Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Za hodně dlouhou dobu bych spojení "jde to s ním od desíti k pěti" nepoužil účelněji než u Bunkru... Skvělý začátek se postupně přelévá v relativně atmosférický horor, aby na konci zůstalo vše trestuhodně nevyužito a ne bez výrazné, ale ŽÁDNÉ pointy... Zmařený pokus o nadprůměrný kousek, vznikla nesourodá jednohubka, kterou si jen tak znova nedáte. Škoda... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Mám rád věci z druhé světové a jsem možná shovívavější než jindy. I přes někdy zmatený scénář, který lze chápat různě jsem se místy ne zrovna vyloženě bál, ale napnutý jsem byl. Klaustrofobie z temné betonové pevnosti, ke které se blíží spojenci - navíc postavené na dávném pohřebišti docela funguje. Paranoia německé posádky a rozdílnost povah byla věrohodná. Sám jsem v podobné opuštěné (avšak mnohem menší) pevnosti jednou spal a i tam byla zváštní atmosféra. Doteď si vybavuji tu směs tmy, pachu tlející země, vlhkého betonu, rzi a představ o mužích, kteří z bunkru měli chránit naši zem. Jen doteď nevím kdo ve snímku bušil na zajištěná vrata východů z komplexu. Američané či nějaká zlá síla? Amíci by to ale asi vyhodili do luftu.... ()

Reklama

Playman 

všechny recenze uživatele

Válečný film tak trochu jinak. Po prvních 40-ti minutách, které byly až mrazivě tajemné (příběh, pohledy do tmy) a já po dlouhé době cítil intenzivní pocit strachu a nejistoty, kde se bojíte NE toho co vidíte, nýbrž toho co nevidíte a myslíte si přitom, že tam něco doopravdy je. Což je správné - tak by to mělo být... Nemám rád horory, kde vám hned na začátku ukáží všechno - příšery, obludy, monstra, duchy. Když nevíte co se přesně kde nachází a nebo vás děsí pouze zvuky ( Vzpomeňme na film: Vetřelci a detektor pohybů), nebo nevíte čím se můžete býti jisti (Věc), tak film disponuje neuvěřitelně hutnou atmosférou. A tak je tomu i tohohle snímku - po dobu 40 minut. Pak se film promění s prominutím ve škvár. // Ale za tu originlní myšlenku a nápad: spojit 2. svět. válku a horor dohromady, kde všechno začíná nevinně - němci se skryjí v bunkru a končí vše velice drasticky - paranoia, halucinace dávám filmu čtyři hvězdy. ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ucházející, "ponorková nemoc" funguje.. Ale přeci jen, když už je zde naznačeno nějaké nadpřirozené něco a tajemná minulost hrdinů, tak také očekávám rozhřešení a nebo alespoň nějakou pointu. Nápad asi dobrý, ale bez konce - přičemž sem ten otevřený konec opravdu nepatřil, protože pak celý děj zůstane jakoby v mlze a divák si z něj neodnese vůbec nic. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenná biografie ex-vězně Eddieho (pan Modrý) by byla nejspíš atraktivnější.. Herecky docela obstojné, ale budování nějakého napětí je pro Roba Greena i vzhledem k bezradnému scénáři úděl takřka sisyfovský. Řekněme akční konec a snad i pointa mírně napraví reputaci, ale mně už vzhledem k předchozímu dění bylo úplně putna, jestli jsou za teror na wehrmachtu odpovědní bubáci z temnot, hryzající svědomí a nebo konzervy s nafouklým víčkem. Dá se říct, že navzdory atraktivitě námětu a nevelkým očekáváním jsem byl nakonec otráven jak Hitler v pětačtyřicátém.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama