Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

kingik 

všechny recenze uživatele

Filmová historie se po dvaceti letech opakuje. Je to dvacet let, co Kate Winslet odhodila umrzlého Lea DiCapria do hlubin oceánu. Podaří se jí stejný kousek i s černým Idrisem Elbou? Je rasistka? Není. Jen houšť survival romanťáren, v nichž nejsou stopy po brutalitě, negativismu, kterou nám předvádí dnešní nanicovatá doba. Jak si divák u takových filmů odpočine, je k nezaplacení. Uklidní nervy nad krajinkou, bohatou na úchvatné horské scenérie, pokochá se mrazem a ledem a sleduje boj dvou schopných herců o přežití. A decentní milostná scéna přijde taky, jen divák nemrava neuloví nic explicitního z milfky Kate Winslet, co by ho do konce života negativně poznamenalo. Na filmu mně skoro nic nepřekáželo. Začátek mně asocioval dávné drama "Přežít", podobná havárie, následné usídlení se ve vraku letadla, místo kanibalských choutek se zde pojídala uhynulá puma. Psa, který zde byl s nimi, si nedopřáli. Pak jsme vrak opustili a vydali jsme se s přeživší dvojkou hledat pomoc. Sestup z hor nijak extra dramatický, nějaká ta koupačka mimo sezonu v chladné vodě, nějaká ta noha v pasti. A hlavně jsme došli k tomu, že Kate Winslet je nezdolná milovnice, Idris Elba milovník, jen ten Zdeněk Srstka nám nepřišel referovat o původu psa i jeho jménu. Úchvatná kamera nabízí velké barevné spektrum, nasnímání filmu je extra kvalitní. Scénář má předvídatelné elementy, nedělám z toho vědu. Naopak rušivé bylo pro mě "useknutí" některých dobrých scén. Když se Benova noha chytne do pasti, už nevidíme, jak se jí zbavil. Střih---a jsme někde jinde. A takových scén zde bylo víc. "Psychologické" aspekty v závěrečném rozjímání dvojice byly poměrně neotřelé. Takže film je úplně v pohodě, na produkční problémy, jaké ho provázely, vypadá dobře, herecky a režijně bavil. Takže vzhůru do hor než se oteplí, a havaruje v nich nějaký boyband. Následky jeho počínání by mohly být dalekosáhlejší. A co hůř, angažování neznámého politika Hory by zapříčinilo, že by je nenechal svobodně zmrznout. Nedošlo by tak k většímu zatížení slzných (k)análků. 8/10 ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že půjde o ledově-vysokohorský survival - děj je ale příliš zjednodušený a nerealistický na to, aby film jako survival přežil. A pak se dostaví klišoidní zamilovaná linie a děj se natahuje jako guma na starejch trenkách. Tak se to alespoň pokusíme zachránit naverbováním dvou Britů do hlavních rolí... Jako survival špatné, jako romatika horší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Abu-Assad v zovretí hollywoodskeho zveráka zvláda na plátno prenášať akurát všetky survival a romantické klišé a nič viac. Hora medzi nami neprekvapí vôbec v žiadnom momente, ide po vopred vyšľapanej bežkárskej stope a s logikou si nerobí vôbec starosti. Winslet a Elba sú vlastne jediným skutočným pozitívom filmu, pretože funguje medzi nimi správna chémia, len keby sme všetci na ich mieste neboli po niektorých peripetiách minimálne v nejakom fyzikom a psychickom šoku na pokraji smrti, prípadne po smrti. Oni si ešte dobre pokecajú a keby len to... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu hráli jiní herci, bylo by to patrně úplně o ničem, ale Idris a pak hlavně Kate dělají z téhle dost předvídatelné tuctovky něco, kdy jim to prostě všechno baštíte, přiblble se usmívate, i když v koutku duše moc dobře víte, jak to asi celé dopadne. Lehce nadhodnocuji zejména k faktu, který mi u podobných dvojic tak zoufale často chybí a který jsem viděl naposledy snad v Pasažérech. Malá nápověda, můj velmi oblíbený předmět ve škole. Nevíte? No jasně, že jo! CHEMIE! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film by bol nadpriemerný, keby nám nevnucovali medzirasovú lásku. Dni a týždne bojuje nesúrodá dvojica o prežitie v mraze a závejoch snehu. Keď už si dokážu poradiť s každou situáciou, nenapadne ich nič lepšie ako sa zamilovať. Aj keď Kate Winslet a Idris Elba sú proste skvelí a príroda okolo nich rovnako tak, nikdy úplne neveríte ani ich romanci, ani nebezpečenstvu, ktoré im hrozí. Skôr to vyzerá ako trochu dobrodružnejšie venčenie psa. Ale aj taká prechádzka môže byť príjemným osviežením. Z drámy o prežitie sa však trochu nečakane stane romanca, ktorej veľmi neveríme, pretože na plátne jednoducho nie je ich vznikajúce a prehlbujúce sa puto zachytené. A keby hrdinov neztvárňovali špičkoví herci, asi by ich prvý nečakaný bozk pôsobil až smiešne. Winslet a Elba sú typy ľudí, na ktorých môžete oči nechať, ale hodiť na nich všetko, to nejde a nefunguje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)
  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)

Reklama

Reklama