Reklama

Reklama

Gekidžóban Kjókai no kanata: I'll Be Here – Mirai hen

  • Japonsko 劇場版 境界の彼方-I`LL BE HERE- 未来篇 (více)

Obsahy(1)

Od událostí popsaných v anime Kyōkai no kanata z roku 2013 uplynulo několik měsíců a vše se zdánlivě vrátilo do starých kolejí. Hlavní zásadní změnou je fakt, že i přes to, že se Mirai Kuriyama vrátila, tak si nic z předchozích událostí nepamatuje a nemá ani tušení, kdo vlastně je. Mirai je velmi zmatená a chce se dopátrat k tomu, co se stalo. Tuší, že odpovědi na její otázky má první, koho po svém návratu spatřila, mladý student a člen zdejšího literárního klubu Akihito Kanbara. Ten se jí však neustále vyhýbá. I přesto Mirai cítí, že ji s Akihitem spojuje něco velmi silného, a tak se nehodlá jen tak vzdát. Mezitím se ve městě množí případy útoků na lovce nadpřirozených stvoření známých jako Youmu. Tuto situaci se snaží vyřešit Hiroomi Nase, který se stal vůdcem klanu Nase poté, co jeho sestra Izumi záhadně zmizela. Vše nasvědčuje tomu, že tyto události souvisí z předchozím incidentem, který se udál před několika měsíci, a nejspíš i se záhadným zmizením jeho sestry... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

janovrom 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že seriál měl skončit a tenhle film se neměl vůbec objevit. Nesnáším zápletku "o vznešené oběti, protože já vím nejlíp". Je zbytečná a slouží k jediné věci - z postav udělat hlupáky, zvrátit 12 dílů jejich vývoje (nelíbí se mi, že myslíš za mě, tak udělám to samé) a tím natáhnout děj. Kdyby zde nebylo doplnění informací z minulosti, tak by to nestálo za shlédnutí. Když opominu svoji nechuť k zápletce, tak je to prostě průměrné. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

I toto pokračování anime Kyōkai no kanata se mi líbilo. Je sice pravda, že to mělo své logické mouchy a chování ústřední dvojice, kdy SPOILER jeden z nich zase jednal tak aby toho druhého ochránil o což vlastně ten dotyčný nakonec vůbec nestál KONEC SPOILERU jsem už viděl několikrát v původním anime a tak i když jsem to mohl čekat, tak mě to trochu štvalo. Kdyby Akihito zvolil jiný přístup, řekl Mirai jak to je a pak se snažili všemu společně postavit, tak by pokračování nemuselo být tak šíleně emotivní. Na druhou stranu ono by to bez všech těch emocí byla asi nuda, takže vlastně asi díky za ně. Také jsem byl docela rád, že se vysvětlil ten šílený "plot twist" z konce původního anime (nebo chcete-li prvního filmu) a že jsem se tedy dozvěděl, jak je něco takového možné. Příběh je v některých aspektech mírně klišé a vlastně je to celé samá romantika jak z červené knihovny, ale za sebe musím říct že i přesto se mi to docela líbilo. S takovýmhle zakončením této série jsem vcelku spokojený. Animace i hudba se mi opět líbila. Když to shrnu, tak opět nadprůměr 7/10 ()

Reklama

Galerie (93)

Reklama

Reklama