Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj fatální omyl, já myslel, že se jedná o survival. A zatím jde o retardované sentimentální melodrama. Mohl mě varovat už plakát, ale já vůl mu nevěnoval příliš pozornosti a nechal se lapit na vcelku lákavou anotaci. První třetina ještě jde, pěkně udělaný let letadlem i s havárií, něco krásných horských exteriérů, krátké rendez-vous s "kočičkou"... Ale pak to radši vypněte, bude už jenom hůř. Těch blbých vztahových kydů. Ty nesnesitelné hollywoodské šablony. A ten nekonečný, slzopudný (vlastně zvratkopudný), pseudoromantický závěr po záchraně, ehhh, škoda slov. A nebo ještě ta strašlivá scéna sexu v chatě u jezera, jak se Elba sápal Winsletce po podprdě, oba tři týdny nemytí, džýzys... Pro 80% populace nejspíš pěkný, "normální" romantický film, pro mě noční můra. A nejstrašnější na tom bylo, že družce se to líbilo a já se tím hnojem nemohl proklikat. Proklínám celý filmový štáb a všechny, kdo s tímhle svinstvem měli cokoliv společného. P.S.: V mojí verzi by Winsletku v pravý čas rozšmelcoval ten dřevorubecký tirák s kulatinou, pak střih na její mrtvolu, pak na mrtvolu zmrzlého vykrveného Elby v medvědí pasti, a pak The End a závěrečné titule! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj názor na tenhle film, je dosti rozpůlený, film chce být jak romantické drama, tak i drsný dobrodružný film, kde přežítí je priorita číslo jedna a však, postavy si i tak najdou chvilku, na šukačku. Herecky je to bezchybné a Idris Elba, je právě v takovýhle filmech nejsilnější, drama to sou emoce, city a i konflikty, Elba právě v takových filmech, prostě exceluje ať už jako fanatik nebo lékař. Kate Winslet, kromě toho že stárne do krásy, tak je prostě stále vynikající herečka, byť její postava zde má kvantum smůly, naštěstí ji Elba furt zachraňuje. Takže já bych chtěl, čistě romantickou záležitost, ale v tu chvíli se začíná ozývat druhá stránka filmu a celé to prostě kazí, film na můj vkus, jde až moc na ruku postavám a tak i přes několik dramatických scén, sem se nedočkal něčeho vážného. Film tím pádem, neví co chce být a tak balancuje mezi těmito dvěma žánry a já sem nedostal, ani pořádný romantický film, natož pak dobrodružný film. Však plusem je posledních patnáct minut. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru trochu nadhodnotené. Príbeh podľa osvedčenej survivalovej schémy, no žiaľ prešpikovaný od hlavy až po päty mnohými klišé romantickými cukríkmi a sladkou nepríjemnou pachuťou patetizmu, ktorý sa dostaví hlavne v závere. A to radšej nehovorím o častej nude, vrátane samotného boja o prežitie a atmosfére, ktorá sa vlastne ani nedá nazvať atmosférou. Puma tak vysoko v horách? No neviem, nie som zoológ, ale asi to bol jediný možný dravec primeranej veľkosti, ktorého mohli do filmu capnúť. No proste z filmu síce sála snaha o dobrodružstvo a romantiku v jednom hrnci, avšak tá je utopená v mori pátosu, nudy a trápnych nápadov. Slabší priemer. 55/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s ostatními. Jsem fanda do letadel i do do Kate (ještě pořád by stála za nějaké to ztrozkotání jen s ní). A nouzák letadla mně ve filmu vždy potěší. Tady jsem tedy ale nepochopil chování stroje když pilot letoun neřídil a něco vyplo motory... Crash landing byl uděláno celkem slušně, to zase jo... Pak už je to jen výlet zasněženými horami, kde lecos překvapilo. Těžce agresivní predátor, kterému nevadil ani pes, no a pak ta pomalu doutnající jiskérka mezi oběma aktéry... Je samozřejmě zcela v pořádku, že film byl celkem rasově vyvážený a myslelo se i na zviřátka. Škoda jen, že pilot nebyl Asiat, protože Afroameričané ve filmech poslední dobou převládají a Asiaté by se mohli cítit jako menšina... Ale Verbal má pravdu. 3 týdny nemytá Kate a představa, že mám pár zlomených žeber, zkrátka jít do nějaké hodně hot akce s ní asi chtělo opravdu velkou nutnost ukojit strach ze smrti a nabažit se blízkosti jediného dostupného člověka... Trochu diváka znejistí závěr, přeci jen tyhle filmy občas končí všelijak... Ale vše skončí jak má a Dr. House získá nového poradce do teamu. Když to tedy zhodnotím jako komplet, jsou to slabší 3 mandličky. V podstatě úplně zbytečný film, páč jak už se zmínil přítel Malarkey, těchto filmů jsou spousty a jdou více do napětí v rámci survival žánru než tahle milostná romance ve stylu 2 v letadle a pes (měli mu dát jméno Šaryk)... * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se v Kanadském pohoří Panorama Mountain Village ve výšce 3300m. V době natáčení panovaly teploty až -38°C. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)

Reklama

Reklama