Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tu se vám tu najednou v dnešní době objeví člověk. Vypadá jako Adolf Hitler, chová se jako Adolf Hitler.......... a je to Adolf Hitler. a jak by Hitler reagoval na dnešní dobu plnou internetu, televize a moderní technologie? Už je tady zas je slavná německá kniha která popisuje dobu kdyby Hitler nezemřel ale objevil by se v dnešní době. Samozřejmě musela vzniknout filmová adaptace, a jak se povedla? Dobře. Během celého filmu se budete smát minimálně 80 procentně (film trvá 110 minut). Představitel Hitlera je naprosto úžasný a vlastně všude kolem něj. Pokud znáte známou scénu, ve které je Hitler v bunkru (a ke které vzniklo mnoho parodií) budete si během jedné scény hladit knír jak je to úžasné. O něco roztržitá je poslední dvacetiminutovka, která trošku strádá na tempu a konec mohl být o trošku lepší. Někdy se také povede vtip, ale jednou se vrátí a už to není vtipné. Jinak, je ale Už je tady zas docela kvalitní zážitek, u kterého se nudit nebudete. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Co jako psát. Plusy převažují minusy. Nacís si po letech frustrací z vlastní historie, migrošů, chudnutí země a multikulturalistického úpadku oné pověstné německé pořádkumilovnosti dopřáli v kině chvilku relaxace. Nechť byl prvotní záměr autora jakýkoliv, film plácá chapadly zleva doprava a ,,nastavuje zrcadlo". Nikomu nenadržuje. Ale též nikoho neuráží, přinejmenším ne tak, jak by bylo v dnešní době záhodno. Spoiler - jo, bestie je stále v nás. A současné pokusy na obyvatelích Evropy ji po desetiletích opět probouzí. Bacha na Goebbelsy, ať už mají jakoukoliv nášivku na svém ,,firemním" tričku. A bafte se, dokud to jde. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Turci v Berlíně?!' Jak je to možné !? ' ---- Když jsem se o této komedii doslechl, pochopitelně jsem ji zatoužil vidět. Despekt u mne působilo jen to, že to točili Němci a jejich humor je někdy opravdu nehumorný. Po prvních rozpačitých minutách kdy jsem zjistil, že Adolfa hraje habán jehož podoba Hitlerovi moc neodpovídala, jsem se postupně nechal do tohoto žánrového mišmaše postupně vtáhnout a sledoval tu neskutečnou hru, kterou tvůrci rozehráli nejen s divákem, ale i s Němci kolem sebe. Hitler je ikona. Masový vrah, šílenec, jeden ze spolutvůrců myšlenky likvidace Židů a Slovanů. Je to ale zároveň osobnost, která Němcko zbrojením vytáhla z bídy hospodářské krize, osobnost za níž Německo se málem (naštěstí ne) stalo Třetí tisíciletou říší a kdy v čase nakloněné válečné štěstěny hranice Germánie sahaly od Norska po Rusko. Tak co zkusit tohoto jedince zhmotnit a přenést do dnešní doby? Do doby, kdy Německo tolikrát ofackované za holocaust otvírá brány každému a není schopno rozeznat, že se tím odsuzuje k záhubě. Do Německa zapleveleného politickými stranami a hromadami znechucených voličů, do Německa sociálních dávek nepřizpůsobivým placených nuceně pracující většinou... Za Hitlera nic takového nebylo, proto logicky jeho údiv budí úsměv. Cestuje s průvodcem po Německu a navštěvuje lidi. Zde se film stává reality show a divák v úžasu sleduje reakce běžných Němců na ulici. Někteří se smějí, někteří se s Hitlerem fotí, někteří hajlují, někteří jsou pobouřeni a někteří natvrdo říkají, že by za něj šli bojovat do nové války. Knihu jsem nečetl a po skončení filmu si nejsem úplně jist co nám tím autoři chtěli sdělit a jaké zrcadlo nám nastavili. Obraz Německa a jeho občanů 70 let po válce byl prapodivný. Řada Němců se k Adolfovi chovala jako k historické postavě a snad až jako k otci zakladateli... To jak Hitler tepal do uprchlíků mi od tvůrců přišlo odvážné, postupně jsem si ale uvědomil, že to není hlavním posláním filmu. Hlavní myšlenkou bylo, že i když jsme třeba se současnou situací nespokojeni a odmítáme inženýry z Afriky, musíme se mít setsakramentsky na pozoru před někým, kdo říká co chce lid slyšet, kdo má charisma, kdo umí mluvit a kdo by byl bez lidí nic. Mějme se na pozoru před novými Führery. * * * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira, která zaujme nejen svým originálním námětem, jenž sám o sobě předznamenává buď totální blbinu nebo naopak skvělou zábavu. Ku prospěchu věci se naplnila druhá varianta a já se neskutečně bavil od samého začátku, již od předtitulkové scény. Film řeší současné problémy, které v Evropě máme, a krásně ukazuje, jak se v těchto chvílích zvedá nedůvěra ve velké politické strany i osobnosti, přičemž se rodí prostor pro nástup silné vůdčí osobnosti, jejíž postupně sílící moc se může, jak to již z historie známe, zvrhnout v naprosté fanatické běsnění, šílenství, resp. krutovládu. Ze strany Německa jde o dosti odvážný počin, což oceňuji. Autenticita při záběrech lidí na ulicích, po nichž se prochází herec nastrojený jako Hitler, je perfektní a skutečně pobaví. A nejen to. Už je tady zas je plné vynikajících hlášek a narážek, přičemž skutečně vtipná je i pasáž, v níž jsou ukázáni Hitlerovi pozdější imitátoři, např. Chaplin či Funes. Pravděpodobně nejvtipnější pak je scéna, kde vůdce vystupuje v televizi. Svůj proslov začíná pro něj typickým tichem, uhlazováním uniformy (obleku), aby následně pronesl bránici trhající věty: "Měl bych přečíst vtipy o cizincích. Nevidím na tom nic zábavného. Když máte doma krysy, také si nepozvete komika, ale deratizátora." :)) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodně záležitost,která má nápad,jasný důkaz toho,že pokud chce tvůrce před něčím varovat,měl by tak učinit formou komedie,protože dopad je pak větší.Na druhou stranu už by se měli Němci přestat vůkol neustále omlouvat za své předky,prapředky a praprapředky a to hlavně těm,kteří po válce neváhali využít cokoliv a kohokoliv z bývalého Reichu ve svůj prospěch(např.americký raketový program postavený na Werneru von Braunovi,nebo bývalí členové SS bojující v rámci Cizinecké legie ve francouzské Indočíně).No vida,komedie a tolik důvodů k zamyšlení... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V krčme v Brandenburgu Hitler (Oliver Masucci) cituje báseň „Nachtgedanken“ (Nočné myšlienky) od nemeckého básnika Heinricha Heineho, 1844. Heineho diela boli v nacistickom Nemecku zakázané a boli spálené počas nacistického pálenia kníh v roku 1933 kvôli Heinovým židovským koreňom. (Arsenal83)
  • V jedné scéně je ve Fabianově (Fabian Busch) pokoji vidět plakát k filmu Návrat do budoucnosti (1985). Fabian také skoro celý film nosí klasickou vestu hlavního protagonisty tohoto filmu, Martyho McFlye. (filmfanouch)

Reklama

Reklama