Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní záležitost a jinak skvělý romanticko-dobrodružný snímek, který jsem jako dítě miloval. V dnešní době se sice směšným efektům už směju, ale pořád v sobě mají to kouzlo, které jsem si kdysi zamiloval. Navíc Jessica Lange byla vážně kus a scénka s vyfoukáváním vlasů a svlékáním šatů nadrženým opičákem je prostě nej! ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

vyzdvihol by som najmä úvodných70-80 min, ktorým dominuje krásna výprava (ostrov Kauai na Havaji), príroda (myslím celkovo, aj so sexy debutantkou Jessicou Lange ;), vydarené kulisy a okultná atmosféra v pevnosti domorodcov, + samozrejme nastolenie základnej línie príbehu o "kráske a zvierati", o tragédii nenaplniteľnej lásky..... ďalšie dve verzie som zatial (jan2011) nevidel, ale predpokladám že u tej prvej bude hodnotenia zdvíhať "úcta ku klasike", a u tej Jacksonovej zase nadšenie z počítačových efektov - možnosti ktorých samozrejme filmári v roku 1976 ešte nemali .... a len taká pikoška o tržbách (podľa údajov od užívateľa T2): King Kong (1976) zarobil 3,8 násobok, a King Kong (2005) iba 2,7 násobok vstupných nákladov :) (čo však môže iba dokazovať postupnú "devastáciu Hollywoodu" pirátskym sťahovaním filmov z internetu :)) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Z nostalgii davam stovku, aj napriek tomu, ze original z roku 1933 mal omnoho viac priseriek, ako v tejto verzii, ale pre mna je to nezabudnutelny film mojho detstva, ktory som videl v kine uz koncom 80-tych rokov. Ma nadhernu hudbu od Johna Barryho, ktora sa mi paci viac, ako v novom Jacksonovom Kongovi a po nedavnom opätovnom zhliadnuti filmu som zistil, ze ma stale bavi a hlavne nikdy nezabudnem na emotivny zaverecny koniec... 31.07.2009 ___________ Jeff Bridges - (Jack Prescott) +++ Charles Grodin - (Fred Wilson) +++ Jessica Lange - (Dwan) +++ John Randolph - (Kapitán Ross) +++ Julius Harris - (Boan) +++ Jack O´Halloran - (Joe Perko) +++ Produkcia: Dino De Laurentis +++ Hudba: John Barry ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale nemůžu si pomoct. Překrásná Jessica Lange, "opičák" Jeff Bridges, úchvatná hudba Johna Barryho, Guillerminova solidní režie a velkorysá výprava. Škoda snad jen těch nevyrovnaných triků. Na druhou stranu to samé se stalo s mnohem větším rozpočtem i Jacksonovi. Doporučuju dabovanou verzi s Markem Vašutem, kterou jsem kdysi jako děcko viděl v kině. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Tak jsem docela v šoku. Po těch dvou hovnách Godzilla II: Král monster a Godzilla vs Kong jsem šel tomuto mistrovskému kousku zvednout ze čtyř na pět hvězd v domnění, že kliknu na červený film cca 75%. A zatím klikám na film s modrým hodnocením 64%... Ty vole to jako fakt? Nejlepší monster movie předCGI dekády (z té CGI jednoznačně Cloverfield) a snad jediný film s obrem, který se pohybuje normálně a ne idiotsky zpomaleně (viz můj koment Godzilla vs Kong). A nechci být neustále sprostý, ale kurva do piče jediné monstum, ke kterému jsem měl při sledování respekt a ze kterého jsem měl strach !!!!!!!!!! Do dneška mám noční můry ze scény s kmenem přes rokli. Bez prdele. Ten film má úplně všecho, co by měl každý správný katastrofický film o obřím monstru mít. A na rozdíl od utahaného nabubřelého Jacksovova Konga se ani o nic jiného nesnaží. To hodnocení tady je facepalm jak sviňa. Nejde mi o hodnocení filmu samotného, ale o celý kontext žánrového měřítka. Ty vole, kdybychom tu měli nějaký absolutní masterpiece jako třeba historický film má své Statečné srdce, válečný má svého Ryana, thriller má svou Se7ven a tak dále... tak neřeknu ani půl slova, ale nic tak převratného tady nemáme!  Tak jak mohou davy lidí toto dát na stejnou úroveň jako ty nové bezkrevné digitální hovna? Nevidíte v tom ten obří rozdíl? Nebo už se pro vás filmařina stala tupým klikáním na hvězdy podle nálady? K pláči. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (35)

  • Celosvětově snímek utržil 90 milionů amerických dolarů, což bohatě stačilo na pokrytí výrobních nákladů, které činily 24 milionů. Studio Paramount ovšem očekávalo lepší výsledky a tržby činící alespoň 150 milionů. Producent Dino De Laurentiis pak před premiérou suverénně prohlašoval, že King Kong překoná v tržbách Čelisti (1975) – ty však v době uvedení (tzn. bez opětovných uvedení) vydělaly přes 260 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Ve chvíli, kdy se Meryl Streep dostavila na konkurz na roli, producent Dino De Laurentiis se údajně otočil na svého a syna a italsky se na něj obořil se slovy: "Cos mi to přivedl? Vždyť je ošklivá." (jezurka42)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama