Reklama

Reklama

Wolf Hall

(seriál)
Trailer
Velká Británie, 2015, 6 h 30 min (Minutáž: 59–90 min)

Epizody(6)

Toto oblíbené sedmidílné historické drama popisuje nástup Thomase Cromwella, syna prostého kováře, k moci. Po pádu kardinála Wolseyho se Thomas Cromwell, který byl jeho sekretářem, ocitá ve středu zrad a pletichaření královského dvora Jindřicha VIII. Brzy se stane blízkým poradcem krále, což je ale pozice spojená s velkým nebezpečím. (Viasat)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (61)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K seriálu mě přitáhlo jméno mého oblíbeného zrzouna, jinak jsem si o něm nic nezjišťoval, takže jsem čekal další variaci na téma Jindřich- Anna. K mému příjemnému překvapení šlo hlavně o příběh mé oblíbené šedé eminence Thomase Cromwella, kterého zahrál naprosto fantasticky Mark Rylance. Tvůrci se naštěstí vyvarovali zbytečných akcí a vytvořili výborné konverzační drama, uvítal bych alespoň dva díly navíc, aby děj nemusel být tak zhuštěný. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nejen HBO umí dělat dobré, skvělé i výborné minisérie. Britové umí stále dobře čerpat ze své historie a i mnohokráte omletý příběh (nic ve zlém) dokáže BBC přetvořit na více než jen koukatelný příběh. Příběh z pohledu služebníka králova, "Mesyé Kremuel", v době královny Anny Boleynové a odluky Anglie od Říma, době vrtkavosti Jindřicha VIII. a intrik nemála dalších zástupců vlastní pravdy a vidiny toho správného světaběhu. Šest hodinových dílů, kdy ve většině se zdánlivě nic neděje nebo se to děje hodně pomalu, ale poslední dva (a hlavně ten poslední) jsou v pravdě vyvrcholením. Stojí za to to vidět, skvělí Rylance (Thomas Cromwell), Foy (Anna Boleynová) a Lewis (Jindřich VIII.). Zvláště Claire Foy byla skvělým výběrem castingu, Anna jí padla jako ušitá a to její opovržením nasáklé "Kremuel" bylo na jedničku :) ~~~ Jak už tu ale někdo v komentáři psal, rozhodně to sice mohu doporučit, ale zároveň s tím také doporučuji si zjistit historické pozadí té doby a oněch postav, protože pokud nevíte, kdo to byl Cromwell, Jindřích VIII. a jeho rošády s manželkami a Boleynovic dámy v loži králově, dovolím si tvrdit, že to požitek z oněch šesti hodin může hodně ovlivnit. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mark Rylance využívá nehybnosti jako výrazového prostředku. Většinu času nemluví, ani se neangažuje, jenže každé drobné nadzvednutí obočí, každý nepatrný úsměv vám o jeho postavě řekne stejně jako několik vět dialogu. Wolf Hall stojí primárně na něm – skrz něj se seznamujeme s Jindřichem VIII. a zbytkem královského dvora. A skrz něj se vydáváme i na cestu za mocí a pomstou, která více než tradiční historické velkofilmy připomíná House of Cards a která se snaží být v rámci mezí dramatizovaného příběhu realistická (krásné nasvícení!). Doufám, že BBC už připravuje druhou řadu, protože zbytek Cromwellova příběhu bych si nechtěla nechat ujít. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodně velká pecka - jeden z nejlepších historických seriálů jaké jsem kdy potkal. Fantasticky dramaticky zvládnuté, i když tam není vůbec žádná akce a navíc jde o docela známé historické události které zpracovaly už hromady jiných filmů a seriálů (on Jindřich VIII se choval jako tak fascinující psychopat, že se to dost nabízí). Poslední díl je dechberoucí (navíc je těch dílů jen šest, což je taky fajn). Vadil mi jen občas silně dokumentární styl kamery, handheld se k té době nehodí, a už vůbec se nehodí k tak úžasnému hereckému koncertu který tu všichni předvádí. 9/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je to možná trošku suchopárné, nebo chcete-li málo záživné. Výprava není rozhodně lepší než namátkou v Tudorovcích, ano, tenhle seriál je trošku jiný. Sází spíše na kvalitní dialogy a také herecké osazenstvo. To platí hlavně pro Marka Rylance, jehož upozaděný, herecký výkon řadím nejvýš. I přes snaživou Claire a tradičně kvalitního Damiana. Starý, známý příběh, plný intrik, zrad a touhy po moci. Vlastně i dnes nic nového. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní sídlo Jindřicha VIII. (Damian Lewis) v Londýně, Greenwich Palace, představoval Montacute House v Somersetu. Interiéry whitehallského York Place, domu kardinála Wolseyho (Jonathan Pryce), byly natáčeny v Barrington Court, Somerset. Wolf Hall, rodinné sídlo Seymourů, je ve skutečnosti Lacock Abbey ve Wiltshire. Interiéry Wolf Hall se pak ještě natáčely v Chastleton House, Oxfordshire. Lokace Austin Friars, domova Thomase Cromwella (Mark Rylance), je Great Chalfield Manor and Garden ve Wiltshire. Všechny tyto domy spravuje National Trust. V seriálu se ještě objevily hrady Dover, Caerphilly, Broughton, St Donat, Berkely, katedrály ve Winchesteru, Wellsu a Bristolu a ještě několik dalších míst. (J.F.B.)
  • Seriál byl natočen podle stejnojmenného románu Hilary Mantel, který byl oceněn Man Bookerovou cenou. Kniha má pokračování "Předveďte mrtvé" (Bring Up the Bobies) a chystané "The Mirror And the Light". (LucyZ)
  • Mark Rylance sa s tematikou tudorovského Anglicka vo svojej hereckej kariére raz stretol aj pred nakrúcaním seriálu Wolf Hall. Išlo o film Kráľova priazeň (2008), v ktorom stvárnil postavu Thomasa Boleyna. (unclejack)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama