Reklama

Reklama

Zločin a trest

(TV film)
  • USA Crime and Punishment (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Chytrý a přemýšlivý student Rodion Raskolnikov vyznává myšlenku, že velké osobnosti dějin mohou v zájmu obecného blaha beztrestně porušit zákon. Mladík, žijící v bídném podnájmu, zároveň vnímá jako krutou nespravedlnost, že někteří lidé bohatnou na nouzi jiných. Proto se jednou odhodlá a sekerou zabije starou chamtivou lichvářku. Svůj zločin si racionálně zdůvodní, avšak není připraven na následné pocity zoufalství a zmaru, ani na neodbytný a nekompromisní hlas svědomí, který se v něm vzápětí ozývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká televízna predloha slávneho románu, ktorá v zásade neurazí, ale zároveň ani neponúkne nejako pútavé prevedenie tohto námetu, čo je už samo o sebe naozaj ťažké. Je tu cítiť nedostatok rozpočtu a drvivá väčšina sa zrejme dala do známejších hercov. Ben Kingsley to svojou charizmou ťahá, ale nakoniec neutiahne. 50 % ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ano, k přípravě na maturitu ideální "výcuc" z Dostojevského, jinak film který knihu osekal až na holou kostru a vynechává některé důležité prvky děje. Na druhé straně má snímek působivou atmosféru, která románovou předlohu dobře vystihuje a mne navíc hodně zaujal herecký projev Julie Delpy v roli Soni, která se svému literárnímu předobrazu přiblížila ze všech aktérů asi nejvíc. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat s knižní předlohou, ale profesor češtiny nám tuhle adaptaci docela vychválil. Nejdřív mě ani nenapadlo, že se jedná o pouhý televizní film. Dempsey vypadá pořád stejně (hezky :)), Kingsleyho výkon byl také kvalitní. Moc mi ale neseděl český dabing a film mě celkově nijak zvlášť neoslovil. Aspoň jsem trochu poznala tvorbu ruské klasické literatury. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nové verze klasické literatury přenášené na film mají sice propracované scény, ale něco u nich postrádám oproti těm starším. A to je jistá režisérská invence, jistá aura, kterou cítím u dřívějších filmařských zpracování. Bohužel i tenhle film mezi ně patří. Chladné, málo mě to vtáhne do děje, takže jen skrz autora knihy za 3. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Dostojevskeho roman je doposud mym vubec nejoblibenejsim a toto je prvni filmove zpracovani, ktere jsem videl, takze jsem v hodnoceni asi trocha mirnejsi. Ale musim rict, ze z vysledku mam docela prijemny pocit. Predevsim proto, ze jsem vzhledem k televizni produkci byl opatrny a neocekaval tak intenzivni pocity jako pri cetbe knihy, takze film me nijak zvlast nenasral. Nejvetsi podil na tom ma predevsim zkuseny reziser a Hollywoodsti predstavitele hlavnich roli. Silnejsi tri hvezdy. I tak zustava mym velkym pranim, aby jednou vznikla delsi verze ( 90 minut je pro takovy pribeh opravdu malo ), ktera nebude mit obraz prosakly sluncem, ktera pujde vice do hloubky, bude spinavejsi, depresivnejsi, zkratka ktera bude knize vernejsi a predstavi nam opravdove psycho se silnym emocionalnim koncem, treba v rezii takoveho Aronofskeho ci Hanekeho. [6/10 březen 2010] ()

Reklama

Reklama