Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Cappuccino k tomuto seriálu (2)

American Crime Story (2016) 

Vynikajúce spracovanie, ktoré je nadmieru prehľadné, informačne viac menej dokonalé a herecky taktiež kvalitatívne na skutočne vysokej úrovni (vau, a tá podoba hereckých predstaviteľov v porovnaní s pravými osobami - vygooglite si to, alebo vyčkajte na záverečný diel). Čo mi ale na ACS chýba sú výraznejšie emócie. Na jednej strane chápem, že sa chceli tvorcovia vyhnúť tomu, aby sme sa na O.J.-ov prípad pozerali tak ako porotcovia - cez okuliare, zastrené mnohými emóciami, ktoré sa v nich snažila obhajoba vyvolať. Ale na strane druhej od filmu/seriálu vyžadujem aby ma vedel emočne zasiahnuť, čo sa American Crime Story až do posledného dielu nepodarilo. Dovtedy si viac menej išiel svojou cestou, v ktorej sa snažil byť číro profesionálnym a minimálne emotívnym. Čo môže byť jeho plusom v očiach niektorých divákov, ale z môjho uhľa pohľadu to je bohužiaľ výrazné mínus a práve z toho dôvodu dávam tomuto inak veľmi dobre natočenému spracovaniu známeho kriminálneho prípadu o hviezdu menej. P.S. z toho čo som mal možnosť vidieť v rámci všetkých desiatich dielov, hlasujem za guilty without reasonable doubt. 1.séria 85% ()

Versace (2018) (S02) 

Zvažujem, či by seriálu nesvedčalo viacej, keby sme si jednotlivé epizódy pozreli od záveru po začiatok a tým pádom sledovali všetky dôležité etapy Cunanovho života tak, ako sa diali v skutočnosti. Od detstva až po poslednú vraždu. Azda by sme sa tým vyhli počiatočnému tápaniu, kedy žiadna z postáv nie je pre nás ničím viac než len cudzincom na plátne. Aj v tomto prípade však zdá sa platí, že na dobré sa oplatí počkať. A mne sa počkať oplatilo. Nebolo to vždy ružové a určité pasáže mi po pravde príliš nesadli, ale finálne dojmy z druhej série sú prevažne pozitívne. ()

Související novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama