Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (212)

mirekem 

všechny recenze uživatele

Geniální Jensen snad vše, co napíše či zrežíruje je tady minimálně na čtyři hvězdičky. Dokonce mě mé zjištění skutečnosti, že jsem zhlédl sedm filmů podle jeho scénáře a všem udělil pět hvězd přimělo k jeho zařazení mezi top scenáristy. To je však pouze irelevantní omáčka dostatečně nevystihující jeho jedinečnost. Stal se jistotou a nemyslím, že pouze dle mého názoru. V této tragikomedii o jinakosti svoji originalitu opět potvrdil. Bravo, Anders Thomas! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uf docela dlouho jsem musel vydýchat viděné než jsem film dokázal divácky adoptovat. Já si připadal jak srazu fanoušků Miloše Zemana. Rozhodně nemůžu filmu upřít originalitu a jedinečnost...hodně nortodoxní jedinečnost. Smál jsem se po každý, když jsem nebyl v šoku z toho co vidím a slyším. Herecky samozřejmě dokonalé, scénaristicky rovněž, ale odlišné hodnocení zde zcela chápu, protože prim zde hraje opravdu samotný děj a ten věru není pro každýho. ()

Reklama

džanik 

všechny recenze uživatele

Od A. T. Jensena jsem viděl tři filmy, a tenhle mi zatím přijde nejslabší ("Rytíři" nej, "Jablka" hned za nimi). Rozjezd je slibný, vtipný, docela "realistický", potom se to podle mě trošku motá v kruhu a reakce "chovanců" neodpovídají místu a předpokládané osobní historii. Ale byl jsem zvědavý, to zas jo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S tolika Jensenovými filmy po sobě jsem už začínal mít pocit, že koukám na jednu celistvou sérii, jako jsem měl u těch skutečných dříve zvykem. Tím, že si udržuje téměř stejné obsazení napříč svými díly a hlavně díky tomu, že se stále více a více posouvá za hranice divnosti a šílenosti, tím se člověku může více jevit, že sleduje skoro tytéž filmy. Doposud jsem ovšem u všech předešlých dokázal spatřit nějaký hlubší smysl nebo alespoň řádné pobavení. U kuřat a lidí jsem většinu času spíše jen kroutil hlavou a upřímně čekal na vzdálený konec. [viděno v Edisonline 13.9.2021] ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Na Jensenových komediích především miluju to, jakým způsobem dokáže vzít téma určené obvykle pro naprosto jiný žánr a natočit ho jinak. Z námětu tohoto filmu by se dal vytěžit celkem slušný horor, ale místo toho je to spíš takové hořkosladké rodinné drama, což ale i přes ony bizarní postavičky bratrů kolem vlastně působilo stále přirozeně. V jejich rolích se objevilo tradiční obsazení Kaas, Mikkelsen či Bro a rozhodně nelze říct, že by se na nich nevyřádili. Scéna s Josefovým výkladem Bible byla k nezaplacení. Rozhodně se podle mého tento režijní návrat povedl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama