Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Recenze (212)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vtipná európska ujetina, od ktorej som ale čakal aj nejaký sociologický presah. Že sa tvorca k niečomu vyjadrí. A ono nič. Presvedčiť škandinávsku hereckú elitu, aby si pred kamerou s takým gustom vychutnala vtelenie do buranských zhovadilcov, ale bez vyššieho cieľa, iba pre rozčerenie vôd filmového bizáru, mi príde trochu ako plýtvanie talentov. Hoci pozoruhodné a nikde inde nevidené. Hlavne Mikkelsen je k nepoznaniu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se řidič hovnocucu spustí s hajzlbábou, potratí se z toho vymatlaný buranský retard prostý, vztaženo na zdejší panoptikum třeba Stoka nebo Procesor. Já vím, neměli bychom pohrdat, někdo ty kanály kopat musí, nicméně Endymu pak přibývají voliči a jednoho až mrazí, s čím vším volně pobíhajícím tu musí obývat Zeměplacku. Ten mrazivý bizár však může být ještě dokonalejší a stačí k tomu jeden úchylný Viking, který pustí svou totálně perverzní fantazii ze řetězu, toho prudkého müslitele a pilíř společnosti scénáristicky spáří s několika druhy drobného hospodářského zvířectva a uplácá naprosto libovou a vycizelovaně slizce zahranou obskuromédii - Ostrov doktora Ovcošuka, která směle dýchá na upocená chlupatá záda i dosud nepřekonané ugrofinské Taxidermii. A to, že fanoušky zdarma vydatabázovaný, yntelechtuální reklamní zaprodanec a vodafoní homolev karlovarských salónů od čohosi takého očakával preciznou termitológiou povedané akože „sociologický presah“, je prinajmenším béééééézprecedentne tumornééééééé a kruhovým odkazom vracia tento kokotment k prvej vete. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uf docela dlouho jsem musel vydýchat viděné než jsem film dokázal divácky adoptovat. Já si připadal jak srazu fanoušků Miloše Zemana. Rozhodně nemůžu filmu upřít originalitu a jedinečnost...hodně nortodoxní jedinečnost. Smál jsem se po každý, když jsem nebyl v šoku z toho co vidím a slyším. Herecky samozřejmě dokonalé, scénaristicky rovněž, ale odlišné hodnocení zde zcela chápu, protože prim zde hraje opravdu samotný děj a ten věru není pro každýho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta kolem režiséra Anderse Thomase Jensena mi není cizí. Všechny jeho předchozí filmy jsem ocenil pětihvězdičkovou palbou a tak jsem také počítal s tím, že O kuřatech a lidech bude další neortodoxní zábava. A byla. Režisér evidentně má silný sklon k černému humoru a už u Řezníků to hodně křižovalo hranici všeobecné únosnosti. To jsem ale nevěděl, co přijde s příchodem tohoto filmu. O kuřatech a lidech kříží nechutenství s humorem, které během filmu víceméně až na pár scén funguje, ale ve vzpomínkách si budu říkat, co jsem to vlastně vůbec viděl za šílenost. Čtyři hvězdy tu neznamená, že by film byl slabší, než jeho předchozí bratříčci. Jen si myslím, že přes množství naprosto brutálních vtipů tenhle příběh asi už nechci nikdy v životě vidět. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná píčovina, kde se pětice retardů mlátí po hlavě vycpaými zvířaty. Vtipu to má tolik, co libovolné dílo Zdeňka Trošky. Ujetá pointa byla fajn, ale ten film opravdu nezachrání. Fakt tam nebylo nic, co by mě zaujalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD CHCEME PŘEŽÍT, MUSÍME TO ZKUSIT A KOMUNIKOVAT. NAŠE ZVÍŘECÍ INSTINKTY MÁME SAMOZŘEJMĚ ZDĚDĚNÉ, ALE KOMUNIKOVAT MUSÍME, JINAK ČASEM, JAKO DRUH, ZDEGENERUJEME A VYMŘEME.…“ /// Marný čekání na humor. A přitom ho v Adamovejch jablkách bylo požehnaně! Ale tady ne. To je samej zavostalej jedinec, tajemství ostrova doktora Evelia Thanatose a lidský panoptikum s vedlejším produktem, kterým se stala farma zvířat. Moc hezky seš zamaskovanej Madsi Mikkelsene! Za řeč taky stojí hnusnej barák, pak ti tvorové… Ano. Příběh je absurdní. A to tak, že ani nevím, co a jak si myslet, protože není ani k smíchu, ani k zamyšlení. Mohl to bejt třeba fajn horor. Místo toho máme podivný drama plný vtipnejch zvířátek (no tak dobře, na ty se třeba usmějete…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zoolofil. 2.) Hledám místo, kde určitě „zaskóruju“. (Nou Camp? Tak ten výběr asi nebude až takhle pohárovej…) 3.) Zjistím, že v kuřeti je místa dost! 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vskutku unikátní absurdita s atmosférou ústavu pro duševně choré, plná cirkusáckých freaků, kdákání a deviací. Tentokrát mi Jensen a jeho výstřední mix nehrál až tak dokonale, ani nevím co za message si z něj odnést, ale pořád cením nápady a černý humor. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kruci, už je to asi tři nebo čtyři dny a pořád nejsem schopna najít ta správná slova:D Tak musím dát aspoň nejvíc nevhodné, ale zároveň nejvíce vhodné tři hvězdičky, abych aspoň nezapomněla, že jsem to viděla. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které hladí diváka po srsti, a jsou ty, které se tomu vzpírají. Jensen znovu dokazuje, že mu nic není svaté a že má nevyčerpatelnou zásobu fantazie. Jsou mu ukradená společenská tabu a neohlíží se na pohoršení části divácké obce, která se ošívá nad vtipy mířícími k tělesnému postižení nebo k morálně nepřípustným formám sexu. Sdílím Jensenův nekorektní pohled na svět a užil jsem si jeho výlet za plody šílených vědeckých experimentů měrou vrchovatou. Výrazně k tomu přispělo i obsazení povedené rodinky. Skandinávská herecká esa to rozjela ve velkém stylu a jejich potměšilá klauniáda nešetří nikoho a nic. Doporučovat film na potkání bych se neodvážil, ale osobně jsem byl tentokrát s Jensenem při jeho porušování přírodních zákonů a společenských pravidel na jedné lodi. Jen si tak říkám, kam až je ochoten zajít příště. Celkový dojem: 90 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co to bylo?“ - „To byl jenom králík.“ - „To byl teda kurva velkej králík.“ Jensen mi zatím sedí spíš jako scenárista, má jediná zkušenost s ním jako režisérem (Blikající světla) mi naznačila, že s jeho humorem to budu mít těžší. Tahle černočerná absurdní tragikomedie je docela náročná. Její humor se často pohybuje na samotné hraně vtipnosti, některé scény už zábavné nejsou. Všechny však spojuje výše zmíněný přívlastek „absurdní“. Vyjmenovávat jednotlivé situace ani nemá cenu, je jich spousta, ale můžu vypíchnout alespoň groteskní seznámení, večeři, čtení před spaním či hádání o původ. Jenže díky jejich nevyrovnanosti jsem se někdy až hystericky smál, abych zase jindy jen nechápavě sledoval, co nevtipného se to zrovna na plátně děje. A jakože jsem se dlouho spíš bavil, směrem ke konci se mi postupně vytrácel úsměv ze rtů, až zmizel takřka úplně. Závěr to jen potvrdil. Díky skvělým hercům dávám ještě slabší 4*. „Myslíš, že chci něco mít s nějakejma hnusnejma kuřatama? Jenom cvičíme, než potkáme nějaký holky.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blázinec ve zvěřinci, nebo zvěřinec v blázinci? Boží stvoření to jsou! Násilí, zoofilie, onanování, možná i deset ran taxidermických, čtěme Bibli, tam to všechno je.. Na ostrově Dr. Jensena se vyvinul rozštěp obecenstva bez přesahové hodnoty, Madsturbant Mikkelsen tradičně miláček.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kompaktní film s dobrými herci. Psát co se líbilo je ošidné, toto není film na "líbení se". Vpodstatě vše je upachtěné, upocené... Jestli komedie, tak ano, ale v antickém slova smyslu. Dobře zpracované téma, které jsem viděl mnohokrát. Na konci zůstala spokojenost, a nevyšumí po dni z hlavy... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia si často kladú základné otázky: Kto som? Odkiaľ pochádzam? A kam idem (zmysel života)? Hrdinovia tohto geneticky modifikovaného groteskne smutného filmu sa o sebe dozvedia až kruto úprimne veľa. Nie cestou ľahkou a bezbolestnou, no napokon nájdu zmierenie so sebou i svetom okolo. Originálne a napokon i dojemne končiace dobrodružstvo života, ktoré takmer po celý čas vyzeralo, že žiadne východisko ani riešenie nemá.  Poznámka: Filozof, básnik a spisovateľ Egon Bondy v jednej svojej úvahe raz poznamenal, že ľudstvo bude vtedy slobodné, keď si uvedomí, že každý má právo na dôstojné celoživotné zabezpečenie, nech sa rozhodne robiť čokoľvek, čo ho baví. Za predpokladu, že fyzicky a psychicky netýra svojou pasiou iných. Ako príklad spomenul človeka, ktorý sa rozhodne po zvyšok života sa venovať neustálej onanii. Keď ho to baví, nik nemá právo nútiť ho do práce alebo iných spoločensky myseľ a telo zotročujúcich aktivít. Nuž a presne taký je jeden z hrdinov filmu. Neustále si mastí pipíka. Kde to len ide honí si, brat mu  dáva aj autopauzy, keď to na neho príde. Nevyčíta mu to, žije a napokon ho, po vysvetlení toho, kto sme a čo sme, aj necháva žiť. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zústalo to na půli výdutě. Cysty. Cesty! Humáč jako Humenné, nepopíratelně ano. Myšlenka.... by nějaká i byla. Ovšem humoru pomálu, či jsem zrovna přečetl nějaký hodně sofistikovaný recept na pilule a v záchvatu namyšlenosti mi mlácení debilů dementy vycpanými fógly po ploskolebčích kedlubnách nepostačilo. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, když jsem viděla první skandinávskou komedii. Jak jsem nevěřícně čuměla na obrazovku a říkala si : Tohle přece nemůžou myslet vážně! Po několikaletém tvrdého tréninku žádnou skandinávskou komedii nevynechám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh sakra.. a tohle bylo vlastně co? Seveřané jsou krapet jiní. To vím a leckterá jejich tvorba mi tou jinakostí připadá zajímavá a sedí mi. Tohle ale by kandidát na ulítlost roku a možná i desetiletí. Fakt psycho. Neustále onanující Mikkelsen měl být jen lehkou předzvěstí toho co se na diváka chystá na tajuplném ostrově v opuštěném sanatoriu. V naprosto hororových kulsách, kde by se dala natočit nejedna děsivá scéna už jen kvůli geniu loci místa samotného se před námi začne rozplétat příběh hodně zvláštní rodinky a když píšu hodně zvláštní, pak to ještě stále není to pravé slovo. Vlastně vůbec netuším na co jsem to koukal, zda na komedii, která mi nepřišla vtipná (až na rozbor Bible - tam jsem si stejně jako Helmutek také vzpomněl na Katovnu a rozbor Bible :-), nebo na horor, protože leckteré prvky tohoto žánru to bohatě naplňovalo. A nebo na něco co se nedá jen tak jednoduše pobrat. Já to tedy nepobral, možná to nějak umělecky mělo cosi sdělit, nebudu tu ale házet jen tak hvězdama, protože to bylo ujeté na entou a tudíž asi árt. Přiznávám, že jsem to sledoval se zaujetím, ale i s jistým odporem a vůbec netuším co tím tvůrci chtěli říci... Oslava života ve své pravé podstatě? Popírání Darwina (Dacid Dencik jako bymu z oka vypadl) ? Ne, tohle fakt bylo psycho. Jistě, hned něco takového člověk asi hned tak neuvidí, ale mně se film prostě nelíbil. Asi jsem ho nepochopil... Takže zatím dávám za dva údery vycpaného labuťoprasete. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších čiernych komédií akú som kedy videl. Jensen to tu rozohral parádne na všetkých frontoch. Podarilo sa mu vytvoriť tak nádherne charakterovo karikatúrne postavičky, aké sa len tak nevidia. Skrátka originál nad originál. Dramatické miesta sa tu precízne účelovo striedajú s čiernym humorom, ktorý navyše často zachádzal až do bizarnosti (nie však prehnanej). Čo sa týka hercov, páčili sa mi všetci, ale nad všetkými samozrejme kraľoval Mads Mikkelsen, ktorý sa v tomto snímku po hereckej stránke doslova vybúril. Svojim výkonom mi pripomenul iný Jensenov úlet, a síce Rezníci (2003), ktorý bol v mnohých smeroch veľmi podobný, aj keď s iným námetom. Ale toto bolo ešte o level vyššie, rozhodne odporúčam, hlavne tým, ktorí majú radi tohto herca. Už len letmý pohľad na neho vám privodí kŕče v bruchu. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

O zvířeti v nás, o tom, jak ho (ne)dokážeme zkrotit. Velmi odvážné, bezpochyby bizarní (úchylné), nicméně stále na důstojné úrovni bez patetických, umělých emocí či záměrné přehnanosti, film nemá totiž daleko k realitě. Addams family a ostrov dr. Moreau na dánský způsob s humorem, ke kterému je potřeba spousta svíček. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Psychotropní jízda s dokonalými maskami, nejlépe k poznání je samozřejmě Bro, ale Mikkelsen si je podobný pouze z profilu, Malling ani z něj. U Adamových jablek jsem se bavila více, ale tady zase musím ocenit velice originální nápad řešení sterility. ()

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama