Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

VOD (1)

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ VŽDYCKY MUSÍŠ BOJOVAT ZA NĚKOHO JINÝHO?...“ /// Na úvod trocha války a pak vyprávění vo tom, co se dělo a jak se žilo lidem za občanský války (na Jihu), jaký to bylo bejt černej a jaký dezertér… Prostě vyprávění vo tý době s přesahem „svobody“ barevnejch v dobách příštích. Americkej Robin Hood (Jánošík, Patriot), kterej svůj boj dokázal přežít (hovno spoiler – historie!). Takže jsme svědky historický partyzánštiny a zrození legendy, která určitě potěší nejedno marxistický srdce. Já beru tu výpovědní hodnotu a Matthewa Mc... Určitě vhodnej doplněk k 12 let v řetězech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zjistím, co se děje v bažinách, když se tam místo Jožina ukrejvaj černoši. 3.) Thx za titule „vssugest12 a DragonDustCZ“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jižanský film "Boj za svobodu" je velmi vlažné dílo, které se spíše tváří jako hraný dokument, který se divákovi snaží odvyprávět příběh farmáře Newta Knighta a přiblížit tehdejší dobu stran dějin, než o propracované drama, které odkazuje spíše na pocity.. Ačkoliv se Matthew McConaughey před časem herecky vyloupl, přesto nedokázal svou roli uhrát tak, jak by bylo pro větší záživnost filmu potřeba.. Tvůrci pravděpodobně hodně těží z hrdosti a vlastenectví amerického lidu a pro evropského diváka to nemá ten správný úder.. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(56/2017) / Matthew znovu zabil a bez problémov na seba zobral celý film. Bez neho by film stratil tak polovicu atmosféry. Inak je Free State of Jones poctivý, ale docela pomalý historický film o zaujímavej postave americkej občianskej vojny. Pre fanúšikov McConaugheyho a Civil War povinnosť. (8/10) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey tento film dáva skutočne správne dokopy. Myslím si, že sklamaní mohli ostať najmä ľudia, ktorí očakávali viac vojny a bojov. Lebo reálne sa po prvých pár minútach celý film úplne zmení a dostane to viac dramatický nádych. A máme tu možno ešte jednu skvelú bojovú scénku. Popravde poviem, že tento film ma bavil viac, než "The Birth Of A Nation" a mám pocit, že mal v sebe aj väčšiu dávku záujmu. Ku koncu už sa človek trošku stráca a najmä mám pocit, že všetky tie scénky, kde sa zameriavame na súdny proces v 20-tom storočí je doslova len vata. Keby sa to z filmu vytiahne, nebol by o moc iný a možno by sme mali viac času na to, aby sme sa venovali Newtovi, alebo to odtiaľ len absolútne vyhodiť a skrátiť tento film o pár minút. Tie scénky neboli zlé, len kedykoľvek sme sa k nim dostali, tak som mal pocit, že pozeráme niečo, čo tu skutočne byť nemuselo a zaobišli by sme sa ako diváci bez toho. Celkovo ale poviem, že sa mi páčili postavy, príbeh ma celkom zaujal a nebol ani najhoršie podaný. A podľa mňa aj celkom dobre ukazuje staré známe porekadlo - "je to ako ísť z blata do kaluže". A je to škoda, lebo Newt Knight skutočne chcel pre svojich ľudí len to najlepšie, no súčasne som mal pocit, že tak ako musel bojovať proti konfederácii, tak potom bojovali proti štátom a nikto ich nemienil uznať a najmä v čase americkej histórie zápasili aj s ohromnou dávkou rasizmu, ktorá pretrvávala ešte aj 100 rokov po tom. Pre mňa je to film, ktorý som videl rád, plynul celkom dobre a mal dobré postavy a dokonca by som si ho možno pozrel aj znovu. Zvážte si a pozrite si sami. Hodnotenie: B+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tématicky určitě zajímavé, ale zpracování za mnoho nestálo. První polovina ještě docela ušla a dokázal jsem rozkousat i vizuál, který na mě působil strašně televizně, ale ve chvíli, kdy se začalo bojovat za práva černochů a tu správnou americkou vlajku, šlo to všechno do kopru. A na nervy mi lezl i McConaughey, ale v tomto případě to ani tak nebyla jeho vina, protože nepředpokládám, že byl tím jelitem, které psalo dialogy. nebo spíš monology. Tolik prázdných deklamací najednou aby člověk pohledal. Docela by mě zajímalo, kam se podělo těch 50 mega. 30% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)
  • Scény natáčené v lékařském stanu, kde byla podlaha pokryta falešnou krví, se musely natáčet rychle, protože dřevěné palubky velmi rychle tekutinu absorbovaly. (BloodMax)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama