Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

easaque 

všechny recenze uživatele

Akin přináší nezvyklou prázdninovou romanci, která dokáže dobře pobavit, ale jinak je předvídatelná jako spousty podobných. Přesto se snaží přinést něco nového a za to si své 4hvězdy zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Filmy Fatiha Akina na mě většinou působí moc fajn dojmem, dalo by se říct, že z nich sálá příjemné a uklidňující teplo, jen když namátkou vzpomenu třeba Solino. V červenci jsem byla takhle nadšená téměř do poloviny a moc mě bavilo postupné poznávání a oťukávání Daniela s Juli, hezkou a sympatickou holčinou, která mu to své srdce dala ještě dřív, než jí Daniel vůbec poprvé uviděl. A mohla to být senzační road movie, když se najednou Fathin rozhodl, že to bude všechno přece jenom trochu jinak a ne tak fádní, tak tam vsunul pro mě dost násilnou formou další krásku Lunu. A od té chvíle se to celé posunulo někam jinam a já měla dost dlouho pocit, že sleduji dva filmy v jednom balení. Je to strašná škoda a i když to byl pohodový film se závěrečným, roztomilým vyznáním lásky a už tradičně výborným Moritzem, tak dneska tomu do čtyřky přece jenom trochu málo chybělo. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už před lety, když jsem čas od času náhodně koukla ne letní filmový klub ČT2, mě tahle road movie tak chytla za srdce, že jsem se do posledního záběru nestačila ani na nose podrbat. Navíc mě tehdá, na německý film, neskutečně dostala vysokou konstelací pěkných hereček, což byl v dobách, kdy na nás šly jiné tv kanály s Doktorem z Hor a Stefanie, nevídaný zážitek a překvapivé zjištění. Tyhle pocity ve mně evidentně přetrvaly i doposud, až na to, že tentokrát, po druhém shlédnutí, se mi zdá, že si i začínám oblibovat Bleibtreua, nad nímž jsem ještě donedávna ohrnovala nos. S příjemnou Christiane Paul po boku je ale nadmíru zábavný. Jako celý film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Daniel se řadím do početné skupiny mužů, kteří se spolehlivě ztrácí v ženském naznačování. Takže, kdyby Juli trochu přemýšlela a pronesla to očekávané Ich liebe dich už v Hamburku, tak by Daniel nebyl zdrogován, okraden, uvězněn, vyhozen z lodě a rozhodně by s Dacií neskákal přes řeku. A já bych se nemohl podívat na pohodový film, ze kterého si stejně budu do budoucna pamatovat jen příjemnou atmosféru a úžasnou scénu z maďarsko-rumunské hranice. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Příběh je krásně přímý s jemným nádechem mystična, navíc roadmovie po Evropě (moje cestovatelská vášeň), která má úroveň a skvělé herce. Různá camea (včetně režiséra jako celníka na zapadlé hranici kdesi na Balkánu) jsou taktéž osvěžením tohoto "tureckého" filmu (většina herců jsou buď Němci tureckého původu nebo Turci) německé produkce. 95 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama