Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Režisér Jaroslav Soukup příjemně překvapil, což ovšem ještě z Policie Modrava, která od počátku klame tělem, nečiní alespoň průměrnou krimi ani zdaleka, když ta se sice vzdává těch otravných manýr kupříkladu jejích současných (kr)kavčích seriálových konkurentů, nicméně lpí na tom svém staromódním stylu vyprávění až příliš, což naopak silně kontrastuje s těmi telenovelovými příběhy, kde skutečná detektivka dostává řádně na prdel.. Navíc ten příšerný Filip Tomsa.. Ne, díky !! ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná kriminálka v dnešní době - klidné, lidské, upřímné, pomalejší, ale to je možná plus v dnešní hektické době, vede k uvolnění od stresu. Také se mi moc líbí dějová pestrost, zaměřující se jak na kriminalistiku, tak na mezilidské vztahy a místní život a zvyklosti. Vzhledem k velké podhodnocenosti, nadhodnocuji a dávám ráda 5*. Navíc nádherná příroda, krásné záběry Šumavy, pro mě balzám na duši. :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní fikční svět, v němž to policajtům jde až podezřele dobře od ruky a variace na Midsomer (jen na menším prostoru, takže je to méně realistické). Postava Filipa Tomsy by se mohla občas i zasmát, únavné milostné "tápání" hlavní policajtky v podání Zuzany Norisové by potřebovalo osekat. Na druhé straně ale civilní, na novu až decentní seriál, jenž natočil tvůrce, od kterého bychom něco takového nečekali už vůbec. S nadějí jsem si přečetl jeden z rozhovorů s panem Soukupem, ale poté, co v něm v podstatě vyřkl, že točit vážné věci je jednoduché a veselé složité, mě zase rychle přešla. 50%. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Modrava je celkem povedený policejní seriál zasazený do exteriérů nádherné Šumavy, jejíž panoramata krásně doplňují atmosféru. Působí civilně a věrohodně a občas zazní i nějaká ta vtipná hláška. Obsazení je bezproblémové. Za zmínku stojí především trio S. Norisová, J. Satoranský a Z. Palusga. Co mi vadilo, byl kurz němčiny. Ten působil jak z nějaké trapné nepovedené komedie a v podstatě tam vůbec neměl smysl. Byl zbytečný a ubral Policii Modrava jednu hvězdu, bohužel. I hudba by mohla být povedenější, ale o tu v krimi seriálu až tak neběží. Takže v podstatě spokojenost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdy za to, že filmaři vytáhli paty z prahy a na rozdíl od Bukowského se komerčně soustředili na malebnější části naší země. Soňa Norisová je krásná ženská, tak těch hvězd nelituji. A nakonec režizér se taky pochlapil, protože ty Soukupovi filmy od Byl jednou jeden polda II. jsou absolutní nekoukatelný imbecility. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Průměrně každý díl sledovalo 2,188 milionů diváků. (M.B)
  • Seriálové Podhorsko je ve skutečnosti obec Nezdice na Šumavě. Část obce Nezdice se jmenuje Pohorsko. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama