Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co točí evropský režisér a natáhne si do něj renomované evropské herce, že předpokládáte v úspěch. Jenže úspěch nepřijde a Vám nezbývá, než dvě hodiny trpět u průměrné podívané, která dokazuje, že i dobří evropští herci si můžou zahrát naprosto nezajímavé postavy. Ačkoliv to na první pohled může působit jinak. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsem tu! Teď ale nemůžu mluvit, za 5 minut přistávám! '' ---------- Tohle letní drama z prosluněné Itálie mně fakt dostalo. Bylo to tím horkým létem, kamerou, bylo to úžasně zvoleným hudebním doprovodem, bylo to pozvolna se rozmotávajícím se scénářem, bylo to krásnými lokacemi a hlavně - to bylo kvůli Ralphu Fiennesovi. Jeho nástup do filmu bych přirovnal k vlítnutí náklaďáku s betonem do výlohy prodejny broušeného skla. Vlastně to bylo vlítnutí tryskáče! :-.). Nevím jak vy, ale já ho znám hlavně jako herce velkých postav, hlavních hrdinů, je to pro mně herec aristokrat. Naše dávné setkání v Jeskyni plavců na počátku druhé světové války v Severní Africe způsobilo, že jsem se do něj jako do herce zamiloval. Proto mně jeho účast v tomto drama celkem zaujala. Fiennes si tu střihl setsakra civilní roli a já si několikrát u filmu s úsměvem a uchechtnutím musel říci - to je prostě borec! Opravdu, co ten tam rozehraje, to je něco. Z ospalé letní atmosféry rázem nic nezbývá a Fiennes celou pozornost strhává na sebe. Jenže jeho Harry nepřijel za přáteli jen tak. Harry si pro něco přijel, což bude mít dalekosáhlé dopady nejen na zbytek pobytu čtveřice, ale i pro něj samotného. Tenhle film je artová záležitost a není pro každého. Někoho ten pomalu plynoucí děj může nudit... Někoho ale ne. Vše mělo své důvody. Tempo příběhu i chování jednotlivých postav, které byly opravdu dobře typově zvoleny mi naprosto sedlo... Celé to bylo takové letně italské - siestové by se chtělo říci. Ale jak říkám už jen kvůli Fiennesovi to stojí za to vidět! Dávám za 4 LP se Stounama! PS. Nenechte se zblbnout komentáři znuděnců! * * * * ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic zlého netuše jsem si celou dobu říkala: "Ale oni tam řeší to samé, co před lety Romy Schneiderová!" A nemýlila jsem se. Nicméně to nevadí, tento nový Bazén plní ideálně všechny potřeby letní návštěvy kina, kdy je vhodné si dožít vlastní oslnění sluncem. Nadto je velmi fajn se tu a tam zase pokochat Tildou Swinton. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho s přesvědčením, že s hereckou sestavou, předešlou verzí s Delonem a s nízkým hodnocením to nemůže být špatné, že si to pro sebe objevím a zachráním. Bilance je taková, že se tu všichni nějak minuli "povoláním" a většinu času jsem si nalhávala, že Fiennes není vůbec trapný, Dakota je sexy, Tilda ženský Bowie a že mazec, když budu trpělivá, nakonec přijde. Nepřišel. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Brian Jones, zakládající člen Rolling Stones, o kterém Harry (Ralph Fiennes) mluví při natáčení dokumentu, se v roce 1969 utopil (a podle spekulací byl utopen) v bazénu. (vitekmlejnek)
  • Ralph Fiennes prozradil, že roli ve filmu vzal, když četl ve scénáři, že jeho postava se bude projevovat tancem. Nikdy předtím ho o nic takového nikdo nepožádal, a tak jednoduše přijal. (Jigvell)
  • Timeline: Společnost Fox Searchlight Pictures zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech v únoru 2015. Film si odbyl světovou premiéru 6. září 2015 na filmovém festivalu v Benátkách. V kinech psychologická černá dramedie objevila 26. listopadu. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama