Reklama

Reklama

Pidiobři 3D

  • Velká Británie Tiny Giants 3D
Trailer
Velká Británie, 2014, 43 min

Obsahy(1)

Ve snímku Pidiobři nahlédnete na život čipmanka a křečka prériového zcela novou perspektivou. S pomocí vysokorychlostních kamer uvidíte dvouměsíčního čipmanka, jak se připravuje na svou první zimu, přičemž druhého protagonistu - křečka prériového - zase přistihnete ve chvíli, kdy opouští mateřskou noru a vydává se čelit nástrahám nehostinné pouště. Technologická specifikace ovšem není to jediné, co tenhle počin odlišuje od zbytku žánrové produkce. Stejně progresivní jsou i jeho formální aspekty a narace. Většina podobných filmů ilustruje na jedincích či skupinách zvířat životní styl celého druhu. V Pidiobrech se oproti tomu setkáte s dvěma ústředními postavami, jejichž zobrazení tento zaběhnutý rámec vyprávění překračuje; jejich životy jsou silně individualizovány. (SciTech Visual)

(více)

Recenze (33)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Tak nadupaný dobrodružství mi letos nenaservíroval ani Šílenej Max, ani melancholickej Bond a dokonce ani připosranej Hobit. Naopak, největší bad-ass je nebojácnej křeček! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dechberoucím způsobem natočený a úchvatný dokument ze zvířecí říše, jehož úspěch tkví v unikátních záběrech (nejen) ze zvířecí perspektivy. Chvílemi jsem jen nevěřícně zíral a tiše obdivoval tvůrce, kteří převedli na velké plátno vskutku nevídané záběry. Film je rozdělen do dvou částí (čipmank a křeček), přičemž každá z nich má svoje kouzlo, i když musím uznat, že se mi přece jenom část s křečkem líbila o něco víc, jelikož mi přišla povedenější a napínavější. Rovněž musím vyzdvihnout brilantní práci se zvukovými efekty a hudbou celkově, což společně s povedeným komentářem a již dříve zmíněmými záběry dělá z tohoto snímku nezapomenutelný zážitek. Zkrátka dokument, který se povedl úplně ve všech směrech a určitě si najde své příznivce mezi všemi věkovými kategoriemi diváků. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2015. "Jsou to jeho vlastní zážitky, které dělají z křečka muže." Chcete vidět super boží akční vtipný naučný animovaný dokument ve 3D? Tak jednoznačně volte Tiny Giants. Jakmile uslyšíte výt křečka, tak už se nikdy nepřestanete smát. Naprosto skvělý soundtrack. Ta westernová hudba u jedne bitky, nebo útěk křečka před vodou. Všeobecně musím říct, že story o křečkovi mě bavila více než o čipmankovi, ale i tak je to tak na 10*. Bacha snake alert - i když je pravda, že ten let křečka před otevřeným chřtánem hada byl vtipný - aneb měla jsem zakryté oči, jakmile se tam objevil jad, ale ten smích publika mi nedal a musela jsem se podívat a stálo to za to. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sice jsem snímek neviděl ve 3D, ale i tak stojí za to. Ve 3D to musela být naprostá paráda. V první řadě je hezké, že i s chipmunky a myšmi udělali něco jiného než zpívající komedii a dali tomu příběh, který je vytvořen přírodou, ale ve druhé řadě jsou zde záběry, které jsou naprosto úchvatné. A k tomu ještě komentář výborného Stephena Frye. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pidiobři jsou božskou 3D orgií, ve které je každý detail dokonalý. BBC Earth dokázal neskutečně a poutavě, za pomocí zpomalených záběrů a 3D efektu, povyprávět život drobných hlodavců a jejich denních dobrodružství. Lábusův dabing navíc pobavil, takže za mě naprostá spokojenost. Viděno v rámci AFO 2015. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* vyloženě rodinný film, který si užijí hlavně děti. Příběhy ze zvířecí říše určitě táhnou, i když jsou trošku utažené za vlasy, ale trochu naivity a vyumělkovanosti člověka natož dítě nikdy nezabilo, že? Viděl jsem jen v televizi, ale jako 3D to musí být opravdu zážitek. Trochu mi to připomínalo večerníčky pana Chaloupky o medvídkách nebo Vydrýskovi. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Můj třetí rok s AFO a třetí zahajovací film, tentokrát se sezením na bočním schodišti kvůli vysokému počtu návštěvníků (možná tak ještě lepší atmosféra). Skvělé... jen šlo až příliš vidět, jak moc se tvůrci snaží o co nejlepší 3D efekt. Každopádně Lábusův dabing parádní a vtipný. Naprostá spokojenost. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Videl som to v 2D verzii, vadilo mi časté použitie CGI, toľko efektov som naposledy videl v Avengers... V porovnaní s Planet Earth 1/2 je to slabé, išlo viac o efekt ako o dokumentaristiku. Nezachránil to ani rozprávač, David Attenborough by bol omnoho lepší. 60 % ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedá se jinak než pět hvězd. Jde o úžasný zážitek, kterému dokonale svědčí 3D promítnutí v kině. Jsem velmi rád, že po úspěchu na AFO se tento mini klenot dostává i do klasické produkce. Nevím, co bych měl na filmu vyzvednout dříve, jestli precizní kameru, skvělý dabing, nádherné záběry přírody a zvířátek :-)... Všechno do sebe krásně zapadá a přesto, že jde "jen" o běžné (autoři tvrdí, že nevyužili žádné digitální efekty) záběry přírody, výsledek působí dokonale. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

z prvych zaberov som bol nadseny.az kym si clovek nevsimne, ze polka zaberov, hlavne pozadie, (cely los, pozadie utoku sovy) su cgi efekty, a timelapsy tiez. realne boli len zvierata, aj to nie vsetky. navyse cakal som ze nam predstavia viac hlodavcov ako len dva. som sklamany. a nech mi nikto netvrdi ze to bolo bez cgi ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

teda takovej kýč a tolik umělotiny a nevěrohodnosti, myslím, že každý jiný dokument BBC má větší kvality a to včetně kamery. Ano je to 3D pro děti, ale proč tak vysoké hodnocení? Skoro bych až řekl zvrhlé a lživé. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprostá pecka! Nechápu, jak se mohlo dostat do takového příběhu tolik napětí. Skoro bych řekla, že to snad ani není vhodně pro děti, neboť se jedná skoro o thriller:) Kdo budete mít chuť - od prosince se promítá v science centru Vida! v Brně!:) ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Rozdil mezi člověkem a hlodavcem? V porovnání s přesranou velikosti vesmíru žádný. Chlupati hrdinové proti Mega monstrům, oukej. Krátká stopáž je plus. P.s. Jak to sakra tocej? To je prostě nonsense!! Za to to musím napálit! ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda toho CGI, ale jinak pecka. Chipmunk, vítězoslavně vyjící po vyhraném zápase se škorpionem, je možná ta nejlepší věc co jsem kdy viděl :D ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. První 3D film, který mě opravdu nadchl a využil všechny možnosti tohoto formátu. S otevřenou pusou jsem sledoval kamerové orgie; nechápu jak se jim to povedlo takhle úžasně natočit a ještě tam nacpat příběh. Prostě paráda. Pokud nějaké kino ve vaší blízkosti ho má v programu, určitě doporučuji zajít. (např. Bio Central v Hradci Králové) ()

Související novinky

AFO50 by doporučil i Tony Stark

AFO50 by doporučil i Tony Stark

28.04.2015

Starobylá Olomouc se díky Univerzitě Palackého opět proměnila v srdce tepající pro moderní popularizaci vědy. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) zde v polovině… (více)

Reklama

Reklama