Reklama

Reklama

Čertova díra

(amatérský film)
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
Česko, 2014, 21 min

Obsahy(1)

Příběh vychází z pověstí, které se tradují v Krušných horách, v okolí města Oseka, a osud všech jeho postav je spjat s jedním tajemným místem - Čertovou dírou, středověkou štolou, kde se původně těžilo stříbro. Děj začíná v 16. století v oseckém klášteře a pokračuje až do současnosti. (melanka)

Videa (1)

Celý film

Recenze (20)

Dymnik 

všechny recenze uživatele

První část má nedostatek v podobě příliš hlasité hudby  v určitých pasážích kdy není slyšet mluvené slovo a také působí rušivě některé výrazy hodící se spíše do dokumentu. Jedno z takových je třeba "masivní "a  to je jen jedno z několika. Hraná část je moc dlouhá a stačilo by, aby hrdinka došla o chvíli dříve.  Jinak se mi film líbil a závěr byl super. Nebýt těchto výše popsaných drobností hodnotil bych výše. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpracování pověsti a příběhu ze třicetileté války připomínající ploškové siluetové filmy by obstálo samo o sobě. Samozřejmě klobouk dolů za to, že se jedná o práci na koleně, kde si člověk musí se vším poradit sám. Skvělou volbou pak byla paní Valerie Zawadská. Její jedinečný hlas přidal příběhu velikou hvězdu navíc. p.s. viděl jsem zkrácenou a upravenou verzi. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Miroslav Bula a jeho tvorba potřetí: Souhlasím s většinou napsaných komentářů přede mnou, že se zlepšuje každým dalším snímkem. I tentokrát se mu povedlo vytvořit příjemnou atmosféru a dokud trvala animovaná podoba, tak jsem byl velice spokojený. Příběh zajímavý, doprovodný hlas Valerie Zawadské super (nápad), pochmurnost z toho všeho jenom sálala. Jenže potom nastal zlom, který mě dost zklamal. Přešlo se na hranou podobu a všechno dobré začalo pomalu vyprchávat. Černobílá varianta natáčení ještě ušla, ale zdlouhavé chození po lese a popravdě dost odfláknutý závěr mě začalo utvrzovat v tom, že to celé režisér tak trochu „posral“. Hodně dlouho jsem zvažoval, jaké že dám hodnocení, ale nakonec ty 4* dám. Je to zatím nejlepší jeho snímek a jelikož jsem oběma předchozím dal za (tři), tak tady musím navýšit. Jen pro příště se vyvarovat těm hraným pasážím. Jinak už tak shovívavý nebudu.70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bulova tvorba kráčí vpřed opravdu mílovými kroky. Co film, to obrovský posun kupředu. Od svým způsobem statického fotopříběhu Victim až po film, který se konečně hýbe a mluví. S Čertovou dírou jsem se vlastně setkal hned třikrát, nejdřív jsem ji četl jako synopsi příběhu, poté jsem viděl pracovní verzi bez mluveného slova, jen s hudebním doprovodem (a i tak to mělo velkou atmosféru) no a nakonec konečnou verzi, k mému překvapení namluvenou Valérií Zavadskou. Nikdy jsem neskrýval, že jsem z Bulovy tvorby velmi nadšen, líbí se mi jeho nasazení, jeho svým způsobem originální přístup, jeho pohled, jeho zalíbení v atmosférické, mysteriózní a tajemné stránce věci, kterou upřednostňuje před tou ryzí brutální a krvavou. Bula patří k těm tvůrcům, kteří do českého filmu vracejí horror jako strašidelnou, tajemnou a atmésférickou záležitost. Film se mi hrozně líbí a to jak první, tak i druhá půlka, které jsou svou formou rozdílné. Pravda, z té čistě hrané části bych možná tak minutu ubral (a možná i na tom hlasu, kterého je možná více, než by bylo třeba), ale Simona je hrozně přirozená a zvládá to celé s přehledem utáhnout. Už teď se těším na Miroslavův další kousek. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený snímek, který ani nepovažuji za amatérský. Jeho nejsilnější částí je dle mého první "stínová" polovina, která umě dávkuje míru atmosféry i poutavého vyprávění, které samo o sobě sice obraz nepotřebuje, ale i spolu fungují výborně. Nebýt toho typického předvídatelného konce, uvažoval bych i o maximálním hodnocení. Nicméně i tak jde o dílo, které dle mého překonává o tři i čtyři třídy nákladnější soudobé tuzemské filmy. A Miroslav Bula je u mě nadějná umělecká osobnost, u které doufám další tvorba bude následovat. Já tleskám a takového člověka s hrdostí budu podporovat. 75% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama