Reklama

Reklama

Sněhová královna

(TV film)
  • Francie The Snow Queen
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2008, 23 min

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Obsahy(1)

Francouzský animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky Hanse Christiana Andersena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda se vydává na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránila svého kamaráda Kaye a navždy vysvobodila zemi z věčného sněhu a mrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moc umělecky pojatá animace není vůbec pěkná, obzvláště pokud je film určený dětem. A příběh vyprávěný jedním vypravěčem mi spíše připomíná rozhlasové čtení než animovaný film. Pro mě těžce stravitelné zpracování Sněhové královny. [45. hodnocení, 5. komentář, 55%] ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je asi jedno z najzbytočnejších spracovaní Andersenovej rozprávky o snehovej kráľovnej. Artovo poňaté animácie, ktoré navyše nevyzerali vábivo, len podčiarkli tento chabý pokus. Veľmi slabé. 25 % ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podívej se na ty vločky, Gerdo !! Jsou dokonalé.." Tak dokonalá tahle starosvětská záležitost není ani náhodou, zato ji však lze bezostyšně nazvat kouzelně andersenovskou a zejména co do animace navýsost inspirativní.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama