Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story Coven je příběh o čarodějnicích. Pár námitek by se našlo, jako zapracovat na atmosféře, ukázky z toho všeho byly nejlepší. Pár scén bylo děsivých, ale mnoho jich nebylo. Atmosféra oproti Asylum i první sérii je o několik stupňů horší. Zvraty jako v předchozím díle nechybí a toho si cením, děj i příběh byl od prvního dílu výborný a dokázal bavit. Asylum jen těžko bude nějaká série překonávat, ale dle mého Coven překonal první sérii, která mi bohužel od začátku neseděla. Jako lákadlo na další sérii dobré a hodnocení přesně mezi Asylum a Murder House .. 7/10 = 75% ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšila jsem se a jsem mírně zklamané. Ne, že by se mi tohle zpracování čarodějnické tématiky nelíbilo, to ne, mám ji ráda, ale něco tomu chybělo, nebylo to prostě to pravý ořechový. Místy mi to přišlo trochu bezduchý až nucený. Vůbec se nedivím, že má tahle série na rozdíl od ostatních poměrně nízké hodnocení, protože nesplňuje kvality předchozích dílů. Za mě 3*. ()

Reklama

beba789 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou na Asylum neměla, což se dalo čekat, ale stále se mi líbila o něco více než Murder House. Velice potěšil návrat Taissy a přibytí mnoho nových postav, ze kterých mi skoro vůbec nesedla Emma Roberts (spíše to bude otravnou postavou, kterou hrála). Příběh je rozhodně zajímavý a velmi odlišný od ostatních s dobrými nápady a zápletkami. Líbilo se mi, že konečně nějaká série AHS dopadla vcelku dobře. Samozřejmě nejlepší je opět Jessica a že tentokrát hraje opravdu velkou "bitch". Z nových postav stojí za zmíňku určitě Kathy Bates, který byla naprosto skvělá v roli rasistické masové vražedkyně, ale mrzí mě, že nedostala více prostoru, protože si ho rozhodně zasloužila. Konec sice něšokoval, jako tomu bylo v Asylum, ale nevadil mi jako některým. :-) http://www.youtube.com/watch?v=CIaSUNYzRDI. 98% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií mi stačili prvé dva diely a prestávalo ma to baviť. Zvyšok bol pre mňa akousi stratou času. Prišlo mi to, akoby sa chceli režiséri a scenáristi a tiež herci iba poriadne vyblázniť. Celkovo príbeh o čarodejniciach nemôže byť veľmi dobrý. Navyše keď je to zmeska pošahaných pätnástok, ktoré práve dostali svoj prvý menzes. To ma skutočne neláka. A o nejakom strachu sa tu netreba rozpisovať, nebola tu dokonca jediná lakačka a z hororu sa prešlo na telenovelu. Ale celkovo strata strachu a hororu sa už vliekla aj ďalšími sériami. Prečo si teda tvorcovia dajú do samotného názvu slovíčko "Horror"? To človek čaká, že sa zaserie aj keď na to bude pozerať na pravé poludnie, za slnečného počasia a držiac svoju mamu za ruku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velice solidní druhé sérii mě napadlo, že bych této sérii mohl dát ještě šanci v podobě minimálně jedné série. Takže na řadu přišly čarodějnice a údajně nejslabší příběh celé série. Osobně ale musím říct, že začátek se rozjížděl poměrně slibně. Tvůrci příběh pojali jak kombinaci jizlivé Sabriny, mladé čarodějnice, tak starých dobrých Čarodějek. Jen víc na drsno a evidentně s konceptem hodně pro mladé. Něco ve smyslu současných young adult příběhů. Strašidelné na tomto seriálu je opravdu jenom samotná znělka. Postupně se ale příběh dál vyvíjel neuvěřitelně bláznivě až do nesmyslna a ke konci už jsem s ním byl vysloveně otrávenej. I tak kvituju, že s jednotlivými postavami šli tvůrci opět až na dřeň a tak se dočkáte zodpovězení všeho…a u všech. Mám pocit, že tohle se u seriálů jen tak nestává. Nicméně relativně krátké rozmezí třinácti epizod umožňuje opravdu cokoliv. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama