Reklama

Reklama

Inspektor Lavardin

  • Francie Inspecteur Lavardin (více)
Trailer

Inspektor Lavardin je povolán k případu vraždy místní autority a známého katolického spisovatele v malé vesnici na pobřeží Atlantiku. Lavardin musí při komplikovaném vyšetřování v prostředí plném intrik využít všechny své schopnosti, aby pronikl do mysli svérázných obyvatel vesnice. Nakolik mu práci usnadní či ztíží skutečnost, že vdova po zavržděném bývala jeho přítelkyní? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval hlavně kvůli Jeanu Poiretovi (nezapomenutelný pan seržant z Mockyho hororové komedie La Grande Frousse !), kterého jsem už déle chtěl vidět v hlavní roli. A měl jsem určitě šťastnou ruku ve výběru... Jean Poiret vtisl svému osamělému detektivovi takřka dokonalou tvář a já tady úplně hltal každý jeho pohled, záblesk ve tváři, každé gesto, tón projevu... a zároveň si při tom užíval i nesmírnou ironickou nadsázku, v postavě inspektora Lavardina pravidelně přítomnou. Claude Chabrol stvořil netradiční stylovou detektivkou, ve které vedle humoru skvěle funguje rovněž perfektní atmosféra s velkým kusem tajemna a stále větší napětí nejen ve vyšetřování ústředního případu, ale i pokud jde o ojedinělý přístup k věci ze strany pana inspektora. Přičemž krásnou kulisu v tomto líně odvjíjejícím se příběhu tvoří všechny ty roztodivné vedlejší postavy... Jo, takže dneska to máme po dlouhé době za pět, skvěle, pánové! [90%] ()

Phaedra 

všechny recenze uživatele

Chabrolovy hrátky s žánrovými stereotypy a klišé zajisté uštědřují těžké rány divákům odrostlým na Colombovi a Herculesovi Poirotovi. Fandovi do Nové vlny se ale z hrdla dere slastné mručení. Ták ták, proč by měl být detektiv stroječek na pátrání po pachateli? Co když se jedná o jeho bývalou lásku? A dolcela oprávněné zabití? Proč by měl detektiv trpět lidi, kteří mu do očí lžou? Proč by jim nemohl rozmlátit kancelář nebo překazit kšefty? Colombovi ti zvrhlíci nikdy příliš nevadí a ještě s nimi laškuje, ale inspektor Lavardin je normální cítící člověk a Chabrol taky. A já plesám. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na jednu z dalších obdobných kriminálek. Že si člověk hned může představit, jak asi bude probíhat vyšetřování, kam asi sklouzne vztah mezi vyšetřovatelem a paní domu a tak dále.Lavardin si ale počínal při své práci přece jenom jinak, než jsem čekala, a hlavně jeho konečné vyřešení případu mě hodně překvapilo. A překvapení a originalitu mám ráda, proto hodnotím jako nadprůměr. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bud je tom filmu znát Chabrolův rukopis a nebo byl opravdu zvláštně zpracovaný. Mně to přišlo jako skládanka více filmových detektivů v jednom balení. Ne, nuda to není, ale s paní domu bych dala trochu větší řeč, to jediné mi scházelo. Vyústění ke kterému se díky inteligenci dopracoval Lavardin jsem nečekala, ale o to bylo atraktivnější. Možná to každému nesedne, ale za zhlédnutí to stojí. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Inspektor Lavardin vypadá přesně jako libovolný díl libovolného francouzského krimi seriálu, které nás oblažují na českých televizních obrazovkách (Moulin, Julie Lescautová atd. apod.). Jde o naprosto nevýjimečný film s nudnou, vykonstruovanou zápletkou a neuvěřitelně otravnými postavami - s titulním hrdinou v čele. Lavardin je vlezlý dědek (ne roztomile vlezlý jako Colombo, sofistikovaně vlezlý jako Poirot nebo nonšalantně vlezlý jako Belmondovi rošťáci), terorizující všechny ostatní postavy, jejichž jednorozměrnost je komická - aniž by šlo o parodii. Scénář a režie jsou pak stejně plytké jako u výše zmíněných televizních krimi seriálů. Vlastně začínám přemýšlet, proč jsem tomu dal 3 hvězdičky. :o) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama