Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trenér týmu Texaské univerzity Darrel Royale vzpomíná jako starý pán v rozhovoru pro mladičkou reportérku na hvězdu jeho Longhorns Freddieho Steinmarka. Kamera jej zachycuje v jeho klukovských začátcích v Denveru, z něhož se svou rychlou a tvrdou hrou amerického fotbalu propracoval až do univerzitního mančaftu v Austinu v roce 1967. Jeho velkou zásluhou šel tým od vítězství k vítězství. Byl důležitým hráčem, který Texaské univerzitě pomohl ve finále 1969 porazit Arkansas. A to v době, kdy už jeho tělo bojovalo s nepřítelem daleko nebezpečnějším - rakovinou. Ta mu byla záhy po zápase diagnostikována a lékaři mu amputovali nohu. Přesto přišel podpořit svůj tým o berlích na další duel. Souboj se zhoubným nepřítelem prohrál 6. 6. 1971 a jeho památku dodnes uctívají hráči Univerzity of Texas při vstupu na stadion, přestože nikdy nebyl součástí All American týmu. Film dokumentuje nejen fyzickou náročnost amerického fotbalu, zdůrazňuje bojového a týmového ducha, ale připomíná i další americké hodnoty - zázemí rodiny a romantickou lásku. (PP66)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (40)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Len nedavno som videl sportovu dramu podla skutocnych udalosti z prostredia americkeho futbalu s nazvom American Underdog z roku 2021,ktora ma chytila za srdce,ale My All American ma dostala este viac,velmi silny,krasny,dojemny,ale i smutny pribeh mladeho chalana Freddieho Steinmarka,ktory sa nesmrtelne zapisal do dejin Texasu,plakal som ako maly,urcite tento film odporucam kazdemu,kto ma rad tento zaner,budete milo prekvapeni...:-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film ma stesti, ze namet je podle skutecnych udalosti. Kdyby si ho tvurci vymysleli, tak mame na svete dalsi kycovitou sracku. Coz je do jiste miry i tak, ...prehnane pateticke, "americke", hudebne precitlivele, plne velkych proslovu atd. Nejedna se o vylozene spatny film, ale netusim, co by se muselo stat, abych si tento film jeste pustil. ()

Reklama

TheLegendLH 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že nálepka "Podle skutečné události" je u každého druhého filmu, co vychází a ne vždy jde o tak slavné počiny a stejně tak se často použije jen část skutečného příběhu, ale pak se story nafoukne do nereálných věcí. Ze začátku jsem byl skeptický ohledně tohoto filmu. Vše začalo zprávou kamaráda, který mi napsal "Lukes, musíš to vidět.", ale kvůli pracovnímu vytížení jsem neměl prostor se k tomu dostat. Zhruba týden na to píše další kamarád "Viděl jsem to a skvělý. Lukes, máš rád americký fotbal a podle mě se Ti to bude líbit.", tak jsem si film sehnal, ale nezapnul. Ovšem nátlaku třetího kamaráda jsem už neodolal a zapnul. Ano, bylo zmíněno, že jsem fanoušek amerického fotbalu a myslel jsem, že hlavně o něm tento film bude. Ale ne. Tenhle film je o vášni, touze, lásce a odhodlání neobyčejného člověka! Bylo velmi těžké neprožívat veškeré chvíle emotivně s hlavní postavou nebo se vcítit do bolesti jeho rodičů, kteří se snaží zůstat silní. Pro mě jeden z nejlepších filmů, co v roce 2015 vyšly. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle skutečné události, tak máte pocit, že je to jen neskutečně prvoplánová kalkulace. Což ona je i tak, protože do hlavní role byl nutně obsazen hezounek, Aaron Eckhart hraje dobře, ale místy neskutečně pateticky, ale není v tom sám, ten film ho k tomu nutí. Kdyby se to pojalo trochu méně srdceryvně, asi to bude fungovat lépe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neprišiel na chuť tomuto športu. A ani asi nikdy neprídem, ale tento film by kľudne mohol byť natočený o majstrovstvách v guľkách. Má silnú tému, pomerne rýchly spád, v podstate sa človek ani chvíľu nenudí. Pripomína mi trochu Million Dollar Baby. Je to proste doják, ale taký nenútený. Celé je to tak za 4 hviezdy, ale proste pocitovo musím dať 5. Škoda len, že v obsahu filmu je popísané všetko to hlavné a človek, čo si to prečíta, prichádza o prekvapenia, či už dobré alebo zlé. Nechápem, že tento popis k filmu bol vôbec administrátormi schválený. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Roli quaterbacka #16 Jamese Streeta hrál jeho vlastní syn Juston Street. (ČSFD)
  • Film je založen na skutečné události hráče Freddie Steinmark. (ARI50)
  • Při zápase Texas Longhorns a Arkansasu Razorbacks hrál Freddie Steinmark v největších bolestech, aby pomohl týmu. Nakonec po 6 dnech od zápasu mu byla noha amputovaná a zápas se nazval hrou století. (ARI50)

Reklama

Reklama