Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju horory odehrávající se v lese. Vedle opuštěných sanatorií je to moje oblíbené prostředí. Další věc, kterou mám hodně ráda, je propojení starých evropských legend a mýtů s moderní dobou. A toho všeho jsem se zde dočkala v hojné míře. Jenže výsledek je nakonec takový polovičatý. Zkrátka to nemá ten správný drive. První polovina je sice velmi dobrá, ta druhá však už trochu pokulhává. Najednou se toho začne dít hrozně moc, pokračovalo to ve stále stejném tempu a to mi trochu vadilo. Nepomohli tomu ani nevýrazní herci, ke kterým jsem si nedokázala vybudovat žádný vztah. A další věc je, že ty bubáky ukazovali až moc. Dokud to byli záhadní tvorové schovaní ve křoví, měla jsem z nich nahnáno mnohem víc, než když je ukazovali v každém druhém záběru. Tomuhle filmu by velmi pomohlo kdyby ty zrůdičky režisér pojmul trochu více ve stylu jako pojal Shaymalan ve Znamení své emzáky, ze kterých až do samého závěru nevidíme prakticky nic. A pak tu jsou samozřejmě efekty, které opravdu nejsou nic moc. Zde zkrátka platí pravidlo, že pokud chceme mít film kde je hodně efektů, musí ty efekty být dobré. Pokud efekty nezvládáme na jedničku, snažíme se, aby to divák moc nepoznal, a tak je dávkujeme velmi střídmě. Aspoň myslím, že takhle by to mělo být. Závěr z toho všeho je, že prostředí a hlavní motiv jsou opravdu moc fajn, ale nepodařilo se tak zcela dosáhnout onoho mýtického staroanglického nádechu, který by tam vzhledem k námětu měl být. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy neumí vytvořit atmosféru, už u Sestry to bylo znát a teď to vidím i tady u Hvozdu. Ne, ono se to snaží působit jako strašný psycho, ale výsledek je jedna velká nuda. Příběh sám o sobě by až tak špatný nebyl, ale to provedení mě vůbec nebavilo, po hodině se to teda vylepšilo, ale ne o moc, i když už mě to bavilo o něco víc ale tady se mi zase zdál ten příběh nelogický - ženská vytáhne z jezera svoje mimino, to nijak neprojeví, že by žilo a pak s ním běží lesem a to dítě pořád neřve! A ten poslední záběr na to dřevo to pohřbil, tenhle rádobypřekvapivý konec mě jenom tak naštve. Nejvíc mě na tom ale mrzí, jak se to tak hrozně snaží o to, aby to bylo psycho, ale když na to režisér prostě nemá, tak na to nemá. Jo, lokace vybral hezké a herce docela dobré, ani ten příběh nezní špatně, ale výsledek je jenom velká nuda. Jestli chci vidět film s psycho atmosférou, pustím si příště radši Babadook, tam jsem byl v prdeli jenom z toho, že řvou v autě. 2* ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako lehce temná fantasy, změní se postupně v plnotučně horrorovou fantasy, která sice není bůhvíjak strašidelná, ale slabším povahám možná trochu zvýší frekvenci srdečního tepu. Výborný příběh, hezké obrazy, slušné triky a masky, pěkná výprava, hustá atmosféra, ale... tohle "ale" bych si snad mohl zkopírovat a automaticky švihat ke každému druhému filmu ...ale prachmizerná a schválně rozskákaná ruční kamera mi výsledný dojem z filmu hodně pokazila. Už mě tenhle současný kinematografický mor fakt štve, jsem otrávený z toho, jak se tímhle způsobem kurví jeden potenciálně pětihvězdový film za druhým a nemíní to snad už nikdy přestat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo se bojí, může do lesa. Alespoň v Irsku určitě, protože to co tam čeká za hrůzy, tomu tady u nás říkáme večerníček. Zhruba od páté minuty mi bylo všechno šumák, jelikož biolog zkoumající ekosystém v lese má šanci vzbudit děs jenom kdyby tam místo "hrozivých mytologických Rumcajsů" nebo kůrovců objevil třeba Miloše. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moc dobře postupně budovaná atmosféra, s několika strašidelnými scénami, byla v závěru pošlapána nepříliš uspokojivým koncem. Přestože se mi líbila část s dítětem, i titulková scéna. K dokonalosti tomu na závěr scházelo mnoho. Pravděpodobně to ovlivnilo i můj konečný verdikt mezi 3-4 hvězdami směrem k horšímu. 56% PS: S odstupem času celkem zapomenutelné.... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama