Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morfující lidožravé příšery opět otřesou malým městečkem v Nevadě. Zaplavují jeho podzemí a hrozí nebezpečí, že smetou z povrchu země i městečko samotné. Jedinou nadějí pro obyvatele je Burt Gummer (Michael Gross), který přežil předešlé útoky podzemních nestvůr. S pomocí dvou místních podnikatelů (Shawn Christian a Susan Chuang ) se Burt připravuje na další setkání s děsivými Graboidy. Chvění 3 přináší hrůzostrašnou a výbušnou zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (70)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V trojke sa príbeh vracia späť do pôvodného mestečka, ale najväčšie hviezdy Bacon a Ward sa už na sériu vykašľali, takže producenti zohnali aspoň všetkých ostatných no name hercov, ktorý prežili vyčíňanie červov v jednotke. Hlavným hrdinom série sa nadobro stal demolátor Burt, ale podľa mňa to nie je ani zďaleka tak ikonická postava ako napríklad Ash z Evil Dead, aby sám utiahol sériu. Ďalším mínusom je podfinancovanie všetkých pokračovaní, takže sa už nedočkáme žiadnych pôsobivých demolácii budov. Ale na rozdiel od trápnej dvojky majú tentoraz znova veľký priestor podzemné červy pred ktorými sa chováte tak, že vyskočíte na najbližšiu malú skalku. Je to síce WTF, ale celkom vtipné. V druhej polovici sa k slovu dostane ďalší nový druh. Tentoraz nejaké lietacie jaštery, či čo to bolo a to je fakt tragédia. Sú urobené pomocou CGI, ktoré vyzerá jak zo starej videohry. Nie, to nie je ani vtipné. Je to trapas. Ale celkovo ma tento diel bavil predsalen o trochu viac ako jednotka, keďže bol o niečo menej trápny. To nič nemení na tom, že po jednotke mala radšej séria skončiť. Tento diel sa oplatí vidieť len ak chcete vidieť nejaký ďalší film s tým dievčaťom, ktoré v Jurskom parku naháňali dinosaury a mihla sa aj v prvom Tremors. 4/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tady měli podle mě tvůrci přestat. tohle je asi poslední dobrá možnost, jak použít původní nápad a nebýt trapnej a nudnej. Všechno pozdější jsou už sračky. Ale tady to ještě ujde, přestože osvědčenýmu vývoji děje z prvních dvou dílů se nevyhnuli. Ale jak říkám, tohle mělo být poslední dílo užívající slovo graboid. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Chvění 3“ není propad v sérii, je to jen prostě dáno tím, že snímek až moc opakuje to, co bylo doposud viděno, jen se snaží o to, aby to bylo místy trochu větší. Jenže humor zde nefunguje tak, jako fungoval doposud a u filmu se budete sát docela málo, což je asi největší škoda. Ten film by měl být zábava, ale „Chvění 3“ je takové utahané a celkově nevyniká ani v sérii, ani v žánru béčkových komedií. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Béčko ako má byť, akurát mi vadili príliš nevydarené triky (vadili mi už pri dvojke, ale oproti nej je to tu horšie - inak čo sa trikov týka americkí béčkari by pred krútením týchto peciek mali absolvovať povinné školenie na téma "Triky takmer zadarmo, ale pritom kúl", ktoré by viedli novozélandskí filmári na čele s Peterom Jacksonom (ranné kúsky v ktorých povýšil lacinosť trikov na umenie) a Timom Boxellom (slušné Aberration, o vraždiacich "gumových" jašteričkách, ktorý zase dokonale maskoval, že triky vytvoril s hodne lacinými modelíkmi)). Triky pri Tremors 3 zlyhávajú hlavne s nástupom nových "análnych drakov" - naprosto nefunkčné sú zábery s modelmi, kde je jasne vidieť, že je to model (ale sú aj horší fušeri ako Food of the gods alebo Raptor) a nie aspoň priesvitný trik (a natrikovanie lietania to už radšej nechám tak). Pozitívne je, že aspoň Michael Gross (najlepšia postavička z celej série) dostal najväčší priestor z doterajších dielov, ktorý si aj patrične vychutnal. Zbytok ensemblu nestojí príliš za reč, ale ani nejak neuráža a typovo vyhovuje. Takže slušné béčko s mizernými trikmi a hor sa na štvorku. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Třetí díl v mnoha scénách a schématech kopíruje své předchozí díly, ale koukat se na to ještě dá a pobavit také. Každá nová fáze těch potvor je víc a víc ujetější, pšoukající létavci už byli trochu moc i na mě. Postava Michaela Grosse je stále borec a nové postavy mi také přišly docela sympatické (oproti těm z dvojky rozhodně - ačkoliv tam jich moc nebylo), takže mi absence Freda Warda nevadila. Když se nad tím tak zamyslím, možná že jsem se i bavil víc, než u dvojky (tím nechci říct, že je trojka lepší)...Každopádně na čtyřku se raději nechystám. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama