Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím dílům musím spravedlivě jít dolů. Není klasičtější detektivní motiv, než případ v hotelu, velkém domě apod. kdy je někdo z návštěvníků zabit, detektiv je přítomen a všichni jsou podezřelí. Ani Hana Prošková se tomu nevyhnula. Tentokrát je to vyšetřování ale lehce kostrbaté. Nejsem žádný detektiv, většinou mi trvá než přijdu na pachatele, ale zde jsem na pachatele přišel poměrně brzo a docela snadno. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, škoda. První dva "díly" jsem neviděl, ale tenhle vypadal námětem velmi zajímavě, takže jsem si ho nenechal ujít. Vánoce, hory, sněhová bouře, vražda, uzavřený okruh lidí.. no už vidím ten příběh jako od Agathy Christie, hříčka s divákem a psychologií postav. Bohužel to mělo k něčemu takovému velmi daleko, hodně slabé herecké výkony, které nedokázal zachránit ani Matásek a charisma Viktora Preisse, kterého jsme už ale také viděli v lepších rolích. Rozuzlení trochu předvídatelné a rozhodně ne nijak uspokojivé. Televizní kriminální inscenace, na kterou se hodně rychle zapomene a asi to nikomu vadit nebude. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie. Obsazení parádní. Preiss, Lábus, Špalková, Prachař, Málková mě doopravdy zaujali. Do toho perfektně sekundují všichni ostatní přítomní. David Matásek předvedl nadprůměrný výkon. Režie Lucie Bělohradské byla dobrá. Atmosféra vykreslena moc pěkně, rozhodně bych s touto partičkou dovolenou trávit nechtěl. Moc pěkné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Případ pro lyžaře se mi zdál atraktivní svým komorním, ale útulným prostředím horské chaty, zasypané sněhem. Bohužel, z celé trilogie se mi v něm nejméně líbilo chování, či spíše herecký projev postav a co nejhůře, pointa celého příběhu. Jinak se jednalo o pohodovou odpočinkovou kriminálku, kde by mi ani nevadilo, že by se zločin nestal či se stal jiný, méně závažný, případně kdyby se nemusela řešit vražda, k tomu způsobem obzvláště podivným a málo uvěřitelným. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice jsem před týdnem tvrdil, že mě Vašátko s Horácem na hory nedostanou, ale člověk míní a dálkový ovladač mění. Nakonec jsem zase tak úplně neprohloupil, protože poprvé v trilogii došlo i na jakous takous psychologii postav (pár lidí z té chaty na tom bylo hůř, než děti z Vlčí boudy) a pachatel byl, alespoň teda pro mě, docela nečekaný. Akorát by na něm nemusel tak rychle zasychat mokrý sníh.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)
  • Natáčelo se v Kořenově, na Turnovské chatě u rozhledny Štěpánka. (rakovnik)

Reklama

Reklama