Kontrarozvědka

Drama / Thriller / Romantický

Kanada / Velká Británie / USA / Malta, 2004, 96 min

Marek Kanievska

• petaspur

"Váš manžel si vybral jinou loajalitu." Leo zkrátka jednoho dne bez soudružských pozdravů odešel z domova a vyrazil do sídla svého tajného zaměstnavatele KGB do Moskvy. Jeho manželka Sally se od té chvíle (v USA, CCCP či Anglii) pohybuje ve zdvořilém doprovodu mládenců v baloňácích a klobouky nasazenými na přísně utajených hlavách. Příběh o nedostatku rodinné komunikace, prošpikovaný mnoha žlutohnědými flashbacky a nevěrohodnými hereckými etudami hlavní představitelky, je natočen natolik nevzrušivým způsobem, že ho nemůže zachránit ani tradiční berlička v podobě inspirace skutečnou událostí.(1.4.2010)

• Smok

Všetko, čo si z tejto nepresvedčivej drámy budem dlhšie pamätať je zrejme len výrok: "Komunizmus je ako akné. Tiež z neho treba vyrásť" :)(29.11.2010)

• FilmFan24

Slibný námět, slušné herecké obsazení, ale teda to zpracování! Mohlo to být napínavé špionážní drama, mohl to být slušný akční film, výsledkem je, bohužel nudný a nezáživný film, který nic nezachrání, aby právem zapadl k zapomenutí.(3.11.2008)

• Radiq

No nevim, Sharon Stone se mi nehodí do filmu, kterej není ze současnosti nebo o sexu. Seč se snažila, co mohla, stejně u toho vypadala spíš vtipně, než že by zkoušela hrát. Ale držim jí palce do jinejch rolí, protože u mě má tak trochu respekt. Jinak film je sice ze zajímavýho prostředí, ale už není tak zajímavě pojat = fakt sem se nudil. Člověk furt čeká a čeká a nic zajimavyho se tam neděje, ani to nemá žádný vyvrcholení. Ani tam není žádná akce, no nic prostě. Koukat na tenhle film je asi jak jít do práce, takže vopruz...(20.2.2011)

• Terva

Film byl natočen podle skutečné události.(25.5.2011)

• Nautila

Suché jak z nosu, nepoutavé a naprosto chladné. Člověk tomu ani minutu neuvěří, ať už kvůli hereckým výkonům či logice děje.(2.4.2010)

• lennyd

Jednoho krásného dne se Sally (Sharon Stone) zhroutí celý svět. Dozvídá se, že její manžel byl (a stále je) agentem KGB, a ona celé ty roky nic netušila. Nicméně jej stále miluje (a on ji) a Sally teď stojí před velkým dilematem. Žit se svými dětmi v Anglii či Americe, nebo se svoji láskou uprostřed komunistického Ruska (ehm chtěl jsem říct Sovětského Svazu) ? ... Sic podle skutečné události, ale nevím nevím. Ač všichni ví (KGB, CIA, atd) o co jde, stejně si milá Sally cestuje po světě sem a tam, jako by se nechumelilo (až na jednu scénu). I sama Sharon Stone má už leccos za sebou - nikdy nebyla nijak extra herečka, a teď už ani vytáhnuté .. ehm poprsí film nezachrání ... Celkově mě film vůbec nebavil..(31.12.2004)

• d-fens

ocenenia : MFF Moskva 2004 - Nominácia na 1. cenu(5.2.2012)

• Pavlík

01. 12.2011 (372.); Leo poznává zemi, kde zítra již znamená včera a je určitě překvapen(1.12.2011)

Film sa nesie v duchu, minulosti - ale bohuzial tak trochu aj neziadanej pritomnosti. Napriklad taky Alexander Litvinenko, som rada, ze sa o tejto teme nadalej hovori - aj ked v deji je zopar veci pritiahnutych za vlasy... Napriek tomu patri film k mojim oblubenym pretoze okrem ineho pan Kanievska dal prilezitost aj mladým zacinajucim nadejnym hercom ako su Emily VanCamp a Tamara Hope.(20.6.2007)

• Nemo7

Film byl nudný, herecký výkony nijaké a Sharon už není žádná sexbomba. Role milující manželky ji nijak neseděla. Je lepší v roli studené, vypočítavé a chladnokrevné vražedkyně. Možná to její povaze odpovídá víc. :)(27.2.2006)