Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 3

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (476)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě počítejte s tím, že pixely vaší televize dostanou pořádně zabrat! Je to jako reklama na triluminos, oled a quadled panely dohromady! Úžasná podívaná, opravdu! Myslím, že podobně zábavný animák tu dlouho nebyl. Nenudil jsem se ani chvíli, příběh je jedno velké dobrodružství, všude se to hemží životem, originálními nápady, paráda! Díky, Walte Disney! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní anime nálož, která strhne kohokoliv bez ohledu na věk. Zpočátku jsem byl lehce znepokojen častými písničky, muzikály zrovna nemusím, ale písničky, které zpívala Moana měly sílu jak od Adele tedy emocionálně strhující. Dwayne Johnsonův song poslouchám dokonce i o premiéře, kdo by jen řekl, že ten chlap umí i zpívat. Samotná animace je úžasná, lehce neobvyklá, ale dokonale detailní a působivá. Postavy jsou také vybrány velmi dobře. Moana je šukézní kočka s velkými kukadly a Maui je správný tvrdohlavý PoloBůh- jejich vztah byl velmi zábavný poněvadž o lásku či romantiku zde vůbec nešlo. Zábavnou složkou je slepice, ta zkrátka pobaví každého. Co se týká akce a samotných kreatur tak se nedá na nic stěžovat, je zvolena správně gradující hudba a nechybí i husí kůže. Ohňový démon, coconut Pirates či obrovský krab všichni mají šmrnc. Překvápko roku. 95% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn animák se skvělou vizuální stránkou a zábavným dobrodružstvím pro dětské publikum. Zpočátku se jevil i dokonce jako velmi vtipný a humorem nešetřil (zejména kohout byl top!), ale časem se humoru ubíralo a více se soustředilo spíše na dějovou linku, čímž si mě jako dospělého diváka film trochu ztrácel, nicméně jako celek jde pořád o velmi dobrou pohádku, která stojí za pozornost a v určitých pasážích srdíčko má. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ono dnes je už veľmi ťažké priniesť nové téma a nové prostredie ako do filmov, tak i do zahusteného trhu animákov. Moana plní obe aspekty bravúrne, a i keď je tá rozprávka niečim divne nekonvenčná a parciálne úchylná, je pozitívnym zjavom z Disney dielne. --- Bezkonkurenčne najhoršie zaspievaná Disney rozprávka, na ktorú si pamätám, samozrejme, s výnimkou hlavnej predstaviteľky Moany - ústredná pieseň je naviac melodicky veľmi podarená. Ps: Celú dobu som sa modlil, aby sa dve hlavné postavi nedali dokopy :D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Elixír ryzí pozitivity, s (na svou dobu) úžasnou animací, tentokrát pečlivě vyšpekulovanými reáliemi, sympatickou hrdinkou, jejíž fyzická podoba dost odpovídá typické Polynézance a ne panence Barbie/princezně Else, a - především - dechberoucí hudbou včetně písní. Ty dokonale "přihrávají" sílu té které scéně, ať jde o vyjádření Vaianiny touhy následovat předky na moře, o Mauiho samožerskou etudu, nebo tak trochu děsivého obrkraba. Každá z nich je stylově jiná a opravdu jsem si je užíval. Hluboce smekám před Robinem Králem, který převedl původní texty do češtiny, protože se opět podařilo, že - podobně jako u Ledového Království (včetně dvojky) - české verze si vůbec nezadají s původními. Na čemž mají zásluhu i čeští herci/herečky/zpěváci/zpěvačky, že ano;) Zpátky k filmu: Vaiana je pro celou rodinu, dozvíte se něco o historii a legendách tichomořských ostrovů, nasmějete se nejenom praštěnému kohoutovi, občas vám maličko zatrne, a možná i nějaká ta slza ukápne, zvlášť pokud máte doma nějakou potenciální budoucí objevitelku:) A to všechno uteče jako nic. "Já jsem Vaiana z Motonui!" Naprostá pecka, 90%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • V rané verzi filmu byl kohout Hei Hei chytrý a oprsklý, ale filmaři cítili, že jeho charakter neodpovídá filmovému příběhu a rozhodli se jeho postavu změnit v další Vaianinu komplikaci na její cestě za osudem. (CrypzzXD)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama