Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 5

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (277)

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!" ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh i jeho zakončení je zajímavý a neobvyklý, a to přestože se jedná o klasickou iniciační cestu. Autoři totiž dodali zajímavé okolnosti i postavy a celkové vyznění je každopádně originální. Bohužel ale zklamal vizuál. I když má občas kouzelné nápady, zejména hry s papírovým origami, nedokáže vzhled snímku zastřít, že je třeskutě a trochu nelidsky počítačový. /10. 8. 17./ ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Bože ta animace, ty barvy a ta procítěnost úvodních scén díky níž mé tělo prožívalo stav jako feťák po první dávce nejkvalitnějšího fetu. Potom už jen chtělo víc a víc toho skvělého pocitu, jenomže jej nedokázaly další dávky dohnat, tak jako to je u pocitů feťáka běžné. Tohle, že je výtvor USA z roku 2016? Nevěřím vlastním očím. Hloubka citů a efekty byly v tak pevné synchronizaci až jsem se téměř vznášel. Škoda jen, že od vstupu do hledání všech komponentů byla uspěchanost dost znát. Určitě by v tomto případě nebylo na škodu protáhnout snímek na 2 hodiny a víc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že to dokáže působit dospěle a vážně, ten příběh sám o sobě něco do sebe má a má to i nějakou hloubku. Ani ta animace není špatná, Ale jinak mě to za srdce fakt nechytlo, děj mě dost minul a nezaujal, stejně tak i postavy, nudil jsem se a ani mi moc nesedlo, že to celé nakonec bylo o smíření se se smrtí blízkého - což je téma, které je v mnoha animácích. Navíc se to opět nevyhne patetickým scénám, hlavně teda v závěru. A navzdory veškeré snaze o vážnost to docela kazí postava Brouka (btw celkem zvláštní náhoda, zrovna dneska jsem si četl Proměnu), která zde má zajišťovat nějaký ten humor, ale jiný účel nemá a i ten humor působí trošku násilně, jako by ho tam tvůrci nechtěli a nakonec ho tam dali, aby se to líbilo i děckám. Své kouzlo to má, zdejší hodnocení dokážu nějak pochopit, ale pro mě osobně to byl průměr. Slabé 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rodinný animák s jedinou opravdu vtipnou postavou a příběhem jakoby narychlo splácaným na koleni po vzoru dětských mytologických báchorek. Co se tomu upřít nedá, je kromě výborného dabingu naprosto odzbrojující animace, působivé hrátky s prostředím a stoprocentně fungující interakce mezi hrdiny v prostřední části příběhu, která je zásluhou neodolatelně hláškujícího Brouka přímo královsky zábavná. Bohužel ničeho extra originálního se divák nedočká a rutinní závěr degraduje v mých očích jinak alespoň pohodovou a obrazově vynalézavou podívanou o stupínek níže. 65% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Travis Knight sa nechal počuť, že film je poctou Akiry Kurosawa a Hayao Miyazaki (obaja boli inšpiráciou pre vznik snímky) a britskej kapely The Beatles, pre osobné hudobné spomienky jeho rodiny. Navyše pieseň, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil člen kapely, gitarista a skladateľ George Harrison a objavila sa v roku 1968 na dvojalbume The Beatles (tiež známom ako "Biely album"). (Casador)
  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama