Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Abu-Assad v zovretí hollywoodskeho zveráka zvláda na plátno prenášať akurát všetky survival a romantické klišé a nič viac. Hora medzi nami neprekvapí vôbec v žiadnom momente, ide po vopred vyšľapanej bežkárskej stope a s logikou si nerobí vôbec starosti. Winslet a Elba sú vlastne jediným skutočným pozitívom filmu, pretože funguje medzi nimi správna chémia, len keby sme všetci na ich mieste neboli po niektorých peripetiách minimálne v nejakom fyzikom a psychickom šoku na pokraji smrti, prípadne po smrti. Oni si ešte dobre pokecajú a keby len to... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Ale jo, mě to docela bavilo. Po skončení jsem zvažoval i tu slabší 4*, ale nakonec jsem se rozhodl pro silnou trojku. Přeci jenom tu mohl být bohatší scénář a přidat trochu víc drsnějších scén o přežití. Je to víceméně pojato romantickým/drama žánrem. No a v tomto ohledu se to opravdu povedlo. Duo hlavních herců Elba a Winslet se povedlo. Každý má svůj charakter a pár společných okolností a povah co je v životě spojuje. V podstatě se tu nic výrazného neděje, i když mě pár scén zaujalo, prostě jak říkám, romantické drama. Kdyby to bylo trochu víc překombinované o 1 žánr navíc, o klasický survival, mohlo to dopadnou ještě lépe. I tak je to slušný nadprůměr a na to 1 shlédnutí to nenudilo a neurazilo, dobrý film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOKÁŽEME TO!…“ /// Žádný sraní a šup, šup, jsme v horách a na zemi. Po zjištění, že na zvolání nikdo nereaguje, je třeba oprášit znalosti přežití... Je fajn, že ani on, ani ona, ani pes, nejsou extrémní idioti. Vobčas maj slabší chvilku, ale kdo ne (a to se ani nemusíme 24 hodin denně flákat na čerstvým vzduchu). Řešej jak přežít, moc se neshodujou, ale díky racionalitě to nakonec nějak dopadne, Hodně jde vo to, aby si ty dva (tři?) měli co říct, protože dobrodružství (- o který není nouze) prostě nemůžou vyplnit všechny ty dlouhý chvíle, než zjistěj, že spolu chtěj píchat. Navíc pro film je podstatná ta další část - to kurva není spoiler... to si fakt někdo myslí, že Winslet a Elba chcípnou, jo? Sice by to asi bylo dojemný, ale... Takže závěr je dost patosáckej a trochu tu celou černo bílou survivalovou romantiku sráží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsal Charles Martin, neznám. 2.) Nechápu, proč nemám lítat s veterány z Vietnamu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že půjde o ledově-vysokohorský survival - děj je ale příliš zjednodušený a nerealistický na to, aby film jako survival přežil. A pak se dostaví klišoidní zamilovaná linie a děj se natahuje jako guma na starejch trenkách. Tak se to alespoň pokusíme zachránit naverbováním dvou Britů do hlavních rolí... Jako survival špatné, jako romatika horší. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Kanadském pohoří Panorama Mountain Village ve výšce 3300m. V době natáčení panovaly teploty až -38°C. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)

Reklama

Reklama