Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Martinová (Anny Duperey) prichádza na malebný ostrov, kde má vystriedať doktora Marshalla (Jean-Claude Brialy). Ten sa so situáciou nedokáže zmieriť a doktorke to dá hneď pri prvom stretnutí pocítiť. Na ostrove sa neustále dejú nevysvetliteľné nehody. Všetko ukazuje na miestny supermarket, ale bez viny nevyzerá byť ani doktor Marshall, ktorý je, okrem iného, rozhorčený i z toho, že miestni ľudia ho už za doktora nechcú. Podarí sa doktorke vypátrať, kto alebo čo za tragédiami stojí? (Astaroth12)

(více)

Recenze (3)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Doktorka se stěhuje na malý ostrov, na kterém se po jejím příjezdu začnou dít záhadné nehody... Tak je třeba si uvědomit že tenhle film je starý přes 30 let a občas je to na něm i vidět. Z dnešního pohledu se mnoho věcí může zdát úsměvných, každopádně je třeba pochválit zajímavě rozehranou zápletku. Na ostrově se dějí záhadné nehody, a divák je stejně jako v případě Nezvratného osudu napnutý, jestli bude zabíjet mixér nebo fén spadlý do vany a zároveň ho zajímá, co se vlastně děje a kdo nebo co za tím stojí. No faktem je, že finální rozuzlení bylo, alespoň pro mě, spíš slabší a některé věci zůstaly naprosto nedořešené, každopádně jako celek se dá film fanouškům hororů z 80. let doporučit. Příběh je zajímavý, hlavní herečka, co nevyndá žváro z pusy, sympatická a všechno svižně odsýpá. Jen si člověk musí uvědomit, že se nekouká na dva roky starý film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní snímek se v poslední třetině překlopí do sci-fi. Zatímco mladá doktorka naráží na ostrově na jedno záhadné zranění za druhým, divák má pocit, jako by sledoval prequel k filmu Vzpoura strojů (1986) podle S.Kinga. Jak se zdá, za všemi neštěstími stojí supermarket s nejmodernějšími přístroji a elektronikou. Jakto, že se sám spustí elektrický nůž (a uřízne pár prstíků), když není v zásuvce? Trikoví specialisté obstarali několik hezkých efektů, namátkou vypíchnuté dívčí oko nebo upečená ženská ruka v elektrické troubě. V jisté chvíli dochází k zábavnému napětí - bude vraždit nůž, mixer, kráječ nebo snad televize? Doktorka tuší, že nitky vedou k Dr.Marshallovi, jenže chybí jí důkazy. Skutečně stojí za podivným děním na ostrově Marshall, nebo jakási neznámá síla? V rámci kinematografie 80.let velmi vydařený snímek s hezkým koncem. Fantasy to ovšem rozhodně není, to se někdo seknul...i na IMDb. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Fantasy horor s několika drsnýmim hláškami (Jean-Claude Brialy v roli Dr. Paul Henry Marshalla:"A dokonce jsme měli případ kastrace. Ano, žárlivá žena. Zuby. Odpusťte mi. Je to tradice. Je to zvyk havajských žen...") ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama