Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Recenze (193)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pičoid je kosočtverečný útvar, který na první pohled vypadá sympaticky a lákavě, a tak jej každý zpočátku touží omrknout. Na pohled druhý, a zvláště pak po několika desítkách zhlédnutých pičoidů, však záhy zjistíte, že jsou všechny pičoidy na jedno brdo a že ani ten právě prozkoumaný skoro vůbec zase nestál za váš čas ani námahu, a zatoužíte po intelektuálnějších tvarech. Toto je typický pičoid! Podle obsazení, obsahu a pičoidních žvástů několika panických mentálů o jeho nepochybných kvalitách vám ztvrdne zájem, vrhnete se na to jako námořník na kapající štětku, protože se třesete na nekompromisně surovou, drsnou francouzskou školu s brutálním Leonem, a místo toho dostanete slaboduché žabožroutské Želvy mindža ze Sûreté Karaté, které jsou natolik husté, že zásadně chodí do křížové palby několika statických pablbů jen s holýma rukama či bejsbolkou, aby ukázaly, jak umí před kulkami metat kozelce a na potkání mlátit asi tak o sto kilo těžší hovada. Vede je krutopřísně vytlemený sedmdesátiletý Děda Mráz s vaky pod očima, kterému nevěříte ani to, že udrží moč, natož aby někoho praštil, a už vůbec ne, že by bez nitráku a viagry udýchal tu smerfetní pětatřicetiletou pichnu s motorovým pekáčem, natož aby na něj pak ještě bezplatně čuměla jako na multiorgastický svatý obrázek. Prostě sice velkoryse natočená, ale přiblblá až trapná kokotina, které k absolutní popkornové debilitě chyběl už jen Džekí Čen, Opičí král a Megan Lišková. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,593,000▐ keď sa to neberie moc vážne dá sa to užiť, hlavne v niektorých úsekoch, keď ide o kvázi akčnú prestrelku či bitku, mixnutú zo všeličím, či už ako keď niekto poslúži ako boxovací pytel, či mech na cukríky ktorý sa musí roztrieskať bejzbolkou a tak ďalej, príde aj na prestrelku a lá Heat (Horlivosť-Neľútostní súboj) ale ako celok tento film nie je príliš funkční /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BĚŽ. POCHYTEJ TY DAREBÁKY. A POŘÁDNĚ JIM ROZBIJ HUBU!…“ /// Osteoporózou postiženej Reno a jeho policejní parta, která se s tím (naštěstí) moc nesere. Neserou se s tím ani scénáristi, takže tady máme partu lupičů a proti nim partu kovbojů. Taky nesmí chybět důvod pomsty. Potěší dost akce (třeba ta kurevská přestřelka za bílýho dne v ulicích města) a to, že nemusím přemejšlet. Na nic se ptát… páč vona by každá otázka vyvolala pochybnosti o těch 3*. Francouzská akční krimi klasická jednohubka, jako z Bessonovy manufaktury. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak zvýšit drsnost svý jednotky. 2.) Zabili mně starou. (Byla to stará i mýho šéfa.) Za každou cenu! 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších kino návštěv letos. Antigang je velmi tuctový akční film, který by měl možná úspěch před 25 lety, dnes však nemá čím zaujmout. Jean Reno hraje z posledního dechu, potěší snad jen Alban Lenoir, který občas dodá filmu vtip. Příběh je velmi prostý s předvídatelnými zvraty i průběhem, potěší alespoň celkem slušná akce s pár drsnými souboji a obstojné přestřelky, které však trpí logickými kixy ( tisíc vystřelených nábojů- nikdo není zraněn). Od Francie a zombie pracanta Benjamina Rochera jsem očekával asi leccos víc, stačila by k větší spokojenosti alespoň brutalita, která režisérovi vzhledem k předešlým počinům nedělá problém. Příště prosím zpátky k hororu:) 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nevydarené béčko stojace na bradatom Renovi (ktorému však pri pohľade na ťažkopádnu 67-ročnú chôdzu a bruško prestávam veriť tvrďákov, on ich však napriek mojim sťažnostiam stále tvrdohlavo a čoraz smiešnejšie stále hrá) a dlhej a intenzívnej akčnej scéne v prostriedku (evidentne inšpirovanej Mannovým Neľútostným súbojom). Film trvá iba hodinu a pol, zásadné udalosti v ňom neuvidíme (vystrelil na konci šéf oddelenia?) a nechápem prítomnosti Renovho tímu, keďže pri tak krátkej stopáži nie je šanca, aby sme sa s jeho jednotlivými členmi zžili. Mimo je aj ich vagabundské správanie. Jeden s kriminálnikmi bojuje prostredníctvom baranidla (!), druhý ich pacifikuje tak, že po nich šmarí baseballovú palicu. To ako vážne? Čo mám štrnásť? Samotný prípad je slabý, zlosynovia o ničom, vzájomné doberanie medzi členmi jednotky vtieravé a nevtipné (okrem „a zalej kvety“), medzi postavami nepanuje takmer žiadna chémia. Proste bieda. Celé je to strašne silácke, extrémne sa to spolieha na náhody (hajzel každého strieľa do hlavy, ale keď proti nemu stojí policajt, napáli mu to samozrejme trápne rovno do... nepriestrelnej vesty) a nemá to logiku (perfektne vycvičená, vyzbrojená a početná policajná jednotka obkľúči hŕstku kriminálnikov a mieri na nich samopalmi, brokovnicami a guľovnicami, všetci majú nepriestrelné vesty a pred sebou štíty, no kriminálnici napriek tomu vystúpia z áut a rozpúta sa nezmyselná 10-minútová akčná scéna). Jean Reno mal ísť toho dňa radšej na dobrú bagetu, než podpisovať zmluvu na tento zázrak. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žán Renů není blbej, doma má zrcadlo a v něm vidí že vlasů má stále dost, ale na menší hlavu,nějak buclatější tváře a rostoucí teřich, plus se mu ráno po pravidelném hudrování pelikána čím dál hůř zvedá z postele. Takže co s tím? Jednoduché řešení. Vylepat dohola, nechat narůst plnovous alá Rumcajs a vzít na sebe volnější hadry. Plus akční scény nechat na mladším jádru týmu a nedělat tak ze sebe cca v 70ti akčního juru v plné síle. Díky tomu, narozdíl od jiných stárnoucích herců, tak Jeanovi filmy stále patří k tomu dobrému až hodně dobrému (i když Leon to už nebude) . Nemilosrdní je taková poctivá krimi akčárna kde se s tím policajti zrovna 2x neserou a padouchům nakopávají prdel jak se jim zlíbí ať už jednoručním beranidlem (nevím jak se té sračce říká, to víte ženská) , nebo bejsbolkou. Žán občas někomu ubalí, jinak se drží max střelných zbraní a v mezičase brousí starou svého nového nadřízeného. Na logiku se v tomto filmu zvesela sere takže průměrný šéééský divák si začne myslet , že s bejsbolkou se dá vyřídit X chlapů se samopalama. Piču, nedá byl by jak řešeto, ale co, hlavně že se na to dobře čumí. Ono vůbec ten bejsbolovej maník tomu dodával šťávu, ať už občasnou hláškou nebo pouštěním heveru na skoroterminátora. Kdo chce vypláchnout mozek a chvilku se cítit akčně, ten si u toho bude chrochtat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kovbojové nemají u policie co pohledávat." Tak to je velká mýlka. Proti opravdovým zmetkům se s trestním řádem v ruce bojuje mizerně. Ale s baseballovou pálkou, držením padouchů za nohy ze střech a pořádným zbrojním arzenálem to jde líp. Já jsem Sergeovu týmu fandil stejně tak, jako před pár lety Jackovi Reganovi, ale přesto mi pořád nedochází, proč Francouzi kopírují anglický film. No, to je jedno. Bylo to drsné, přiměřeně napínavé a díky Sergeově pravé ruce Nielsovi i docela vtipné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Archetypy zlobr a otravné, užvaněné zviřátko jsme tu už měli. Teď je to jen ve verzi "oživlé dřevo" a nijak se to nelepší. Pořád vás otravné, užvaněné zviřátko neobyčejně sere... No, dejme tomu, že tu je nějaká ta akce navíc, člověk by to i na milost vzal. Jen škoda, že ta zmíněná akce je jen opisem slavnějšího snímku Heat s De Nirem a Alpa Chinem. Hrdinové se nám s nevyčerpatelnými zásobníky prostřílejí bez špetky atmosféry do finále a můžeme s oddechem říct: zlo prohrává a dobro žije. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už když šéf nekonvenční policejní jednotky zlikvidoval zločince průjezdem vysokozdvižného vozíku zdí (v originále se jednalo o holé ruce přes sádrokarton), bylo mi jasné, že se žabožrouti hodlají utopit v čaji o páté.. Tupá kopírka britské akčně-kriminální frajeřiny The Sweeney, po které musím bohužel konstatovat, že Francouz by sice skočil do postele i s kuchyňským dřezem, kdyby si oblékl krátkou sukýnku, ale remaky mu nejdou. Antigang postrádá charisma, pumpu na testosteron i odpovídající herecké kapacity. Nic proti pánovi jménem Reno, za jeho starší role ho mám v úctě, ale tady působil dojmem, že si zrovna v igelitce z Carrefouru přinesl do vestibulu nádražní haly krabicové víno. Ne, že by plesnivec Ray Winstone vypadal jinak, ale já mu tehdy toho jeho tarantinismem řečeno (cenzor nechť si zakryje oči) „zkurveného tvrďáka“ spolkl i s rybářskou židlí. Pro neznalé originálu solidní akční výplach, ti jenž ho viděli, musí ukázat prstem na Rochera a drsně mu říct: „You are nicked..!“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná francouzská URNA se zarostlým Jeanem Reno a kvantem akce, ovšem tak brilantně choreograficky i režijně zpracovanou, že jsem po většinu filmu jen zíral s otevřenou pusou a spadlou bradou. Celá Evropa je co se týče kriminálek na hony vzdálená Francii, možná anglické Sweeney by se dalo poměřovat, ale nic víc, co jsem doposud viděl...9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Drsní hoši a holky, co si hrají na kovboje a zachraňují Paříž. A melou u toho docela solidní kraviny. Když Jean Reno drsný výraz vymění za smutný kukuč, je to k pláči. Roky nejde zastavit, roste v pase, metody má coby polda pátrající po nelítostném gangu lupičů lehce mimo zákon, role si vybírá blbé. Benjamin Rocher je další z mnoha režisérů, který chtěl trumfnout luxusní přestřelku z Mannova Nelítostného souboje. Marně. Netvrdím ale, že akční sekvence jsou natočené nějak špatně. Zvlášť když je to dělané postaru. Ve výsledku nicméně něco, na co nebude obtížné zapomenout. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech průměrná akční podívaná, ale Jean Reno má stále charismatickou tvář (jinak to bohužel za moc nestojí, například velmi špatně chodí), scéna s přestřelkou se povedla (ačkoliv se v ní střílí výhradně digitálně a jiskří to jako prskavky o Vánocích) a rvačka v garáži také. Nebýt svižné režie, bylo by to dobré leda tak pro Stevena Seagala. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oldschol záležitost, která jenom bohužel má tu smůlu, že netrefila dobu svého vzniku. Jenom považte : Natočit tohle před dvaceti lety v časech Leona, kdy byl Reno v o něco lepší formě než dneska... Byla by to jistě prvotřídní pecka která by plnila kina. Takhle naší distribucí jenom proletí jako relikt dávných časů který už dnešní generaci odkojené na superhrdinech ve slipech konajícími své činy mezi kráčejícími stromy, bohužel moc neřekne, ale čert to vem já si to užil. Reno se pravda v akci už moc nepředvede, holt roky nejde zastavit, navíc svou vizáží už nepřipomíná moc nekompromisního drsňáka, ale spíš dobráckého dědečka, ale jako mentor a stejně víceméně nejdůležitější postava filmu určitě obstojí. Celkově mi ten film přijde trochu ve stylu Sabotáže z Arnoldem tedy nekompromisní jednotka coby bič na extrémní zločince. Nějakej vybroušenej scénář nebo něco co tu ještě nebylo od toho určitě nečekejte, ale o tom to fakt není. Jediný co mě občas rušilo je někdy trochu zbytečně akční střih v přestřelkách a pár bitkách co se tu objeví. Celkově, ale spokojenost. O podobný filmy dneska už moc nezavadíte a já jsem i za to málo co se občas objeví upřímně rád.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky krátké stopáži tato francouzská odpověď na Mannovo Heat uteče jako voda. Decentně se zabývá postavama a spíše se zaměřuje na svižnější akci. Naše policejní jednotka vedená dříve charismatickým Renem řeší každodenní ozbrojené loupežné přepadení. Jednohubka, která se hodí kdykoliv. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Francouzský odvárek britského Sweeneyho, se vším všudy a zároveň bez toho nejdůležitějšího - bez drajvu. Když už Benjamínek tak okatě kopíroval a napodoboval, mám pro něj vzkazku, že film není synchronizované plavání. Postavám jsem drsnost věřil, o film ale kdybych se otřel, lehne jak fotbalista. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, debilní a zbytečný film, který by mi skoro dokázal na čas otrávit kriminální žánr jako takový. Pokud mi něco na tomto filmu skutečně vadilo, byla to neuvěřitelná zahlcenost žánrovými klišé - v tom filmu není jediný moment, který by jen trochu zběhlejší divák neviděl v záplavě jiných filmů tohoto ražení (sám režisér se nechal slyšet, že chtěl natočit snímek v duchu amerických filmů z osmdesátých let, typu Smrtonosná zbraň, 48 hodin nebo Smrtonosná past). Nebavil mě jeho humor ani obsazení - sledovat zestárlého a ztloustlého Jeana Reno v roli, na kterou mu evidentně už nestačí dech, mě vyloženě otravovalo, a zbytek herců je tak bezvýrazný, že se z paměti vykouří během chvíle. (Celý film navíc působí divným dojmem, jako by se jednalo o pilotní díl nějakého chystaného seriálu, nebo jako by naopak už měl člověk všechny postavy ve filmu znát odněkud z dřívějška - možná je to tím, že film volně vychází z britského seriálu Inspektor Regan). Publikum na předpremiérové projekci v Lucerně 1. 10. přijalo tento film po mém soudu až překvapivě kladně, ale já jsem z něj odcházel skoro až otrávený - za mě naprosto ztracených 90 minut. Jsou mraky lepších evropských kriminálek, z poslední doby třeba vynikající Zabijáci. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Český název Nemilosrdní to totálně zabil. Alespon tak to cítím já, poněvadž původní britský film Sweeney se mi líbil o dost víc a ne toto obyčejné remake, které vůbec nebylo drsné. Hlavní hrdina Jean Reno byl dost nevýrazný a k tomu vypadal fakt už staře a trochu obtloustle – nic proti němu. Tohle přece mělo být drsné krimi a já z toho moc necítil. Jako není to vyloženě zlé, přestřelky byly fajn, hlavní parták Rena mi dost sednul, ale abych se z toho posadil na zadek, to se říci nedá. Sweeney mělo skvělého a drsného hlavního hrdinu, stejně jako bylo pojetí celého snímku, zato tohle bylo o dost slabší. Finále bylo takové divné, bez nápadu. Nepohoršilo mě to, výrazné chyby to nemělo, ale i tak se jedná o celkem zbytečný film. Tu třetí hvězdu dávám s odř.ušima. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jean Reno je jistota. A i když už je to pán v letech, srážka s autem pro něj nic není a je schopen ještě ohýbat i vitální manželky svých šéfů. Film je to místy opravdu idiotský, působí předvídatelně, tudíž nepřekvapivě, umí ale náhle nabrat tempo i akční obrátky, rozhodně to není vyložená píčovina. Odbourat se dal slabší rozjezd, na akci došlo až postupem času. Děj je takový nenáročný. Reno a spol. tvoří policejní jednotku, která honí lupiče, náhle narazí na těžký kalibr, kterým je gang lupičů, kterému nedělá nejmenší potíž šupem vykrást banky a klenotnictví. A tak na ten gang vletí, nemine je nějaká ta ztráta z vlastních řad, přičemž bych zapomněl na zásadní zlomový okamžik filmu, kdy nový policejní šéf usiluje o rozpuštění jejich jednotky. Vše má poměrně předvídatelný háv, což nevadilo, neb Reno a spol. se snažil, akce byla z technického hlediska zvládnuta dobře, film má nemálo silných a i přiblblých momentů. Docela jsem rád, že se film nezvrhl v komedii, hlášky se vyskytly, ale nebyl na ně kladen důraz. Nebývá moc časté, abych se konfrontoval s francouzskou současnou kinematografií. Tenhle akční kus se odvíjí v "emerickém" stylu, lokace jsou ale pořád hodně evropské, technické aspekty spolu s vizuálem tvoří příjemný divácký komfort. Do kina bych na to určitě nešel, domácí projekce v ničem škodlivá není. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná euro-akčná zábava, čo zhruba znamená, že ide o niečo drahšiu epizódu Kobry 11 s áčkovejším obsadením. Pozornosť púta najme Reno a popravde bez neho by sa filmu ani žiadnej pozornosti nedostalo. Ale neviem, či by to so Semirom nebolo lepšie. Tvorcovia sa neboja byť fakt drsní a prichystať aj nejaký ten zvrat, ktorý zabolí najmä mužov. Akčné scény sú podarené, celkovo ale cítiť , že by sa tu zišlo ešte viacej peňazí, pretože scenár nie je vážne žiaden zázrak, aby dokázal utiahnuť aj tie momenty, kde sa zrovna nestrieľa a hrdinovia sa netvária ako tie najdrsnejšie a najcool existencie na Zemi. ()

Reklama

Reklama