Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V mestečku Hanbyul už dlhšiu dobu sužuje miestnych obyvateľov továreň na výrobu nukleárnej energie. Ľudia majú strach o svoje životy. Je tu ale i hŕstka tých, ktorí sú vdační, že majú v tomto zapadákove nejakú prácu. Jedným z nich je i Jae-Hyeok (Kim Nam-Gil), ktorý ale varuje ostatných pred tragickým stavom, v akom sa továreň momentálne nachádza. Po tom, ako zlyhá roky starý chladiaci systém v jednom z reaktorov, skutočná hrozba sa začne šíriť do ulíc. I vláda stratila kontrolu nad médiami a krajina sa začala meniť na krajinu mŕtvych. Napriek chaosu Jae-Hyeok zalarmuje pár spolupracovníkov, aby sa vrátili späť do továrne a zabránili ešte väčšiemu nešťastiu. (sochoking)

(více)

Recenze (26)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Katastroficky film o vybuchu jednej jadrovej elektrarni v americkom style. Su tu vsetky tie zname klise o zlych sefoch, ktory kaslu na prve naznaky, vedcoch, ktorych varovania nikto nepocuva atd, ale vsetky aj po miliontyprvykrat znova funguju. Samozrejme nesmie chybat sympaticka zmeska obyvatelov ku ktorym si divak vytvori sympatie a tak nevyhnutny dojimavy zaver ma znova emocionalne vyzmykal jak spongiu. Nechyba ani niekolko solidnych trikovych scen vybuchov a mnozstvo drasajucich hromadnych scen paniky. Proste po kazdej stranke to je kvalitne natocena katastroficka zanrovka, ktoru by si fanusik tohto typu filmov nemal nechat ujst. Po otrasnom remaku Skleneneho pekla si Korejci u mna napravili povest v tomto zanri. 8/10. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Výbuch jaderné elektrárny, panika a samozřejmě celou záležitost se snaží vládá utajit, odstranit svědky a obyvatele obětovat. Prezident země je jen loutka... No a ten největší flákač, který nenávidí svou práci a má po krk své rodiny, se nakonec stane hrdinou. Korejci mají skvělé katastrofické filmy. Tento byl na mne už ke konci moc uplakaný... Režisér natočil i film "http://www.csfd.cz/film/322315-vysinuti/ " který se mi také líbil. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Ano, je tu hromada patosu a klišé, logika občas dostává na zadnici, závěrečný proslov je až příliš dlouhý, přesto jde o solidní katastrofický kousek a myslím i docela realistickou ukázku, jak by lidská blbost, politika a prachy ovlivnily průběh takových nehod. Ostatně i realita už nám párkrát ukázala, že politická snaha věci zlehčovat a utajovat se netýká jen filmů - bohužel... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V jednom zapadákove sa blíži ku katastrofe nevyčísliteľných rozmerov, ktorá bude mať dosah daleko za rádius epicentra. Reaktor na výrobu nukleárnej energie ide každú chvíľu explodovať a radiácia sa šíri neuveriteľnou rýchlosťou. Situácia sa vymyká z pod kontroly a panika zachvacuje ulice. Korejci hulákajú jeden cez druhého a o idiotské scénky nie je núdza. Plno postáv, kriku, chaosu, zhonu a odvážnych ťahov niektorých jednotlivcov. Treba mať nervy na tento film dobre vycentrované. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby měly patos a emoce schopnost generovat teplo, dokázal by tento film vyprodukovat víc energie, než čerstvě vykutaný uran. Srovnání s minisérií Černobyl se vyhnout nedá, koneckonců chválabohu těch jaderných katastrof nebylo tolik, ale asi by to bylo vůči tvůrcům Pandory zbytečně tvrdé. Nesnažili se jen věrně zdokumentovat co se stalo, resp. co by se stalo...je to fikce..., šlo jim i o příběh rodiny, která byla silně ovlivněna nejen tím, že žila v blízkosti elektrárny, ale hlavně nekompetencí lidí, kteří za její bezpečnost zodpovídali. Byť by se mohlo zdát, že jde o politicky laděný film, který má vzbuzovat v lidech strach a odpor k jádru, na konci vyznívá spíše jako varování. Když to shrnu...seriál Černobyl působil tak autenticky, že vám při shlédnutí Pandory budou naskakovat vykřičníky...jak to, že mu v těsné blízkosti jádra fungoval telefon, jak to, že se mohl deset minut vykecávat, když měl být dávno mrtvej...a spousta dalších. Taky vás nejspíš nepotěší závěrečná hromada patosu, který je ale pro asijskou kulturu natolik typický, že se s ním počítat prostě musí. Díky němu je pak i zbytečně přepálená stopáž, ale pořád jde o nadprůměrný film. Pokud jste Černobyl neviděli, klidně si hvězdu připočtěte...budete míň kritičtí. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (1)

  • Ve středu 16. 4. 2014 se u břehů malého ostrova Donggeochado, náležícímu k jihokorejské provincii Jižní Čolla, odehrálo cosi, co se tučným písmem zapsalo do současných análů jihokorejské historie. Okolo deváté hodiny ranní se zde potopil trajekt, na jehož palubě bylo několik stovek cestujících, převážně studentů. Ale protože posádka až do poslední chvíle tvrdila, že je vše v pořádku a cestující tak udržovala v nevědomosti, zemřelo ve vodách Žlutého moře nad tři sta obětí. A možná by bylo všechno úplně jinak, kdyby se jen sobecký kapitán nezachoval tak, jak se zachoval a začal včas s evakuací. On ale tvrdošíjně tvrdil, že s evakuací není kam spěchat. Obdobně se ale zachovala i tehdejší prezidentka Geun-hye Park (u moci 2013 - 2017), která v době incidentu nebyla ve své kanceláři. A vlastně nebyla po dobu sedmi hodin k nalezení. O vydávání příkazů se tak staral velící štáb. Do dnešních dnů není nikde přesně objasněno, kde se v inkriminovanou dobu prezidentka nacházela. A protože celý incident šokoval celý národ, vzniklo hned několik konspiračních teorií. O jednu se ve svém katastrofickém snímku pokusil i režisér Jeong-woo Park, který kritizuje vládní nečinnost v době, kdy by měla chtít předejít jakýmkoliv katastrofickým scénářům. V roli prezidenta se objevuje herec Myeong-min Kim, který má sám ztvárňovat zoufalost a kritickou nečinnost při řízení celé evakuační procedury. Sám režisér tak vlastně celé zemi připomíná události z roku 2014, kterou alternuje do své vlastní vize nukleární katastrofy, která je dle něj samotného stejně reálná jako ta mořská, neboť Jižní Korea v současnosti stále navyšuje počet svých nukleárních elektráren a dokonce do jejich těsné blízkosti umisťuje i běžné obyvatelstvo. To je v porovnání se zbytkem planety poměrně dost raritní. Snímek, který ve své podstatě vznikl již v roce 2012, ale do kin se dostal až po čtyřech letech, je i přes svoji konvenční zápletku vůbec prvním. který do této doby pracuje v rámci jihokorejské kinematografie alarmujícím způsobem s nukleárním výbuchem, jehož následky by pocítilo obyvatelstvo ještě ve stokilometrovém okruhu. Na samotném konci tak vědomě vyvstává otázka, proč by měl obyčejný člověk, jako herecká postava Jae-hyeok Jang (Nam-gil Kim), obětovat vlastní život pro záchranu těch, co to všechno způsobili. (Conspi)

Reklama

Reklama