Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Meehan býval fotbalovou superhvězdou a miláčkem Británie. Měl slávu, peníze, rychlá auta, krásnou přítelkyni. Jako kapitán anglické reprezentace však udělal osudovou chybu, když „prodal“ důležitý zápas Světového poháru s Německem, a zasloužil se tak o sestup národního týmu. Jeho kariéra se zhroutila, začal pít a na dno dopadl, když v opilosti napadl dva policisty a byl odsouzen na tři roky do věznice se zvýšenou ostrahou v Longmarshu. Je jasné, že to nebude mít lehké, protože i vězni a dozorci jsou fotbalovými fandy a dávají mu od začátku najevo, co si o něm myslí. Na druhou stranu tu má Danny i vlivného příznivce, vězeňského správce, který sestavil fotbalový tým z dozorců a dalších zaměstnanců a chce, aby ho Danny trénoval. On ale navrhne, že dá dohromady mužstvo z vězňů a mohou uspořádat zápas. Dannyho pomocníky se stanou silák Massive a starý vězeň Doc, který ho zasvětí do vězeňských tradic a praktik. Stále je tu ovšem otázka, zda dokáže změnit partu ztracených existencí a nepřizpůsobivých psychopatů v sehraný a úspěšný tým. Zejména když ho tvoří taková individua, jako svalnatý šílenec Mnich, děsivý, ale čestný Billy Limpit, pyroman Nitro či nadšenec Raj. Danny si uvědomuje, že když zklame, spoluvězně to pořádně naštve. Navíc se ocitá před stejným problémem jako kdysi, když ho správce nutí vydíráním k zahození zápasu. Zpočátku myslí především na své zájmy, jenže časem si mnohé uvědomí a rozhodne se neudělat stejnou chybu dvakrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý pohrobek Vaughnovsko-Ritchieovské éry, který dokonale servíruju vězeňská a sportovní klišé bez kapky vlastní inovace, přičemž se tváří jako studie jednoho napraveného charakteru. Vinnie Jones je sice dobrý ranař, ale tuhle dramatičtější polohu jsem mu nezbaštil. Alespoň, že je Jason Statham pořád stejný ďábel, postavu tak vtipného magora má totiž málokterý film. Jenže tak dementně natočené sportovní klání, jako je zde závěrečný zápas, jsem ještě neviděl. Amatérské video z okresního přeboru. Vzhledem k námětu a tvůrčímu obsazení je to profláknuté tak neskutečně, až mám pocit, že je to schválně. Režírovat to Ritchie sám, byla by z toho absolutní bomba, minimálně obsahově absurdnější a vizuálně lákavější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £2,5miliónaTržby USA $92,770Tržby Celosvetovo $7,310,206║ Tuctový príbeh a suchá réžia, nedali šancu vyniknúť slušnému hereckému obsadeniu, ktoré pre danú tému malo veľmi dobrý potenciál aby z toho spravili aspoň uletenú zábavku. /35%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tahle neotřelá oslava fotbalu (nezapomínejme - britského národního sportu!) je rámována lokací vězení a od něho se odvíjí všechno ostatní - dějová linie, situační komika, drsnost příběhu, prostředí i hrdinů... Nebo to možná patří k téhle škole britského tvrdého typařského ražení alá Guy Ritchie a možná archetypálně i k ostrovnímu naturelu. Každopádně od ultratvrdého beka Manchesteru United (doslova typově přesný ex-fotbalista Vinnie Jones) až po nejpřísněji střeženého zlosyna všech zlosynů Skota (Ritchieho oblíbenec Jason Statham) se procházíte po galerii filmových desperátů, co si mají zahrát proti obdobně naladěnému mužstvu dozorců. Dobře, uznávám, je to stupidní dějový rámec... ale je to přece FOTBAL :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fotbal jak z našich prvoligových trávníků. Přežít se dá, ale podívaná to zase tak moc není. Oproti naší lize to má však jednu velkou výhodu. Nebere se to totiž vážně. Naštěstí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Britská předělávka "Longest Yard" s britskou hereckou elitou. A je to zábava. Vinnie Jonese mám megarád a tady se předved přece jenom v trochu jinym světle, nebyl tu až zas tak drsnej. Potěší i malá role Jasona Stathama. Příjemnej, zábavnej film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

bývalí kapitán anglické reprezentace už boduje pouze v zápasech s chlastem. jednoho dne napadne policistu a nejvyšší možný trest si odpyká ve vězení se zvýšenou ostrahou, které je proslulé pro své moderní nápravné metody a reformaci vězňů. nebude to lehký, vězni mu nemůžou zapomenout ,,prodanej“ zápas reprezentace. že jste v poslední době něco podobného viděli? ano, američané provedli remake a byla z toho trestná lavice! ale tady jsme (zaplať pánbůh) v evropě, ve staré dobré anglii a tak se jedná o fotbal. a ten je mi o trošku (asi o 90%) bližší než ten americkej. ale teď k filmu. američani tam měli trošku víc humoru a samotnej zápas byl přece jen akčnější. ale tady je J.Statham, kterého si si v roli mnicha musíte zamilovat. a to přesto, že je jeho role celkem malá. ale jinak nečekejte žádnej trhák. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Murphy: 1. "Love Missile F1-11" ,2. "Let Me Entertain You" ,3. "Carnaval De Paris" ,4. "Ooh La La" ,5. "Wings" ,6. "You're Driving Me Crazy" ,7. "Mambo Jambo" ()

movie 

všechny recenze uživatele

Život ve věznici není med. Dozorci jsou svině. Šikana na záchodcích všudypřítomná. Jídlo je šlichta. Aspoň že si můžete pořádně začutat na hřišti. Docela příjemné. Vinnie Jones je skutečně dobrý i v téhle roli, která se dost vymaňuje jeho klasickým bouchačům. Podle mě to nejvíc vázne na finálním fotbalovém utkání, to si přece jen zasloužilo být o maličko akčnější. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Největší událostí téhle komedie je fotbalový mač mezi dozorci a vězni. Scenáristicky chvílemi trapné a laciné, režijně neumělé, ale se slušným tempem a docela zábavné. Zvláště, když člověk potřebuje vypnout a odreagovat se. Mimo obvyklá klišé vyčnívá postava šíleného brankáře Mnicha. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oc3LtcVT1WA ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Bývalá fotbalová superstar Danny Meehan je uvězněn za útok na policie. Kdysi prodal zápas ve fotbale a věznici mu to dávají všichni sežrat. Když dozorci zorganizují zápas, tak se během hry musí postavit před tu samou otázku, za kterou ho všichni nenávidí. Pohodový filmec se skvělým Vinniem Jones v hlavní roli..... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mě moc neberou. Na tohle jsem se koukal kvůli tomu, že dvojka Vinnie Jones a Jason Statham v jinejch filmech celkem fungovala. Vinnie Jones skoro vždycky hraje různý psychopaty a magory, ale tady má trochu vážnější roli, což mi k němu zrovna dvakrát nesedělo. Naopak toho psychopata hraje tentokrát Jason Statham a scény s nim byly asi nejzábavnější. Škoda, že nedostal víc prostoru. Jinak o nějakym dramatu se moc mluvit nedá. Spíš je to taková anglická černá komedie, ale zasmál jsem se jen párkrát za celej film. A jako (skoro) každej sportovní film, je i tohle plný nejrůznějších klišé. Jinak si vzpomínám, že jsem před lety viděl film na stejný téma se Sandlerem a ten se mi asi líbil víc. Je to tak někde na rozhraní 2 a 3 hvězd. Tentokrát zaokrouhlim nahoru, když se blíží to MS v čutaný. A Stathamův brankářskej styl mi připomněl legendárního Reného Higuitu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Longest Yard je bezesporu vděčné téma, ale pokud se neumí pracovat s herci a v propojení komična s dramatickými momenty vládne diletantství (vidět Vinnieho, jak znázorňuje empatii či morální dilema mě úplně fyzicky bolelo), vyvstane divákovi na mysl, že režisér není povoláním režisér, ale snad doopravdy školník! Zase na druhou stranu, pořád to bylo poutavější než libovolný duel z Peltovy kaprligy.. A jen tak mimochodem, v Chelsea momentálně řeší, jestli Čech nebo Courtois a přitom je volný Mnich! Já myslím, že do jeho vápna by se odvážil málokdo a třeba takový Suárez by tam byl úplně bezzubý.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tretí film, v ktorom sa stretáva Vinnie Jones s Jasonom Stathamom je určite najslabší z ich osobnej trilógie, každopádne ale určite nie je sklamaním. Jednoduchá zábava, ktorá využíva zaužívané prvky humoru i dramatických momentov. 65%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jones a Statham (Monk a jeho 5 minút vo filme je k sežrání aj s hlavou) majú sami o sebe charizmy tak na tri flmy a keď sú podporení Podfu(c)kovým hereckým ansáblom, kvalitným scénarom a dobrou réžiou, tak máme na stole športovú žánrovku, ktorej finále by si nemal nechať újsť žiadny fanúšik futbalu a aglického akcentu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nesnáším sportovní filmy a filmy o fotbalu, bůh mi odpusť. Pouze a jedině Vinnie Jones mě donutil se na tohle podívat. A světe div se, nebyla to až zas taková hrůza. Velkoryse pomineme fakt, že je to jen další film o tom, jak "muž se srdcem na pravém místě" sjednotí psycho kriminálníky, nakloní si dokonce i vězenskýho bose a k tomu všemu zvítězí ve fotbale nad bandou prohnilých bachařů. Mean Machine totiž má svoje vtipné momenty. Co si budeme nalhávat, běsnění Jasona Stathama je bezesporu to nejvtipnější. A Vinnie Jones je schopný utáhnout hlavní roli, pokud mu takhle dobře sedne. I když v těch rolích, kde míň mluví a víc mlátí, ho pořád budu mít radši. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Britská, trochu drsnější variace na Trestnou lavici, ve které se pěstmi nešetří. A je to velice fajn. Vinnie Jones tyhle drsňáky vždycky uměl a Jason Statham v roličce nevyzpitatelného Mnicha je taky výbornej. A celý to navíc příjemně uteče, tréninkový sekvence jsou fajn, zápas jakbysmet a sem tam se utrousí i nějaká ta hláška. Prostě pohoda film. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Anglická předělávka fotbalového utkání ve kterém se utkají dozorci proti vězňům. Musím přiznat že Trestná lavice se Sandlerem je mnohem lepší. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trestná lavice s Adamem Sandlerem se mi líbila víc a také více pobavila. Tady se zase hrál mně milejší sport a zajímavé bylo sledovat, jak autoři berou tento film jako přes kopírák s americkou verzí THE LONGEST YARD. Tento kousek určitě pobaví fanoušky vězeňského prostředí, kde nechybí místo pro humor, ale i tvrdou realitu. Na své si samozřejmě příjdou i milovníci fotbalu. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie? Drama?..Těžko říci, protože Fotbal za mřížemi se celou dobu absolutně nedokáže rozhodnout, jakým směrem se chce vydat. Jestli být komorní drama protknuté silným fotbalovým nádechem, nebo prostě zábavná nenáročná oddechovka, kterou v cestě za skórováním nepřibrzdí žádní chladnokrevní dozorci a zkorumpovaní ředitelé. Nakonec z toho vyšlo něco mezi- ani ne moc zábavné, aby to diváka řádně rozhicovalo a připravilo na závěrečný zápas, a ani dostatečně nápadité, abych si to někdy třeba pustil znovu a aby byl skvělý casting dostatečně využit. Jediné, co film opravdu zdobí, je samotný fotbal v celé své amaterské kráse, a totální magor Jason Statham, jehož brankářské umění a odvahu by jistě ocenil i legendární Lev Jašin. Segalova Trestná lavice je jinak ve všech ohledech o pár úrovní výše.. ()

Reklama

Reklama