Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem si myslela, že se mi tato série nebude líbit tolik jako první, a že ji více než 4 hvězdičky nedám, což byla také dlouhou dobu pravda, ale v polovině se to zlomilo. Už od začátku to bylo zajímavé, ale v tu chvíli mi to přišlo tak poutavé, že jsem musela sledovat další díly dál a dál a napětí se jen zvyšovalo. Postupem času, jsem si říkala, jak je to všechno propracované, jak kdyby to bylo skutečné. Byly tu i dojemné chvilky a postavy jsem si začínala zamilovávat. Musím říct, že takový konec jsem opravdu nečekala, možná dřív bych si myslela, že to takhle dopadne, ale ne teď. Tohle všechno změnilo moje původní tvrzení a dávám zasloužených 5 hvězdiček, ale 1. série, se mi stejně líbila víc. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně se jedná o nejlepší sérii k ahs. Je pravda, že jí trochu nadržuji, protože se odehrává v mé oblíbené lokalitě blázince, ale i co se týče atmosféry, doposud žádná jiná řada jí nemůže konkurovat. Možná trochu Freak show šlape na paty, ale jinak... No a potom je tady také fenomenální výkon Jessici Lange! Dál už se spíš jen topila ve stejných rolích kopírující sestru Jude. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii jsem se seriálem definitivně sekl. Po tom, co jsem zjistil, že každá série je jiný příběh, rozhodl jsem se dát American Horror ještě šanci. Druhá série nebo-li Asylum je úplně jinde, atmosféra blázince perfektní, napětí nechybí, děj v každém díle vynikající a zvratů tolik, že to na jedné ruce nespočítám. Herci se dokonce do svých rolí hodili daleko více a srovnávat se nic s první sérií nedá. Asylum je minimálně o dva stupně lepší hororový zážitek a mile rád se pustím do další série .. 9/10 = 95% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asylum. Hmm, tak rozjezd velmi slušný, máme tam všechno - emzáky, démony, excorsisty, šílené vědce, nacisty, vrahy, psychopaty, kurvy i jeptišky. Až by z toho jednoho rozbolelo bříško. Ale zhruba v polovině tomu dojde dech, tvůrci se potácejí z kouta do kouta, epizody jsou dějově roztříštěné a nastupují vatové vycpávky. Kočkopsí dortík nakonec explodoval a v poslední epizodě jsme akorát stírali zbytky ze stěn. Pro příště, méně drog, více talentu. Jo a když se Jessica Lange obnažuje, je mi proti srsti ještě více. Chyběla mi tam ta pěkná hospodyňka z první sezóny. Byla tam jen ta škaredá, převlečená za havrana. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

By ma zaujímalo, ktorý chuju to zrazu pri štvrtej sérii rozdelí (resp. kto nariekal do pošty) a musím meniť hodnotenia a komentáre upravovať. Je to tu ako u debilov. Raz tak a raz tak. Toto malo byť už dávno keď sa začala druhá séria. Nie keď už vyjde štvrtá. Komentár okopčený z toho k prvej sérii. Nechce sa mi s tým serkať. 2. séria Tri časti za mnou a musím sa priznať, že tie sci-fi veci ma dosť serú. Ale tak uvidíme čo tie ďalšie epizódy. Dúfam, že na tie sci-fi vtákoviny budú mať sakra dobré vysvetlenie. Dobre, druhá séria dopozeraná, a sci-fi vtákoviny neboli vysvetlené, ale viete čo? Je mi to úplne jedno pretože postupne mi to prestalo vadiť a nakoniec som spokojná s celou sériou. Určite sa mi páčila menej ako prvá ale hodnotenie nemením (áno mením lebo to dakto zrazu rozdelil!). Tie škaredé príšerky s hnisom na ksichte boli vážne super. A je tu viac vecí čo stoja za zmienku ako napríklad scény s nymfomankou Shelley (mám ale skôr na mysli, tie scény keď ležela na operačnom stole), či napríklad kŕmenie "hnisákov", úžasná Pani Smrť či pre mňa nenahraditeľná Pepper, ktorá nebola dáko významná postava ale fakt som jej fandila. Neviem sa dočkať tretej série kde budú čarodejnice. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)
  • Na konci epizody sestra Judy (Jessica Lange) říká Kittovi (Evan Peters), že se zachoval jako Galahad. Galahad byl jedním z rytířů Kulatého stolu legendárního krále Artuše. (noelcoward73)
  • V roce 1887 pracovala novinářka Nellie Bly pro deník New York World a tamní šéfredaktor vymyslel, že pošle jednoho ze svých pracovníků napsat reportáž ze ženského ústavu pro choromyslné na newyorském Roosevelt Island. Nellie strávila v ústavu 10 dní a své zážitky popsala v knize „Ten Days In A Mad-House“ (v překladu „Deset dní v blázinci“). [Zdroj: extrastory.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama