Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Videa (5)

Trailer

Recenze (47)

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil opravdu náhodou a říkal jsem si, že to má celkem zajímavé obsazení. Nic o příběhu ani tak jsem si nezjišťoval, ale měl jsem náladu na klasický character driven britský seriál. A vlastně jsem dostal přesně to, co jsem chtěl až na to, že v takovém měřítku až jsem se nestačil divit. Tenhle seriál je prostě totální VIBE od začátku do konce. Už dlouho jsem neviděl něco co by mělo takovou duši a bylo dělané opravdu s láskou k filmařskému řemeslu. Kdo neuvidí, nepochopí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bych svá hodnocení zprůměroval, hodnotil bych po třech sezónách čtyřmi hvězdičkami, takže ta pátá jen zrcadlí dojem, který ve mně seriál zanechal. Tak pohodovou a člověčinou doslova nasáklou záležitost jsem už dlouho neviděl. Věřím tomu, že spousta diváků bude mít potíže s nedostatkem akce a pomalým dějem, sám jsem si na to po první řadě stěžoval, teď ale můžu s klidem přiznat, že jsem byl bloud. Výborný seriál, který klade důraz na lidský rozměr a který vypráví o lidech, s nimiž se můžete běžně potkat na ulici (pokud nebude karanténa a pokud si odmyslíte angličtinu). ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Will you search through the lonely earth for me... Takový nenápadný, ale neskutečně milý seriál, jsem ani nečekal, když jsem ho začal sledovat. Detectorist vypráví příběh dvou chlapíků, kteří mají netradiční zálibu. Chodí po polích s detektorem kovů a hledají "poklady" a díky tomu vytvoří televizní poklad, který stojí za nalezení. Climb through the briar and bramble... Mackenzie Crook a Toby Jones jsou skvělí herci, ale nikdy jsem neměl potřebu je vyhledávat. Coby Andyho a Lance na ně ale nedám dopustit, protože jejich souhra je dokonalá. Mackenzie Crook si navíc celý seriál sám napsal a zrežíroval, takže klobouk dolů. I’ll be your treasure... Nečekejte salvy smíchu, ale milý humor, který vytvoří ten pocit, že na konci epizody chcete zapnout další a vrátit se do toho jejich světa, kdy najít kroužek od plechovky stojí za to. Ono vlastně všechno je tady dobře, souhra perfektně divných vedlejších postav, opakované vtípky (Simon & Garfunkel) a dokonalá hudba. I’m waiting for you... Mám radost, že jsem tenhle seriál našel a vím, že se k němu s chutí vrátím. Teď si totiž nedovedu vybavit jiný, který by ve mně vyvovalal takovou záplavu příjemných pocitů. Vážně není těžké si DMDC oblíbit a zamilovat, jak já jsem jim fandil, aby něco našli. I’m waiting for you... ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál překypující vtipem, originalitou a v neposlední řadě hlavně dvěma hlavními a skvělými výkony vskutku sympatických herců, které známe například z Pirátů z Karibiku a Harryho Pottera. Škoda, že seriál je tak krátký, protože na každé úsměvné dobrodružství nebo průser Lance a Andyho jsem si urychleně zvykl se moc těšit. Nicméně půlhodinová stopáž je vyhovující, protože díly na sebe navazují. Taktéž děkuji datel071 za titulky :-) ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejmilejší seriál všech dob. Kam se hrabou Friends. Skvělé dialogy, obsazení postav padnoucí jak želízka recidivistovi, občas jsem se kromě šklebu zasmál i nahlas a vlastně vůbec nevadí, že se skoro nic neděje. Moc mne potěšila Rachel Stirling a překvapila poměrně srozumitelná britská angličtina. Třetí série přidává ještě víc vztahových pnutí a hledání a je ze všech sérií asi nejvtipnější a nejlepší. Pokud Mackenzie natočí něco dalšího, budu jen rád. Nádherný oddech s dokonalou znělkou. I'll be your treasure... ()

Zajímavosti (1)

  • Jednu z hlavních postav - Lance Statera v podání Tobyho Jonese - vybavili autoři tak zvaným nomen omen (jméno, které vyjadřuje určitou charakteristiku nositele). Stater je totiž označení pro starověkou zlatou minci a běžně se takto označují i nejstarší maloasijské mince a také keltské duhovky nacházené i na našem území. (Klot)

Reklama

Reklama