Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (49)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vizuální lahůdka s fantastickou znělkou, výborným námětem a skvlěým hereckým obsazením. Na první pohled skvělý mix stvořený ke kvalitnímu dílu. Jenže poté, co jsem viděl úvodní dva, nudné a dějové naprosto nezajímavé epizody jsem se nějak nemohl dokopat k tomu dalšímu a vyoadá to, že už to nejspíš nedokoukám. Možná dělám chybu a chci věřit, že v dalších dílech se to zlepšilo, ale pro mě je tenhle historický fantasy kousek, který letos mohl být tím nejlepším, obrovským zklamáním s nefunkčním příběhem. Navíc, už na začátku tam bylo postav jak ve Hře o trůny a to už bych as nevydržel. I když mě TBE nezaujal, z celého srdce mu přeji prodloužení pro další sezónu, ale tohle prostě není pro mě. 60% za dva díly. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že středověká řezničina pro Kurta Suttera ideálním novým prostorem k vyřádění. Bohužel ale i přes zajímavý námět Bastard Executioner nabídnul když ne přímo nudnou, tak nepříliš zábavnou podívanou. Sons of Anarchy se sice taky pořádně rozjeli až o něco později, ale už v první řadě to byl velice solidní nadprůměr, o Bastardovi se to naneštěstí říct nedá. O moc lepší to nebylo ani v obsazení, jen málokdo totiž pobral tak málo charismatu jako Lee Jones v hlavní roli, Katey Sagal tady strašila přehrávaným přízvukem, z průměru nevybočovala ani většina dalších herců… trochu to zachraňovali snad jen Stephen Moyer a spolehlivý Timothy V. Murphy (Galen ze SoA). ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dle posledních zpráv zůstává pouze u jedné sezony. Není se ovšem moc čemu divit. Hlavní dějová linka celé první série zaměřená na pomstu je tak strašně kostrbatá, že je těžké vůbec uvěřit, že se podařila rozmístit do všech epizod a nakonec s ne moc zajímavým koncem. Historické kostýmy i lokace jsou milé, pravda s nepřesnostmi se to také hemží, těžko např. uvěřit, pohybům kata po hradních komnatách a celkově jeho privilegiím, ale budiž. Hlavní kladný hrdina v celku sympaťák, vypadá to sice, že ho během celého natáčení braly zuby, ale jinak jo. Peggy Bundová mě přiznám se v této roli moc nebavila, za to role záporných postav ala komoří v podání Stephena Moyera a i fanatického Eda Sheerana, který si zde střihl také ústřední píseň jsou chválihodné. Hlavní ženské figury, až na v celku pohledná dvojčata průměr i co do stránky herecké. Uvítal bych na úkor pár zbytečně brutálních scén trošku více scén erotických. Suma sumárum žádný průser se nekonal, ale to že seriál je ukončen, není důvod oplakávat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot:The Bastard Executioner ve svém úvodu nabídl celkem silné rozčarování. Sutter sice nezapře svoje známé atributy a sázka na brutalitu a špinavou atmosféru mu místy vychází. Celkově se ovšem zdá, že zatím sám neví, jakým tvůrčím směrem se přesně vydat. Ani nevýrazné obsazení s necharismatickým Jonesem v čele mu potom příliš nenahrává. Obávám se navíc, že jeho styl se zkrátka k historické řezničině asi příliš nehodí. Na druhou stranu, také u jeho motorkářského předchůdce mu trvalo několik epizod, než si byl se svým hitem jistý v kramflecích a začal nám servírovat prvotřídní kvalitu. Šance na zlepšení a potenciál do budoucna tu proto pořád je.60%.......Update: Zlepšení ale bohužel nenastalo a po pár epizodách jsem to vzdal. Zrušení po první řadě mrzí asi málokoho. ()

AlexeiF1 

všechny recenze uživatele

Středověká jatka, plná násilí a krutosti. Výborná kamera i propracované kostýmy mohly serii posunout hodně vysoko, ale jak už to tak bývá vše pokazil kostrbatý scénář a především pokřivené Západní smýšlení. Snaha o mystičnou atmosfru se u mě nějak nechytla, "čarodějnice" Annora působila vcelku věrohodně, ale celé to zničily nevkusné efekty a někdy až úsměvné scény. 1. serie - 55%. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (1)

  • Úvodní píseň "No Name" nazpíval Ed Sheeran, který si v seriálu také zahrál postavu sira Cormaca. (Foxess)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama