Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Modrava je celkem povedený policejní seriál zasazený do exteriérů nádherné Šumavy, jejíž panoramata krásně doplňují atmosféru. Působí civilně a věrohodně a občas zazní i nějaká ta vtipná hláška. Obsazení je bezproblémové. Za zmínku stojí především trio S. Norisová, J. Satoranský a Z. Palusga. Co mi vadilo, byl kurz němčiny. Ten působil jak z nějaké trapné nepovedené komedie a v podstatě tam vůbec neměl smysl. Byl zbytečný a ubral Policii Modrava jednu hvězdu, bohužel. I hudba by mohla být povedenější, ale o tu v krimi seriálu až tak neběží. Takže v podstatě spokojenost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě současných, a zcela blbých detektivních seriálů české produkce (jedno, jestli ČT, Nova, Prima... Barrandov snad nic netočí...) jde o pohodový detektivní seriál, který staví na atraktivní kráse šumavské krajiny a hor, lidé se tam chovají uvěřitelně, poldové nejsou žádní akční hrdinové s bouchačkou, ale řeší případy spíše z kamarádského pohledu, trochu mi to připomíná Případy 1. oddělení. Neříkám, že je to veledílo, ale naštěstí je to jiné, zajímavé a uvěřitelné. ()

Reklama

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám jedno takový pravidlo. Jakmile se někde objeví Tuc, je po prdeli, po legraci a po koukání. To si ten Soukup vážně myslel, že mu to bez povšimnutí projde? Doktor Z hor na Šumavě? Vždyť ani ta příroda není polehčující okolnost. Každé desetileté dítě umí se svým smartfounem udělat lepší záběry přírody. Zuzanko, tady ti tvoje charisma a sexepíl doopravdy nepomůže. Tohle je sračka a stejně jako se sračkou se s tím taky musí zacházet. Utřít zbytku z okolí a nemilosrdně spláchnout. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Režisér Jaroslav Soukup příjemně překvapil, což ovšem ještě z Policie Modrava, která od počátku klame tělem, nečiní alespoň průměrnou krimi ani zdaleka, když ta se sice vzdává těch otravných manýr kupříkladu jejích současných (kr)kavčích seriálových konkurentů, nicméně lpí na tom svém staromódním stylu vyprávění až příliš, což naopak silně kontrastuje s těmi telenovelovými příběhy, kde skutečná detektivka dostává řádně na prdel.. Navíc ten příšerný Filip Tomsa.. Ne, díky !! ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama