Reklama

Reklama

Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (271)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opakované herecké stretnutie Wahlberga a Ferrella rozhodne nesľubovalo ťažkopádnosť. Aspoň to po ich svižnej oddychovke THE OTHER GUYS nevyzeralo. Lenže skutočnosť je pravým opakom. Čiary, po ktorých sa táto ( americky ) americká komédia vozí, sú viac ako známe a v dnešnej dobe sú už pomerne nudným vzorcom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ferrell je hrozný pičusek, ale v tom sympatickém a zábavném smyslu. A spojení s Wahlbergem jim oběma docela sedí. Klidně se rád podívám na jejich další spolupráci. Táta je doma je příjemná komedie s několika velmi trefnými a vtipnými momenty. A vždycky mě potěší film, v němž zazní skladba ze starých desek Metallicy (a tohle už je druhý film s Ferrlellem, kde zazněla). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komedie s notnou řádkou nic neříkajících rodinných blábolů, na které ale připadá přibližně stejná porce povedených, občas i nekorektních, fórků. Ferrell, jakkoliv jeho komedie zrovna dvakrát nemusím, se tady celkem úspěšně vyhýbal vyloženě trapným chvilkám a s Wahlbergem i s Lindou Cardellini jim to výborně klapalo. Docela příjemná jednohubka. 65% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Daddy's Home, but He Has No Sense of Humour. Od dua Sean Anders a John Morris by som po veľmi slušných a správne drzých Horrible Bosses 2 a We're the Millers čakal niečo nápaditejšie, než tú takúto maximálne zameniteľnú komédiu, kde je Ferrell zase raz po celý čas za ňoumu. I keď komédiu ... Daddy's Home je zúfalo nevtipný film, v ktorom je vtipu ako šafranu (pousmial som sa až raz, aj to v hneď v úvode). Inak sa to po celý čas drží neskutočne na uzde, nemá to ani jednu vyslovene zábavnejšiu scénku a po krátkom čase sa do toho začnú miešať tie najotravnejšie rodinné hodnoty, ktoré akurát občas naruší vulgárnejší výraz. Čo však pôsobí skôr ako päsť na oko, lebo inak to nie je nijako pridrzá komédia. Kto od toho čaká rovnaký humor ako od predošlých komédii tohto režisérskeho dua, tak si môže nechať rovno zájsť chuť. Daddy's Home je totiž presný opakom. Vyprázdnená, nenápaditá komédia ako z výrobnej linky na tie najotravnejšie celorodinné hollywoodske komédie, v ktorých je iba hromada tých najväčších klišé a trápneho humoru. Škoda, pretože Wahlberg mohol byť v tej úlohe skutočne skvelý. Ani neviem, kde sa stala chyba a prečo si Anders a Morris vybrali takýto totálny mdlý a nevtipný scenár. Pripadá mi to skôr ako iba zákazka pre štúdio, pri ktorej nemohol mať nikto ani jeden vlastný nápad a tak sa to celé natočilo na „autopilota“. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Willa Ferella nemám rád, Marka Wahlberga rád mám. Jejich hašteření docela funguje a Linda Cardellini jim k tomu příjemně sekunduje. Film jako takový je ale přehlídka těch největších klišé, není to ani nijak extra vtipné, ani zábavné a family-friendly to taky úplně není, protože si tvůrci neodpustili trochy trapného fekálního humoru. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (12)

  • Motocykl, na kterém jezdí Dusty, je Indian Chief Classic Thunder Black (xisp)
  • Will Farrell (Brad Whitaker) hovorí deťom, že pôjdu na finálový zápas NBA na Los Angeles Lakers. Lenže finále sa hráva v júni, popri čom spomínaná udalosť odohráva v apríli. V danom roku finále navyše prebehlo na palubovke New Orleans a basketbalový klub LA Lakers sa ho ani nezúčastnil. (vander19)
  • Ve 36. minutě po sjezdu ze stromu narazí Dusty (Mark Wahlberg) do Brada (Will Ferrell), tomu spadne kufřík. Hned v dalším střihu leží kufřík na jiném místě. (gavosh)

Související novinky

Tom Cruise a další neskutečný kousek

Tom Cruise a další neskutečný kousek

22.04.2015

Studio Paramount právě na CinemaConu představilo svoje nadcházející filmy. Komedie o tom, jestli je lepší táta Will Ferrell nebo Mark Wahlberg, si moc pozornosti neodnesla, stejně ale nešlo o zlatý… (více)

Reklama

Reklama