Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Do konce sezóny zbývají ještě dva měsíce, ale mám dojem, že tu máme horkého adepta na nejděsivější zážitek roku. The Hallow disponuje pro mě asi nejoblíbenější recepturou filmového hororu; luxusním prostředím temných lesů, stísňující atmosférou, z temnoty se sápajícími monstry a malou rodinkou, která jim musí čelit. Už dlouho nepamatuju takhle dlouhé a intenzivní napětí, co od nějaké 25. minuty vám nedá skoro vydechnout. Je sice fakt, že ke konci je to lehce předvídatelnější a samotný závěr nedosahuje tak drtivé síly jako to předchozí atmosférické inferno, ale na to osobně seru. Po dlouhé době se totiž konečně objevily zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit. Nebudu šetřit, pyčo, poněvadž takhle si představuju horor! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rodinka se přistěhuje do baráku uprostřed hustých lesů a již od prvních chvil nejsou sympatičtí místním obyvatelům, kteří "něco" ví... Tento les totiž není žádný Temný hvozd ani Zapovězený les. Tvorové, kteří jej obývají jsou velmi nebezpeční a velmi dobře organizovaní. Snímek má slušnou atmosféru, dobré herce, i povedený vzhled kreatur z irského folklóru. Trochu mi připomínaly ty potvůrky z Mumie. Ze začátku jsem si říkala: "Jestli se tomu psovi něco stane..." No co, Věci se stávají. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Horor s parazity nebo přeměnami lidí v monstra úplně zbožňuju, ale tohle mě emocionálně minulo, protože mi byl jak ten chlápek, tak i ta ženská dost nesympatičtí. Navíc si dovedu představit ten námět spíš jako fantazy, které je postaveno na nějakých starodávných legendách, než takovouhle podivnou směsku duchařiny a monster hororu. Očekávání jsem měl nulové, takže zas tak zklamaný nejsem, ale spíš nedoporučuju. 45% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako lehce temná fantasy, změní se postupně v plnotučně horrorovou fantasy, která sice není bůhvíjak strašidelná, ale slabším povahám možná trochu zvýší frekvenci srdečního tepu. Výborný příběh, hezké obrazy, slušné triky a masky, pěkná výprava, hustá atmosféra, ale... tohle "ale" bych si snad mohl zkopírovat a automaticky švihat ke každému druhému filmu ...ale prachmizerná a schválně rozskákaná ruční kamera mi výsledný dojem z filmu hodně pokazila. Už mě tenhle současný kinematografický mor fakt štve, jsem otrávený z toho, jak se tímhle způsobem kurví jeden potenciálně pětihvězdový film za druhým a nemíní to snad už nikdy přestat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní dojem mi trochu narušilo pár závěrečných minut, v nichž triky a masky najednou začnou působit méně kvalitně než doposavad (a příšery proto přestanou vypadat tolik děsivě) a celý ten "rozbřesk" je až divně kýčovitě barevný. Jinak je ale The Hallow ultimátní dobro pro každého fanouška nadpřirozených monster hororů a současně jeden z nejsilnějších filmů tohoto ranku ve 21. století. Řemeslně zpracované bez zaváhání, tvůrci se snaží děsit nikoli skrze gore, ale skrze atmosféru temného nočního lesa a opuštěného stavení. Vysoko nahoru žene výsledný dojem perfektní vzhled monster, s nimiž se navíc opravdu nešetří. Hrdinové sympatičtí a dobře zahraní (to zcela neplatí o několika vedlejších postavách, ale ty se objeví vždy jen na chvilku). Corin Hardy zkrátka s The Hallow neobjevuje Ameriku, ale dodává přesvědčivě realizovaný, zábavný, napínavý a opravdu atmosférický film, u nějž jsem si užíval každou jeho minutu a rozhodně jsem jej neviděl naposled. Kromě výše zmíněného mě napadá snad jen jedna další drobná výtka - vzhledem k tomu, že se "hororová akce" rozjede již zhruba po třicáté minutě a až do konce v podstatě nepoleví, mohl se úplný závěr ještě o něco víc vyhrotit, aby opravdu působil jako "finále" a ne jenom jako "ukončení hodinové monster jízdy". Letošní podzim tedy pokračuje v mocném posilování statistik filmově-hororové kvality a v prosinci bude v TOP 10 nabito. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama