Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Indii bylo pořádání zápasů v MMA až doteď nelegální a dělo se tak jen pokoutně. Teď ovšem přichází bývalý zápasník, který zbohatl ve světě na pořádání MMA turnajů, aby i doma dokázal, že se nejedná o sprosté pouliční rvačky, ale o bojové umění se vším všudy. Hodlá proto uspořádat grandiózní turnaj, v němž nastoupí indičtí zápasníci proti světové špičce MMA, aby předvedli, co v nich dřímá. Dva nevlastní bratři, jejichž osudy se v mládí nejprve spojily a pak zase rozdělily kvůli jejich společnému otci, který propadl alkoholu a způsobil tak rozvrat rodiny, se do tohoto turnaje pokouší dostat, každý z vlastních důvodů. Kdo bude úspěšnější, David, teď už bývalý učitel fyziky, který se vrací k zápasení, aby získal peníze na léčbu své dcery, nebo Monty, mladý rváč, toužící pomstít se celému světu i bratrovi za všechna příkoří, která musel přetrpět a dokázat tak otci, že je stejně dobrým bojovníkem, jako býval on?
Jedná se o indický remake amerického Warriora, kde hlavní role ztvárnili Tom Hardy s Joele Edgertonem, přičemž jejich otce, také alkoholika, skvěle zahrál Nick Nolte. Můžete tedy porovnat, jak se s tématem popasovala bollywoodská parta, v čele s hvězdným Akshayem Kumarem. (eviljack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Warrior je poněkud rozporuplný materiál z hlediska vhodnosti pro bollywoodský remake, protože v Indii sice mají rádi vypjatá rodinná dramata, ale zase nemají žádný vztah k MMA. Malhotra tohoto zdánlivého nedostatku využil tak, že do filmu zapojil výrazný nacionalistický podtón narážející na obecnou mizérii indického vrcholového sportu - Indie prostě pořádá svůj první MMA turnaj, v němž chce ukázat, že se místní bojovníci z ulic a nelegálních zápasů dokáží vyrovnat profesionálům ze zahraničí. Aby se více jak hodinová soubojová pasáž rychle neokoukala, má každý zahraniční zápasník zcela distinktivní styl vycházející z národnostních stereotypů jakoby vypadnuvších z videoher typu Street Fighter (mrštný "kung-fu" Číňan, Brazilec s pohyby fotbalisty). Vrcholem je uvedení Němce Lucy, který je moderátorem představen jako bojovník "z Hitlerovy země" :) Jako režisér Malhotra opět sáhnul po expresivním stylistickém řešení, v němž souzní výrazná výtvarná stylizace, burácivá hudba a vypjaté herectví. V Agneepath to fungovalo perfektně, Brothers jsou ale přeci jen v jádru komorním vztahovým dramatem a přemíra excesu je tak místy posouvá na hranici mezi expresivností a hysteričností. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sentimentu tam bylo tolik, až mě to rozesmálo. Při závěrečném, jakože děsně osudovém souboji dvou bratrů. už byl sentiment tak laciný a přímočarý, až jsem několikrát vyprskla smíchy nahlas. Můj důvod ke shlédnutí filmu byl Malhotra, protože je to fakt kusanec. Roli málomluvného rváče, který chce vítězstvím vymazat křivdy z dětství a získat otcovo i bratrovo uznání, si asi fakt užil a ve finále jeho pohledný obličej vypadal jako kus krvavé sekané. ____ Indický nacionalismus má v příběhu o mezinárodním zápase podstatně navrch, takže divák musí přetrpět vyobrazení cizích zápasníků jako méněcenných hajzlů - vrcholem je představení německého bijce jako toho, "který pochází ze země, která dala světu samotného Hitlera." ___ Jsem ráda za poznámku uživatele tombac, že zápasy MMA ve skutečnosti takhle nevypadají, protože ve filmu porušili kromě fyzikálních i jejich sportovní pravidla. Jako: Ufff. Kdyby byly legální takové zabijácké surovosti, už by v Indii mohli rovnou zavést gladiátorské zápasy a házení křesťanů lvům. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Remake pro mne né příliš atraktivního Warriora. Film by se dal rozdělit na dvě části, kde v první se seznamujeme s příběhem a postavy, kde všichni zúčastnění odvádí solidní herecké až teatrální výkony a fungují překvapivě i emoce s empatizmem. V druhé části nám Brothers nabízí hodinu a půl nervy drásající MMA jízdu, která překonává doposud vše viděné z tohodle ranku. PLUSY: Úžasně natočený Stadion arény, vysílající se živě a svou atmosférou Vás natolik vtáhne, že máte pocit, že sedíte v hledišti a fandíte s fanoušky i s diváky celé Indie, 10 protivníků, každý z jiné krajiny a o každém se dozvíme zajímavosti z minulosti, což pokládám za velké plus, nejlepší tréning a příprava, který se vysmívá i Rockymu, perfektní soundtrack během celého filmu, emoce tak silné, že půlku filmu držíte kapesník v ruce a to nejdůležitější souboje!!! Úžasná kamera, solidní choreografie, každý bojovník je v perfektní fyzické kondici ( někteří jsou nehorázné zvířata.. Great LUCA,Brazilčan či frajer ze Šaolinu!!) to vše podpořené vtahující atmosférou, charismatem, autentičností a lidstvím. Celý film řvete, nadáváte, fandíte, potíte se a z nosu Vám radostí teče krev podobně jako zúčastněným v ringu. Nářez, který Warriora sundal jak po stránce akční, tak emoční. Nevadila ani stopáž, nevytýkám nic. 95% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa dlhodobo zámerne vyhýbal, z jednoduchého dôvodu. Mám apatiu voči bojovým športom, nemôžem si pomôcť, ale nikdy som tomu mláteniu sa v klietkach či ringoch neprišiel na chuť (a to som globálne celkom všestranný športový priaznivec). Ale napokon som sa zo zvedavosti na Brothers pozrel, dúfajúc, že MMA bude len vo vedľajšej dejovej línii. Bohužiaľ, nebolo! A hoci bol dejový rámec oveľa obšírnejší a mal aj svoju "rodinnú" dejovú líniu, predsa len dostali tie krvilačné a násilné bitky v klietke až príliš veľa priestoru. Niekto si možno práve vďaka tomu tento film užil, ale ja rozhodne nie. Oveľa viac ma bavil začiatok filmu, kde bola aj tá retrospektíva, ktorá rozdelila bratov. Ale inak uznávam, že vizuál bol skutočne namakaný! Najviac z celého filmu ma však potešila item girl Kareena, a jej výstup Mera Naam Mary Hai. Ale za film ako taký to na viac ako 2* bohužiaľ nevidím... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Indicky Remake Warriora. Hm. Nakoniec to dopadlo dost slusne. Najväcsim plusom je, ze aj ked je pribeh dost podobny, tak celkove spracovanie je dostatocne odlisne na to, aby mal vznik remaku zmysel. Len neviem, ci to beznemu europanovi sadne pretoze sa dockame vsetkych klasickych neduhov Indickych filmov. Premrstenu stopaz, jednoduchsie napisane postavy, teatralne herecke vykony, hudobne vystupy bez ktorych by to v Indickom filme fakt neslo atd. Na druhej strane postavy funguju na jednotku a dokazali vo mne vyvolat patricne emocie, Predstavitel otca a starsieho z bratov su neskutocne charizmaticki herci, takze si ma podmanili a ich pribeh ma zaujimal. Len skoda, ze som sa o nich dozvedel kazdu jednu zbytocnu prkotinu bez ktorej by som sa obišiel a film mohol byt kratsi kludne aj o hodinu. Hudobne cisla sa dali vydrzat, lebo soundtrack sa fakt vydaril a ustredna tema je famozna. No a bitky? Tie su slusne, ale su v takom tom realistickom MMA style, ktory nemusim. Ja mam radsej akrobatickejsie bitky s dychvyrazajucimi kaskaderskymi kuskami. Objektivne by som im vytkol len to, ze nepôsobili prilis drsne a ku kontaktom medzi supermi prilis nedochadzalo. Takze vysledkom je zaujimavy exoticky remake, ktory rozhodne odporucam jak fanusikom originalu, tak aj ludom, ktori doteraz ziadny Indicky film nedopozerali. 7/10. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama