Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Kdo by neznal pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslících. Ale co bylo předtím, než přišla Sněhurka k trpaslíkům? V našem příběhu 7T žili Štísko, Stydlín, Dřímal, Kejchal, Šmudla, Rejpal a Prófa spokojeně v Jupíwúdu a s pověřením královny Štastlíny dohlíželi nad pořádkem v království. Vše by bylo jako v pohádce, kdyby se na obzoru neobjevili zlí čarodějové Chmur a Hilda Mračounová, kteří se snaží svrhnout královnu a zmocnit se Jollywúdu. (Disney Channel)

(více)

Recenze (17)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Je to prostě pro jiný trh. Kulturně lehce neslučitelné. Prázdné. Vřískavé. Po lobotomii. Dokola se opakující zápletka.  Morálka příběhu je o tom, že jediný funkční vztah mají dvě záporné postavy. Hluboce se milují a podporují navzájem bez ohledu na neúspěchy. Oproti tomu trpajzlíci jsou naládovaní po uši amfetaminy (až na Rejpala, ten jede v ketaminu), princezna je ryze šílená (plus houbičky) a Lord Škrobenec je její beznadějně submisivní rohožka (plus opiáty). Jiné postavy tam (vícméně) nejsou, tihle si ve svém rauši vystačí. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem trochu koukal a tak jako u Phinease a Ferba se musel zorientovat a pochopit, vo co gou, ale pak už dobrý. Ztřeštěná dobrodružství v sedmi dimenzích sedmi Trpaslíků. Nečekejte nic inteligentního ani nějak zvlášť mravně naučného, ale spíše porci lehce nekorektní ujeté groteskní zábavy v šíleném tempu. Dospělí se mohou těšit na dost narážek a odkazů spíš pro ně, děti na to ostatní. A líbí se jim to. Alespoň mým 3 ano (12, 9, 7). Perfektní překlad, počeštění a dabing! Nenechte se odradit některými komenty. Ti lidé píšou pravdu, jen prostě 7D není pro ně a asi ani pro jejich děti, mají-li nějaké. Já jsem nadmíru spokojen. Podobně příjemně mne naposled překvapil právě P&F a franzouský úlet Michel (2012)  Nosík nosík nosík! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Patřím ke generaci, kterou ve vztahu k Disney světu definovala televize. Tzn. ranní víkendové seriálové verze měli přednost před skutečnými celovečeráky. Malá mořská víla byla skvělá, Aladin byl alespoň vtipný... a Herkula jsem se dočkala až v dospělosti. Takže co si mám dnes počít se 7T, kteří se odkazují na klasickou Sněhurku? Očividně vůbec nic. Vazba na klasický první film je skutečně jen formální a výsledný produkt je určen jen těm nejmenším, kterým je všechno jedno. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Animovaná groteska, která si do štítu vytesala 7D (v češtině 7T). Asi 7 dimenzí humoru. Uječené, bláznivé, občas vtipné. Řešit nějakou pietu vůči předloze asi nemá smysl. Z mého pohledu nejuječenější seriál pro kindry. U těch ostatních serošů se dá alespoň něco dělat, když na to junior kouká. U tohle nepomůže ani narvat špunty do uší. Pro lepší hodnocení by se musela vtipnost hlášek podstatně zvýšit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je zatraceně velký rozdíl, jestli je něco dětské nebo dětinské. 7T, protože samozřejmě 7 Trpaslíků je moc dlouhé (což je ale jednotná politika studia Disney, viď, Elko?), je další ukázkou, že drogy jsou špatné, a rozhodně by se neměly rozdávat ve studiích, vytvářejících programy pro děti. Proč? No třeba proto, že pak by možná trpaslíci nefungovali jako úderná jednotka Jejího Veličenstva královny Jupívůdu (BTW hraje na varhany, metá přemety, jódluje a má v drdolu maják;)) pro zvláštní úkoly, a Šmudla by možná neměl psí mozek v lidském, pardon, trpaslickém těle, a nečenichal, a třeba komunikoval jinak než hvízdáním. Nebo by třeba trpaslíci necestovali na hrad nesmyslně komplikovanou sestavou skleněné potrubní pošty. Nebo by třeba když někdo navlékne slona do trpasličího oblečení (aby ho zamaskoval;)), mohli trpaslíci i ostatní bytosti poznat, že je to slon. Nebo by se třeba ten slon alespoň nemusel jmenovat jako citoslovce prdu. Tohle je zkrátka a dobře další Zlo, které v bláhové naději, že u Disneyho přece vědí, co dělají, cpe českým dětem Česká televize. Věřte, že když se TOHLE nasadí hned po skončení Gumídků, je to podobně divoká jízda jako ryčné skáčko, které kdosi pro 7T zvolil jako znělku, možná ve snaze vzbudit nějaké asociace s Phineasem a Ferbem. Smolík je, že ska mělo svůj smysl. 7T ho nemá, protože odmítám přistoupit na to, že by úchylné barvičky v kombinaci s řevem, padáním a chováním se jako dement mělo cosi jako smysl představovat. Takže hupykukyfukyrukyšmudlidudlydů (to jsem si nevymyslel, to je variace na "veselý popěvek" Štístka, který se objevuje v každém díle;)) plně pekelných 20%. PS: Na to, jaký je to teror, si český překlad zaslouží zvláštní pochvalu - královna Šťastlína, lord Škrobenec, Sir Ňafemoc (to je královský minipes, v originále Yipalot;)) nebo Chmur Mračoun jsou skvělá jména:) PPS: Nejšílenější epizoda je (zatím) ta, ve které se řeší, že zajícovi ruplo v bedně a pobíhá po lese a mlátí myši obří dřevěnou palicí. Po tradičních "vtipných" eskapádách se dospěje k řešení - na zajíce přišlo jaro (doslova) takže se mu přičaruje sexy zaječice a pak se mlátí po hlavách (banging, hahaha, to se povedlo...) oni dva vzájemně... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Seriál 7T zakomponoval část scénáře nedokončeného kraťasu „Snow White Returns“ do jedné ze svých epizod. Jediným rozdílem je, že postel připravovaná trpaslíky je tvořena pro královnu. (Vitox)

Reklama

Reklama