat Anetě Langerové, že zavzpomínala na Karla Kryla, který by k polistopadové šarádě rozhodně řekl něco od plic. To se rozhodně nedalo očekávat od revolučních hrdinů, kteří dnes vydělávají velké peníze a z jejichž keců o svobodě mi vstávaly naštváním oba vlasy na hlavě. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Živě vysíláno 17. 11. 2014 - Radiožurnál oslavil 17. listopad koncertem, na kterém zazpívali Aneta Langerová, David Koller a další. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Záznam jsem viděla den potom, co jsem byla na Václaváku, kde jsme si koncert neskutečně užili. Nadšení jsme byli my i účinkující, energie tryskala ze všech stran. Kolej Yesterday je pro mě skoro jako hymna. Jenom mi tam chyběl Mišík se svou písní na báseň Kainara: Stříhali dohola malého chlapečka. Přeji mu pevné zdraví, tak snad příště. Letos jsem měla mimořádnou chuť listopad 1989 oslavit, protože tato doba má pro mě širší význam i v osobním životě. Navíc je potřeba některé věci nezapomínat a nenechat si "dělat" na hlavu. Nechci se v zahraničí stydět za to, že jsem Češka. Natož naše děti. ()

Reklama

Reklama