Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Honig im Kopf (Med v hlavě) vypravuje příběh pozoruhodného vztahu mezi jedenáctiletou Tildou a jejím dědečkem Amandusem. Dědeček však má Alzheimerovu chorobu a je čím dál tím víc zapomnětlivý. Nejen, že nemůže žít ve své domácnosti, ale jak se ukáže, ani v domácnosti svého syna. Je stále více zřejmé, že bude nutné umístit ho do nějakého ústavu. S tím se však Tilda nechce smířit. Chce dědečkovi splnit jeho velké přání – podívat se ještě jednou v životě do Benátek. Proto se s ním tajně na tuto chaotickou cestu vypraví. (Siegmund)

(více)

Recenze (23)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Nejde slovy popsat, jak moc mě ten film vzal. Vnučka byla úžasná, obdivovala jsem její statečnost odhodlání velkorysost a dobré srdce. Děda kterého potkala nemoc, si užíval chvíle se svojí vnučkou než si jí přestane pamatovat. Vnučka sním byla ve dne v noci, užívali si smáli se. No hodně silný příběh, ve kterém jsem nemohla udržet slzy. Fim byl doprovázen nádhernou hudbou, která ve mě vyvolávala emoce. Nemám slova. jen že to byl NÁDHERNÝ FILM. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co Til Schweiger se svým přístupem k filmu mohl natočit. Jeho způsob natáčení zdá se mi totiž poněkud nešťastný. Zběsilý střih nebo fakt, že ve filmu je kolikrát víc hudby, než děje, dělá jeho filmy natolik specifické, že se na ně chvílemi opravdu těžce kouká. Nechápu, že to lidem v Německu nevadí a on tak vesele točí svoje filmy dál. Med v hlavě má ale jednu obrovskou výhodu a tou je příběh. Ten je totiž vtipný, ale i smutný zároveň. Navíc se dotýká mnohých z nás a tak zachází za divákovu osobní rovinu. Najednou mi ta zběsilost ve střihu tolik nevadí. Obrovskou práci zde navíc předvedl Dieter Hallervorden, který tu svojí roli dědečka zahrál na výbornou. Jak říkám, nic lepšího Til ze sebe asi už nikdy nevymámí. Tohle sedlo jak prdel na hrnec. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, vysoké očakávania sú niekedy fakt na škodu. V čase sledovania filmu to malo 87%, a tak som akosi čakal nejaký vysoko nadpriemerný filmový zážitok. Posolstvo príbehu síce veľmi veľmi pekné, ale takáto téma si zaslúži nejakú vážnejšiu a dôstojnejšiu atmosféru. Niekedy som mal pocit, že sledujem nejaký pokročilý sequel "Ten kluk je postrach" v stareckom vydaní - a práve to mi na tom strašne prekážalo (najmä v prvej polovici filmu). Celkovo tomu tá komediálna atmosféra vôbec neprospela. No a k tomu poriadne kusy nelogickosti (ako napr. peší prechod Alpami). Ale na druhú stranu treba priznať vynikajúce herecké výkony (najmä Dieter Hallervorden a Emma Schweiger), no a tiež úžasný dôraz na kameru (predovšetkým v putovnej časti filmu - Alpy, Venezia, etc.). Nuž, nebyť ten zbytočnej komédie okolo, mohlo to byť aj oveľa oveľa lepšie! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Til Schweiger /Schutzengel/ natocil film o starom cloveku, ktoreho dohnala staroba a je evidentne, ze to treba nejako riesit. O komediu tu ani tak nejde, film je to dost smutny, a posmutnela nalada sa vlecie celym filmom. Tempo je pomale a dost nudi, ale v druhej polke sa film zlepsi krasnou prirodou a aspon priemernymi dialogmi. Herecke vykony su aspon na urovni, Til je sympatak, jeho dcera sa dala zniest a stary Dieter Hallervorden rolu zvladal na urovni. Dobra bola aj navsteva Benatok a Velkej Zumpy, teda pardon, chcel som pochopitelne napisat Grand Canal. : 89 % ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Pěknej rodinnej film o lásce vnučky k dědečkovi. I přes delší stopáž nenudí. Ikdyž nesmí se člověk v žádným případě zaobírat realističností příběhu, ale to určitě nebylo cílem tohohle filmu. Klobouk dolu před hereckým výkonem dědečka Dietera Hallervordena. Doufám, že by se mohl film objevit s dabingem, abych ho mohla pustit dětem. (Asi jsem nikdy neviděla film s T. S. v původním znění, opravdu má takovej ukňouranej hlas?) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 21. dubna 2014 do 4. července 2014. Točilo se v Hamburku, Berlíně, Braniborsku, Jižním Tyrolsku a Benátkách. (ARI50)

Reklama

Reklama