Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (44)

axcris 

všechny recenze uživatele

Collegehood. Alebo ako prežiť začiatok na výšku v podaní tanečných 80rokov v Amerike. Linklaterov podobný kúsok v ktorom postaví pred kameru takmer neokukaných hercov a povie im, aby sa správali tak, ako by sa správali aj normálne. Čistá ukážka života. Ako ho vytesať, vstrebať, pohltiť, vylúčiť. Neuveriteľná uveriteľnosť srší z Everybody Wants Some na každom rohu. Znova si zamilujete retro nemecké péčkové knírky, tanierové účesy alebo tesné tričká v ktorých vám vaše bradavky kričia, že nemôžu dýchať. Teda, najprv sa samozrejme budete na nich smiať a až potom príde tá neskutočná chutná nostalgia. Budete ju chcieť preniesť do súčasnosti, kde Vás ale zastaví holka, ktorú ste pozvali na tanec, kdežto ona si len chytá svojho pokémona pri bare. Prekrásny zážitok pre divákov nad 30 rokov. Do tohto diela sa oplatí ponoriť už len z toho dôvodu, aký ľahký, sladký i slaný, prepitý i nahý, zaľúbený i odmietaný môže byť jednoduchý i komplikovaný život. Prosím, tesné šortky, už sa nevracajte. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na vysokej som zažil chlapíka, ktorý tvrdil, že má o 10 rokov menej ako v skutočnosti mal. Naozaj, zažil. Boli aj opojné večery s trávou. Večierky po ktorých nezostal kameň na kameni. Bizarné diskotéky a imatrikulačné bály umeleckých vysokých škôl. Známe boli svojou divnosťou a nečakanými hosťami. Aj. Možno pre to všetko, a ešte kúsok naviac je Linklaterov film tak blízko. Síce úplne odlišný, čo sa týka športu, ktorý nechápem ani pochopiť nechcem. Vôbec to nevadí. Podstatné je vystihnutie atmosféry počiatku školského roka a nástupu prvákov. všetko v znamení divokých párty, balenia dievčat na striedačku a kadejakých podivných srandovných stávok, hier či robenia si divokej srandy jeden z druhého. A to sa podarilo na výbornú. 85%. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Do poloviny stopáže cool stylovka se skvěle nasazenými osmdesátkami, plná hlášek, gest, ganje, barviček, excesů a s parádním ost. Jenže postupně zjistíte, že to vlastně nemá vůbec žádný děj, k ničemu se to neubírá, přibývá zbytečných konverzací a hlavně pomalu ale jistě uvadá nastolené tempo a smile feeling. Jediné, co zůstane až do samotného konce, je již zmíněný soundtrack. 3,5* a obrovská škoda, že to neudrželo tempo! Final potitulkový rap je těžké štýlo! ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Údajně komedie k popukání, ale mě osobně tenhle humor naprosto minul. Zápletka je v podstatě nulová: pardon, ale koukat dvě hodiny na to, jak parta vysokoškoláků tři dny v kuse paří a balí holky, a potom pět minut předstírá, že hraje baseball? Nevím, co jsem čekala, ale Linklater mě tady těžce zklamal. Jsem si jistá, že mužskému publiku film určitě sedne víc - s postavami se nepochybně ztotožní a nostalgicky zavzpomínají na školská léta. Já jen protáčela oči v sloup... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jako vystajlovaní tam byli všici ti chlapící náramně. To se musí nechat. Upnutý džínečky, účesy, kníry, to jako jo. Ale nepřetržitý rozhovor, který byl zcela nesmyslný a bez pointy, trval alespoň čtyřicet minut, dovedl mne k přerušení filmové projekce. Déle jsem to nevydržel, jelikož bylo jasné, že ti sportovci sportovat nezačnou, a k ničemu jinému se opravdu nehodí. 20% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Timeline: Richard Linklater napsal náčrt scénáře v polovině roku 2005 a pokoušel se sehnat financování v roce 2009. Kola se mohla roztočit až s příchodem Annapurna Pictures. V srpnu 2014 režisér ukončil spolupráci na remaku The Incredible Mr. Limpet a začal pracovat na filmu s pracovním názvem That's What I'm Talking About. Mělo jít o jakési duchovní pokračování filmu Omámení a zmatení. Linklater projekt popisuje také jako duchovní pokračování filmu Chlapectví. V září 2014 byl film obsazen a studio Annapurna Pictures se zavázalo film financovat. Rozpočet byl stanoven na deset milionů dolarů. Paramount Pictures poté přispěchal jako distributor. Natáčet se začalo 13. října 2014 ve městě Austin v Texasu. O dva dny později se štáb přesunul do Weimaru v Texasu. Natáčení bylo ukončeno 2. prosince 2014. Do tohoto dne štáb navštívil další texaská města - San Marcos, Bastrop Elgin a San Antonio. Film si odbyl premiéru 11. března 2016 na SXSW festivalu. V kinech se film objevil 30. března v limitovaném počtu kin. (Hal_Moore)
  • Část filmu se natáčela na Texaské státní univerzitě v San Marcos. (Hal_Moore)
  • Děj filmu se odehrává od 28. srpna do 1. září 1980. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama