Reklama

Reklama

Film 2015

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Souhrn toho nejpodstatnějšího ve světě filmových pláten. FILM 2015 je diskusní týdeník zaměřený na aktuální filmové dění, společně s hosty ve studiu zpravodajského kanálu ČT24. FILM 2015 se zabývá filmovou distribucí, stejně jako nákupem zahraničních filmů i prodejem českých snímků do zahraničí. Věčným tématem je rovněž financování české kinematografie, grantová politika, podpora filmu jako specifického kulturního žánru, ale také zdroje masové zábavy.
Filmový týdeník FILM 2015 se zabývá všemi žánry – sleduje film hraný, dokument, stejně jako animovaný a krátký film. Ve spolupráci se zpravodaji České televize informuje o významných zahraničních filmových projektech, o systému financování a kinematografii jinde ve světě. Dramaturgyní a moderátorkou pořadu je Jolka Krásná. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený pořad, na který se vždy rád s chutí kouknu, Jolka Krásná je prostě výborná. Člověku sice neunikne, že pořad asi vzniknul primárně proto, aby si v něm ČT dělala vlastní promo (značná část každého dílu je věnována tvorbě, kterou produkuje právě ČT) a maskovala to těmi teasery z filmových premiér týdne apod., ale co, nic není dokonalé (nejen pro uživatele ČSFD mimochodem není bez zajímavosti, že u každé premiéry je vždy zobrazeno aktuální hodnocení filmu na ČSFD, což někdy působí docela vtipně, třeba když voiceover odříkává dodaný oficiální text distributora, který samozřejmě každý film vynáší do nebes, a na závěr se tam ukáže např. "ČSFD hodnocení: 49%" :-) Netřeba navíc dodávat, že krátce po premiéře má každý film obvykle jen několik málo hodnocení, takže se nabízí neodbytná otázka, nakolik lze ty procenta brát vážně a proč to tam ČT strká - placená spolupráce s ČSFD? Kdo to ví, odpoví...). Jakýkoli formát tohoto typu v českých televizích představuje v současnosti výrazně nedostatkové zboží, takže díkybohu aspoň za toto. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tak provokativně nepříjemná moderátorka, že to až bere dech! Zjev a hrubý hlas naprosto diskvalifikující. Jaká za tím je asi protekce? Jinak celkem průměrný pořad. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Sice to není příliš originální forma publicistického pořadu, ale pár informací z filmového světa se tam člověk dozví. Navíc mám paní Jolku už dávno ráda. Hlavně za její přirozené vystupování a vstřícný přístup k lidem. Tímto pořadem se také propagují i nové české filmy, což je dobře. ()

Reklama

Reklama