Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (596)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pracující třída ještě nikdy nebyla tak břitká a sympatická jako v podání Marka Wahlberga a Kurta Russella, skoro mě až mrzí, že závěrečná fotky odulých texaských rednecks tuhle iluzi zboří. Marxistické žertíky stranou - Berg se nadechl k životnímu výkonu, když zejména první polovina svojí hladkou flow dialogů, střihu a ručního snímání neuvěřitelně odsejpá. Následné ohnivé inferno už se ve freetické kadenci střihů a detailů nese ve znamení dezorientace (tohle by se u Paula Greengrasse nikdy nemohlo stát), ale pořád je to dostatečně výhřevná podívaná, aby si člověk užil i závěrečné zhroucení obyčejného člověka (po kapitánu Philipsovi zjevně nová povinná figura civilních katastrofáčů). DH je óda na common sense prostých lidí i strhující spektákl, kde Mark krotí dinosaury z hlubin a Kurt tučné vyvřeliny z British Petrol. Za mě dobrá, čistá zábava s jasnými limity. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, ve všech směrech lehce nadprůměrný katastrofický film, který v mnohem připomíná nejlepší klasiky 80. a 90. let. Na druhou stranu se od nich v ničem neposunul. Máme tady povinné úvodní vykecávání, partu dobráků a partu magnátů, co ošidí bezpečnost, máme tady nadsazené reálné základy a nějaký seskok z vybuchující plošiny... A to je asi tak vše. :) 6/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem toho v poslední době zažila docela dost. Nouzové přistání na řece Hudson, krach na Wall street, velké problémy, týkající se uranových dolů ve Finsku a na ropnou plošinu mě nikdo nedostane. Zkrátka jedna katastrofa za druhou. Tohle byla poměrně velká havárie, kde zahynulo i několik lidí, ale i když jsem to viděla pouze díky filmové animaci, tak se vůbec nedivím. Závěrečná část byla asi nejpůsobivější a některým aktérům absolutně věřím, že se rozhodli později své zaměstnání změnit. Mark hrál tradičně výborně, ale Johna Malkoviche jsem skoro nepoznala. Celkově jsem spokojená se zpracováním, ale už ne s tím, že se něco takového skutečně děje.............peníze hýbou světem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní dedy, manžel a Hrdina kapitalistické práce Marky Márk s přeukrutně správňáckým výrazem sveřepě potírá snahu Bezskrupulozního Parazita, největšího současného globálního dobra, o marinování makrel v Mexickém zálivu fosilní omáčkou Strýčka Sama. Počítám, že s takovou ve dvojce bude do půl pasu nahý vlastnoústně u pobřeží Lujzijany rozdýchávat v černém bordelu zmítající se alky, pulírovat vyvržené zapatlané tuňáky a dělat u toho TA-BLE-TY. Finální grilovačka je však opravdu skvostná, realistická a až korporátně škodolibě zábavná, akorát bych chtěl jednou vidět i realistické obsazení, tedy v hlavní roli místo reklamy na trenky Kálvina Klajna nesympatického otylého proplešlého strejce, co má doma místo Hadsnovic Katky hnusného porážkového tapíra, jak bylo patrné ze závěrečných fotografií. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)
  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama