Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 2

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Recenze (266)

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Režisér „trilogie pomsty“ nebo ceněné Žízně (2009) natočil neskutečně zábavný, ale přitom promyšlený revenge thriller, který velmi inovativně pracuje s románovitou strukturou a divákovou představivostí. Příběh členěný do kapitol si podobně jako v Tarantinových Osmi hrozných opojně pohrává s mírou vědění postav a očekáváním, které je s přibývajícími minutami neustále přehodnocováno nespolehlivými vypravěči. Někoho může zarazit až přílišná kýčovitost a umělohmotnost celého fikčního světa (a způsobu, jakým je stylisticky zobrazován), v němž režisér svou hrdě pokleslou brakovou story rozehrává, nicméně i ta je nakonec velmi srozumitelně obhájena tvůrčím záměrem. Tuhle prolhanou a značně nadnesenou lesbickou „fantasy“ hříčku je opravdu po celé dvě a půl hodiny radost rozplétat a splétat dohromady. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Stavba vrstevnatého príbehu je zábavne komplikovaná, v tomto prípade odviedli scenáristi dobrú prácu. Príjemnú atmosféru erotického thrilleru narúšajú len explicitné drastické scény, ktoré v mnohom mohli posobiť kontraproduktívne. Pomalé tempo rozprávania si vyžaduje sústredenie, ale výsledok je nadpriemerný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Něžný příběh dvou dívek, které se začnou mít rády trochu víc, než je pro jejich pohlaví a společenské postavení obvyklé, doplňuje velmi solidní drama s několika překvapivými zvraty v ději. Atmosféra sexuální frustrace (při čtení erotické literatury) i sexuálního napětí (když se dívky sblíží) by se dala krájet. Vyhroceně emocionálně jsou ale natočené i scény s krutým strýcem, kdy se zdá, že dívka ze své zlaté klece nemůže uniknout a navždy už bude buď strýcovou poslušnou loutkou nebo obětí. Některé scény působily spíše jako sen. Zajímavý námět o vzpouře poslušných a pokorných, odvážné ztvárnění a precizní herecké výkony – tenhle film si mě získal svou jinakostí. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po Parkovo nepříliš vydařeném útoku na Hollywood jsem rád, že navázal v podstatě na vše, co ho dříve zdobilo. Komorná je sice spíše taková filmová blbinka, ale disponuje naštěstí všemi možnými atributy Parkova rukopisu. Ta přemrštěná délka tudíž nenudí, přehnané scény brutality i erotiky pobaví a Yeong-wook dává svojí hudbou vzpomenout na svá nejlepší témata z Parkovo masterpieců. 7/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Typický Park, ve kterém nelze věřit ani hrnku na kafe opět uchvacuje svou morální rezignací a kouzelně nepatřičným humorem. Tentokrát nic netematizuje za hranou filmu, ale naopak připomíná dítě na pískovišti, co staví hrad z padesáti báboviček, z nichž každá patří jinému zmlácenému dítěti. Na první shlédnutí z toho jde hlava kolem, nejen kvůli pomotané zápletce, ale zejména díky Parkovic trademarku víceplánových záběrů, které solej několik dějových informací naráz a do toho ještě člověk musí stíhat obdivovat jejich neuvěřitelnou mizanscénu a práci s pohybem i ostrostí. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Místy strašně nedotažené (hlavně závěr), prvoplánové, se spoustou zbytečně explicitních scén, ale scéna s obrušováním zubu se zaryje pod kůži svým erotickým napětím. Příběh je jedno velké klišé, které překvapí snad jen poodkrytím karet nahlédnutím na děj z druhé strany. Jo, krásně se na to kouká a vlastně to je docela dobrej film, ale tohle je film od Parka, sakra! ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Neprávom vlažne prijatý film. Výborné erotické scény, niečo obdobne nakrútené som naposledy videl vo filme Túžba, opatrnosť od Ang Lee-ho. Neskutočná výprava a kostýmy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem ve filmu o žádnou akci nezavadil, příběh rozhodně nestagnoval a nenudil mě, takže stopáž, která mě zpočátku dost strašila, nakonec nebyla problémem. Celá zápletka byla sice možná místy lehce překombinovaná, občas jsem se v ději na chvíli ztratil (střídání časových rovin), ale ani na chvíli jsem se nenudil a strýček se zvláštními chutěmi pobavil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak mě ti Korejci zase dostali. Když už jsem si říkal, co na tomhle filmu mohli všichni vidět tak úžasnýho, když je to jen poněkud nudná, zdlouhavá a scénáristicky, herecky i eroticky nepřesvědčivá konverzačka, přijde překvapující zvrat. A v jeho průběhu pak další zvrat a vtom do sebe začne všechno pěkně zapadat a vám se uleví, že jste si nakonec přece jenom pustili nevšední a zajímavej a estetickej film a ne nějakou plytkou slátaninu. K tomu decentní Iesbohrátky v ložnici, nebo bizarní závěr ze strýčkova sklepení a jsou to čtyři hvězdy jak vyšitý. A závěrečná scéna, ve který spolu chichotající se holky hrajou kuličky na lodi do Šanghaje mě utvrdila v tom, v čem už mám dlouho naprosto jasno: Kdybych byl někdy v příštím životě ženská, chci bejt určitě lesba. Ale ne nějaká šeredná stokilová prasnice, ale hezká dlouhovlasá lesba ženskýho typu, jako byly ony dvě krasotinky ve filmu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chan-wook Park dokáže namixovať úsmev, erotičnosť, drámu aj sadizmus do veľmi peknej a ucelenej skladačky. Scenáristicky a herecky prekonávajúce očakávania. Rôzne uhly pohľadov na rovnakú situáciu, hľadanie skutočnej pravdy z pozície diváka a aj príjemné vyvrcholenie príbehu robí z Komornej po Trilógií o pomste ďalší nadštandartný film. Kamera sníma nádherné prostredie, Park sa nebojí pritlačiť na pílu, zároveň si je režijne istý. Veľké množstvo režijných nápadov dovoľuje predĺženej verzií( tú som aj pozeral) trvať skoro tri hodiny bez akejkoľvek nudnej pasáže. Plný počet nie je z jednoduchého dôvodu. Nie je tam tá dravosť a ten existenčný determinizmus ako v trilógií o pomste. Tá bude u mňa zatiaľ stále neprekonateľný režisérov počin. Chobotnica nádherne dvojzmyselná a hudba etericky pod kožu sa derúca. Taký iný film o láske a podvodníkoch. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama se zajímavě vyprávějícím příběhem, který je rozdělen na části a z různých úhlu pohledu, podobně jako Zmizení Eleanor Rigbyové. První část nastiňuje hlavní zápletku a přechod do druhé části překvapí a celé vidíme totéž jinou postavou. Celé to pak vygraduje do spojitosti v třetí části. Celý příběh se táhne s erotickým nádechem a lesbické scény jsou opravdu perfektní, ale na konci už moc násilně zasazeny. Trošku mě trápila zdlouhavá druhá část, kdy jsme viděli totéž a divák lehce předvídá co se stane, neboť vše spletité se vejde do pár minut. Ale celkový dojem i přes délku filmu velmi dobrý, film má vtipné a výborné momenty ......8/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho sa Komorná tvári ako predchodca Parazita, do ktorého sa nehanbili zakomponovať lesbické soft porno. Nenechajte sa však oklamať. Komorná ponúka oveľa viac. Odohráva sa v krásnom prostredí, vyzerá z estetického hľadiska 5*, má výborne obsadené ústredné trio (najviac ma zaujala naozaj skvelá Tae-ri Kim), zaujímavý vývoj postáv, presvedčivo zachytené motivácie a predovšetkým dokáže prinášať zvraty, ktoré všetko spomínané povyšujú na nový level. Dostanete miestami artovú, historickú, erotickú, podfukársku skladačku, do tvorby ktorej vstúpili traja s tou istou motiváciou, ale do samotného konca vydržala len jednému z nich. Od čias Dokonalého triku konečne film, ktorý hneď tak neprekuknete. Pre mňa film roka 2016. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hodně pěkný film, s několika (příjemně) nečekanými zvraty a postavami, které mají i nějakou rozumnou motivaci pro svoje činy. Člověk chce asi od dnešních filmů málo, ale jsem rád, že i to lze občas někde najít. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Bermudský trojúhelník v korejsko-japonském dialektu překvapil a Komorná si získala mou pozornost. Nečekané zvraty, erotické dusno či tajemnost příběhu, kterému bych mohl vyčíst jen pro mě trošku delší vzdálenost od startu do cíle, ale jinak jízda bez nijaké kolísavosti napětí. Chan-wook Park hold umí zajímavě obzvláštnit vcelku jednoduchý příběh a tím vytvořit velmi netradiční dílo zasluhující touhu po znovuzhlédnutí. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Celkem zvláštní film. Těžko ho pojmenovat. Ve výčtu žánrů, které obsahuje, chybí už jen snad erotický. Ale celkově je to v podstatě drama. Dost schopné, jen místy trochu překombinované, tedy hlavně na závěr. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí, zpočátku poněkud nezáživný příběh, ale když se pak kola osudu roztočí, stojí ta jízda zato. Nicméně podruhé bych už Komornou asi vidět nechtěla a dost často jsem se ztrácela v tom, kdo je komorná a kdo šlechtična. Zvlášť když byly holky nahatý... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dlouhé jak týden před výplatou, a proto bohužel často nudné. O půl hodiny kratší by to nejen, že nebylo takové utrpení, ale i plot twisty by měly větší drajv. Pomalé tempo občas rozproudí lesbická scéna (je jich tady dost a odvaha jim rozhodně nechybí), vtipná scéna (někdy trapně vtipná) nebo brutální násilí (nebudu spoilerovat), které působí uměle a do filmu nepatřičně. Komorná chce jít přes hranu, ale nedaří se jí to ani obsahem, ani atmosférou. Hezký vizuál a kompozice lesbických scén pro mě stačí na tři stáry. ()

Reklama

Reklama