Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku určitě nejde upřít postupně budovaný napětí a stupňující atmosféra. Jenže paradoxně odhalení toho zla co číhá v lesích předchozí atmosféru posílá do hajzlu. Monstra působí hodně směšně. Nesedli mi ani nesympatičtí herci. A konec je taky hodně trapnej. Nadruhou stranu musím uznat, že zas tak špatný to taky není ale na prdel si z toho rozhodně nesednu. Průměr. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo se bojí, může do lesa. Alespoň v Irsku určitě, protože to co tam čeká za hrůzy, tomu tady u nás říkáme večerníček. Zhruba od páté minuty mi bylo všechno šumák, jelikož biolog zkoumající ekosystém v lese má šanci vzbudit děs jenom kdyby tam místo "hrozivých mytologických Rumcajsů" nebo kůrovců objevil třeba Miloše. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V minulém roce, sou jenom tři horory, které by se dali nazvat naprostou peckou a tohle je jeden z nich. Na prvním místě je It Follows, druhé místo má Bone Tomahawk a třetí místo tady The Hallow. The Hallow exceluje tím, že jde proti zavedeným konvecím, které známe ze spousty hororů. Takže neni tu žádná parta nevybouřených nezletilců, kteří přijeli do strejdova starého domu dělat bordel, neni tu ani nic ve stylu : první noc - hm divný zvuky jdou z domu, pes vyje a mně přestaly smrdět nohy, druhá noc - hm divný zvuky sou častější, venku je divná plíseň a ten pes se chová divně a nakonec, třetí noc - pes zmizel, manželka je hysterická a něco nám škrábe na dveře co s tím ? Nic takového tady neni, hned druhou noc se to rozjede na plno a film vás nenechá vydechnout než východem slunce. Co se týče těch pár herců, tak Joseph a Bojana, film táhnou úplně v pohodě a podávají vynikající výkon. Zdejší bubáci sou fakt odporní, potkat je někde, tak si cvrknu do kalhot, ta proměna Cory je nechutná (však pozor na oči, to platí pro všechny) a zrůdná. Přestože zde neni moc gore, jedna useklá hlava, chudák pes a následně východ slunce na jedno monstrum, tak si fakt tvůrci dali záležet, nepůsobí to lacině a musel sem si tyhle scénky přehrát znova. Doporučuji pustit v noci a nejlépe když nikdo neni doma, zážitek bude stát za to, je to potvrzené a úspěch zaručen. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že pohádky jsou nejlepšími horory. Největším pozitivem této britské lesní lahůdky je tolik vzácná originalita. Snad nebudu příliš prozrazovat, ale nečekejte žádnou obvyklou procházku světem filmové hrůzy, tady ožívají staré legendy. Stavba i způsob vyprávění však zůstávají v rámci svého žánru zcela nedotčeny, a tak tu máme moderní příjemně mrazivou pecku, kde jasně vítězí mysteriozní stránka nad tou děsivou. Pro některé možná kámen úrazu, já byl téměř maximálně spokojen. K tomu příjemné herecké obsazení, sem tam přece jen nějaká ta hrůzyplná etuda, třeba první vynoření tajemných bytostí z temných lesů stálo skutečně za to, a v neposlední řadě atmosféra irských hvozdů, které se mohlo využít možná i o trochu víc. Na působivosti přidává i přítomnost batolete, což je pro mne v hororu téměř vždy zárukou pořádné dávky napětí. To víte, měkkosrdcatej otcovsky postiženej fanda. Blahoslavená čtyřka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“ZDE VĚŘÍME, ŽE LES, PO KTERÉM CHODÍTE, PATŘÍ BLAHOSLAVENÝM. DOBRÝM LIDEM. VÍLÁM, SMRTKÁM, ZLODĚJŮM DĚTÍ“… /// Že prej s lesem se nežertuje. Od počátku hezky vytvářej atmosféru napětí (strachu) a na konci můžu v klidu konstatovat, že jde konečně o solidní neduchařskej horor. Tím myslím jako i to, že je to dobře natočený, ujdou příšery, psycho, les… Ještě že se toho Enti nedožili! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kam se kouknu, všude samá houba (v kuchyni, v postýlce, na půdě, v autě, ve sklepě, v hlavě… v podstatě film pro mykology). 2.) Chystám se topit irským dřevem. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama